Apie gyvūnus

Mėlyna ir geltona ašara

Pin
Send
Share
Send


Pietų Amerika = Pernambuco, Brazilija

E Panama per Kolumbiją, E ir S Venesuelą, Guianus, E Ekvadorą, E Peru ir N Boliviją iki Brazilijos (nuo S iki W Paraná # R), anksčiau įvyko Trinidade (neseniai vėl įvesta) ir, matyt, Paragvajuje ir N Argentinoje, taip pat įtrauktas į sąrašą Ekvadore, kur tikriausiai išnykęs.

Mokslinė klasifikacija

Neseniai pakartotinai įvertinus aukštesnę papūgų taksonomiją, R pasiūlė išsidėstymą į tris superšeimas, kurios čia traktuojamos kaip šeimos (Strigopidae, Cacatuidae, Psittacidae), tuo pačiu tyrimu Psittacidae, kaip čia apibrėžta, suskaidytos į tris šeimas, papildomai pripažįstant Psittrichasidae (Psittrichas į Korakopas, žemiau) ir Psittaculidae (Psefotas į Mikropsita, toliau), atliekant šiuos darbus, manoma, kad reikia atskirti šias šeimas ir prireikti papildomos paramos. Anksčiau dabartinė šeima dažnai būdavo padalinta į dvi dalis, pripažįstant Loriidae šeimą, kitame kraštutinume kartais buvo manoma, kad joje yra visos psittaciformos.

Turinys abonentams

Gaukite prieigą prie HBW turinio, įskaitant visų rūšių sąskaitas, šeimos tekstus, plokšteles, garso ir vaizdo nuorodas, atnaujinimus ir susijusius išteklius.

Yra 20 € registracijos mokestis. Tai yra vienkartinis mokestis, kai tampate „HBW Alive“ abonentu. Daugiau nemokėsite, jei atnaujinsite prenumeratą nepasibaigus jos galiojimo laikui.

Jei atstovaujate organizacijai ar institucijai, spustelėkite čia norėdami gauti daugiau informacijos apie institucijų prenumeratas.

Mityba

Ara valgo daugelio vaismedžių vaisius ir sėklas, taip pat riešutus. Maistinį branduolį slepiantis kietas apvalkalas netampa makakos kliūtimi - už tai jis turi galingą snapą. Turėdamas stiprų snapą, amara sulaužo net sunkiausią lukštą. Tropikų ir subtropikų vietose, kur jis gyvena, vaisiai ant medžių sunoksta skirtingais metų laikais, todėl paukščiai yra aprūpinami maistu visus metus ir nepatiria sunkumų, susijusių su jo derliumi. Didžiuliai arabų pulkai, ieškantys maisto, kasdien nukeliauja didelius atstumus. Paukščių pulkai dažnai reiduoja vaisių plantacijas. Makavos papūgos turi pakankamai išvystytą intelektą, todėl puikiai žino vaisingas vietas ir vaisių nokinimo laiką bei perduoda šias žinias iš kartos į kartą.

Gyvenimo būdas

Macaw gyvena miškuose pelkių pakraščiuose arba palei upių krantus, skraidydami maitintis atvirose vietose. Tai yra atsargiai ir baikščiai paukščiai, stenkitės kuo toliau nuo žmonių. Kai žmonės apsigyvena tose vietose, kur gyvena makavos papūgos, šių paukščių skaičius pastebimai sumažėja, o dažnai paukščiai išnyksta. Prietemoje naktimis susirenka dideli mėlynai geltonos makavos pulkai, kurie palieka anksti ryte ir garsiai šaukdami pradeda maistą. Medžių ir žydro dangaus saulės fone fone sunku pastebėti paukščius, todėl papūgos yra gana gerai apsaugotos nuo plėšrūnų.

Rūšies profilis

Gentis:Ara | Rūšis:ararauna

1040–1286 g (36,4–45 uncijos)

Varžybos, įskaitant nominuotas:

Abu suaugę žmonės ryškiai mėlyni viršuje, dažniausiai aukso geltonumo apačioje, su ilga mėlyna ir geltona uodega, plikai baltu veido disku su smulkiomis žalių plunksnų linijomis, juodomis gerklėmis, karūna ir kakta žalia. Didelė juoda / pilka sąskaita. Akis geltonos.

Kaip ir suaugusiam, bet su pilkomis / rudomis akimis.

Garsūs skambūs skambučiai, kai kurie atšiaurūs. Dauguma skamba guterališkai su įvairiais garsais.

Melsvai geltonos akelės
© Eduardo Efrain da Silva, CC

Veisimas

Ara poravimosi elgesys nėra gerai suprantamas. Mokslininkai mano, kad paukščiai pradeda veisti 3–4 gyvenimo metus ir sudaro ilgas poravimosi sąjungas. Partnerio mirties atveju kitas paukštis jo nepalieka ir dažnai tampa plėšrūnų auka. Didžiąją metų dalį paukščiai praleidžia mišriuose pulkuose, kuriuose yra suaugusios papūgos ir viščiukai. Bet net ir pulkuose poros išsiskiria pastebimai, nes partneriai skiria ypatingą dėmesį vienas kitam, visada skraido netoliese, beveik paliesdami sparnus. Macaws lizdai aukštai virš žemės aukštų, sausų medžių daubose. Patelė deda 2 kiaušinius ir vienas iš jų inkubuojasi. Patinas jai tai nepadeda, tačiau paukščiai kartu saugo lizdą nuo priešų. Ara viščiukai peri iš kiaušinių, kurie yra akli ir plika, jų plunksnos pasirodo tik po 10 dienų. Atsidūrę ant sparno, viščiukai kelis mėnesius gyvena su tėvais. Švelnumo pasireiškimas sustiprina ryšius paukščių porose.

Mėlyna ir geltona macaw ir žmogus

Prekyba papūgomis ir jų pardavimas paukščių mylėtojams narve buvo praktikuojamas ilgą laiką. „Gyvų prekių“ prekeivių dėka daugelis arapapagų rūšių rūšių yra plačiai paplitusios Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Tačiau ašakų medžioklė gamtoje sukelia liūdnas pasekmes: kai kurios populiacijos yra visiškai išnaikintos, o kitos - ant išnykimo ribos. Lizdų sunaikinimas ir jauniklių gaudymas lemia nuolatinį šių papūgų skaičiaus mažėjimą. Nuo senų laikų indėnai dėl gražios plunksnos žudydavo ašakas, iš kurių darydavo papuošalus ir strėlių plunksnas. Kai kuriuose regionuose dėl plunksnų šiandien žudomi ašarai.

Ar tu tai žinai.

  • Mėlynai geltonos makavos šėrimo vieta dažnai yra 25 km atstumu nuo apgyvendinimo vietos.
  • Kubos saloje iki XIX amžiaus pabaigos. ten gyveno trispalvė akelė. Šis paukštis buvo ryškiai raudonas, galvos viršus buvo gelsvai raudonas, o kaklas buvo žalias.
  • Melsvai geltonos makavos yra labai triukšmingi paukščiai.
  • Papūgų skaičius apima daugiau nei 300 rūšių. Visi makai yra Amerikos atogrąžų miškų gyventojai.
  • Laikoma, kad didžiausias aradas yra hiacintas (Andorhynchus hyacinthinus), kurio ilgis nuo galvos iki uodegos galiuko yra apie 98 cm, o mažiausiasis ara yra Cyanopsitta spixii arba mažas mėlynasis ara - 50 cm.

Aprašymas

Mėlynos ir geltonos košės turi galingą snapą, su kuriuo pjauna vaisiaus kaulus. Bukas taip pat padeda papūgai lipti į medžius. Du galūnių pirštai nukreipti į priekį, o du atgal - jų pagalba papūga lipa į palei šakas ir sulaiko maistą. Ilga uodega padeda paukščiui išlaikyti pusiausvyrą.

Akademiniai tyrimai

Rūšies profilis

Gentis:Ara | Rūšis:ararauna

1040–1286 g (36,4–45 uncijos)

Varžybos, įskaitant nominuotas:

Abu suaugę žmonės ryškiai mėlyni viršuje, dažniausiai aukso geltonumo apačioje, su ilga mėlyna ir geltona uodega, plikai baltu veido disku su smulkiomis žalių plunksnų linijomis, juodomis gerklėmis, karūna ir kakta žalia. Didelė juoda / pilka sąskaita. Akis geltonos.

Kaip ir suaugusiam, bet su pilkomis / rudomis akimis.

Garsūs skambūs skambučiai, kai kurie atšiaurūs. Dauguma skamba guterališkai su įvairiais garsais.

Melsvai geltonos akelės
© Eduardo Efrain da Silva, CC

Nuotraukos

Ar žinojai?

Akademiniai tyrimai

Rūšių priežiūra

Dažnas nelaisvėje.

Turėtų turėti prieigą prie didelio gaubto (15 m (50 pėdų)), kuriame galėtų skraidyti dalį metų.

Įmirkusios ar sudygusios saulėgrąžų sėklos, graikiniai riešutai, žemės riešutai, pekano riešutai, braziliniai riešutai, pušies riešutai, kukurūzai ant burbuolės, bananas, apelsinas ir kiti vaisiai. Visas skustuvų skiedinys.

Dideli kojų žaislai, kramtomosios medienos (eglių šakos, pušies kūgiai, paukščiams nekenksminga mediena), dideli ešeriai, sūpynės, kopėčios, reguliarus maudymasis.

Horizontali dėžutė, 16 "x 16" x 48 "(40,6 cm x 40,6 cm x 122 cm) arba 35 galonų (9,2 L) marinato statinė.

927–1064 g (32,4–37,2 uncijos)

Melsvai geltonos akelės
© Eduardo Efrain da Silva, CC

Rūšis Laukinė būsena

IUCN Raudonojo sąrašo būsena:

Labai sunkūs prekybiniai spąstai (2015 m. - daugiau nei 60 000 paukščių) ir buveinių praradimas iki trečdalio.

Didelis diapazonas - E Panama ir Pietų Amerikos žemumos iki Brazilijos, Bolivijos ir Paragvajaus.

Pasitaiko miškingose ​​vietose, dažniausiai prie vandens, įskaitant žemų drėgnų miškų pakraščius, galerijos mišką savanoje, savaną su išsibarsčiusiais medžiais ir palmėmis, pelkėtą mišką ir palmių pelkę. Kartais pašarai atviroje šalyje. Iki 500m (1640 pėdų).

Vietiniai vaisiai (įvairios palmės), riešutai, pumpurai ir šiek tiek nektaro.

Ekologija ir elgesys:

Tyliai maitinasi miško paklotės viršūnėje, daugybė upių krantų susirenka kartu su kitomis papūgų rūšimis, kad galėtų paimti molio dirvožemį. Dažniausiai randama poromis, bet dažnai triukšminguose pėdsakuose, kuriuose yra iki 25 paukščių.

Sankabos ir kiaušinio dydis:

Nuo 2 iki 4, elipsės formos 46 x 36 mm (1,8 x 1,4 colio)

Vasaris – kovas Suriname, sausis – gegužė Trinidade (buvęs), gruodis – vasaris Kolumbijoje.

Melsvai geltonos akelės
© Eduardo Efrain da Silva, CC

Žiūrėkite vaizdo įrašą: AUDRONASA JUBILIEJUS-Melyna (Balandis 2020).

Pin
Send
Share
Send