Apie gyvūnus

Conepatus leuconotus, rytinė skunka

Pin
Send
Share
Send


Kiaulinis rytinis skundas yra didžiausias Šiaurės Amerikos skundas. Jo kūno ilgis 40–46 cm, uodegos 20–41 cm, svoris 2–4,5 kg. Snukis yra pailgos formos, kūgio formos. Apvalios, trumpos ausys, žemai esančios galvos šonuose. Jis turi nosį, būdingą visiems kiaulėms - plačioms ir plikoms. Patelė turi tris poras spenelių. Nagai yra stiprūs, išlenkti, skirti skylėms kasti. Kvapiosios liaukos yra gerai išsivysčiusios. Šios rūšies patinai yra 18% didesni nei patelės.

Išoriškai rudos kaukolės rytinis skundas yra panašus į dryžuotą kaukolės Mefito mefitą. Jam ant galvos nėra balto dryžio, kurį turi Mefitis. Tose vietose, kur aptinkamos abi rūšys, rudos spalvos kaukolė skiriasi nuo dryžuotos kietos baltos juostelės, einančios per nugarą išilgai viso kūno. Pietuose, kur dryžuotasis skundas nepatenka, rudos spalvos kaukolės gale yra dvi baltos juostelės.

Kiaulės kaukolės kailis yra kietas ir storas (šiurkščiausias kailis tarp visų kaukolių), apatinė kūno dalis, galva ir letenos dažytos juodai, viena ar dvi baltos juostelės yra viršutinėje kūno dalyje. Rytinis uodegos skundas turi šiek tiek trumpesnę uodegą nei kitos rūšys. Išoriškai rytinė kaukolė yra panaši į paprastąją rudąją kaukolę Conepatus mesoleucus. Abi rūšys skiriasi dydžiu: rytinė kaukolė yra 25% didesnė. Baltoji juostelė rytinės kaukolės gale yra siauresnė, uodegos apatinė dalis yra juoda, galas baltas, o įprastoje skunko dalyje uodegos apatinė dalis yra balta.

Veikla

Rytų kapitonų elgesys taip pat blogai suprantamas. Jie vadovaujasi vienišu gyvenimo būdu ir yra aktyvūs naktį. Jis apsigyvena pačiose įvairiausiose vietose - miškuose, žolėtose lygumose, kalnuotose vietovėse, pakrančių žemumose, atogrąžų krūmynuose, pusiau dykumose ir net žemės ūkio teritorijose. Visur yra nepaprastai reta.

Įdomūs faktai

Kiti pavadinimai: Hog-nosed skunk, Šiaurės Amerikos Hog-nosed skunkas

Rūšis yra labai reto pobūdžio. Rytinis skunkas-skunkas yra išvardytas FWS Raudonosios knygos 2 skyriuje (reikia atidžiai stebėti). Remiantis duomenimis apie skandalų skaičių 1800-ųjų viduryje ir 1900-ųjų viduryje, nustatyta, kad gyventojų skaičius nuolat mažėjo, o katastrofiškai mažėjo 1900-ųjų viduryje. Gamtoje jie nebuvo matyti nuo 1966 m.

Kilmė:

Ši rūšis randama kanjonuose, srauniuose kraštuose ir uolėtose reljefuose.Meksikos buveinės, įskaitant atvirus atogrąžų plotus, kalnus, pakrančių lygumas. Jis taip pat rastas pušynų ir ąžuolų miške bei krūmuose ir kaktusuose. Griežtas teptukas ir kaktusai yra vyraujanti augalija Pietų Teksaso rajone, kur randama ši rūšis.

Aprašymas:

Skiriamasis kaukolės bruožas yra viena plati balta juostelė nuo galvos viršaus iki uodegos pagrindo, pati uodega yra visiškai balta. Tai yra vienintelis kaukolė, kurioje nėra balto taško ar medialinės juostos tarp akių, o daugiausia kūno juodo kūno. S. leuconotus snukis yra palyginti ilgas, plikomis nosimis ir primena mažos kiaulės nosį. Nosies pagalvėlės (20 mm pločio ir 25 mm ilgio) yra maždaug tris kartus platesnės. Ausys yra mažos ir apvalios, o akys - palyginti mažos. Kailis yra trumpas ir šiurkštus.

Kaukolė turi sustingusias kojas ir sustoti (visas pėdos padas liečia žemę). Jo užpakalinės kojos yra plačios ir dideli padais, kurie apnuogina maždaug pusę savo ilgio. Jos viršutinė kūno dalis yra tvirtai pastatyta, o priekiniai kaulai yra labai ilgi. Dryžuotasis kaukolė gali smarkiai sutapti su šios rūšies dydžiu, tačiau, palyginti su dryžuotąja kaukole, ji turi trumpesnę galvos ir kūno ilgį bei ilgą uodegą. Šios rūšies patinų yra vidutiniškai 10% daugiau nei patelių.

Nosis yra kaukė, skirta kasti, ir šiuo atžvilgiu primena blogerius, o ne kitų rūšių skunkus. Stačiakampė kaukolės forma, stiprūs dilbiai ir žastikaulio forma iš C. leuconotus primena blogerius. Šnervės yra žemiau ir atidaromos žemyn. Jų kvapas yra ūmus, o nosis naudojama ieškant ir fiksuojant palaidotą auką. Skunkas taip pat yra pajėgus alpinistas, nors ir ne toks judrus kaip Spilogale genties dėmėtosios skunkstos.

Maitinimas:

Visagaliai maitinasi vabzdžiais ir augalija, nors prireiks mažų žinduolių ir roplių. Nors dėl jų šaknijimosi įpročių ūkininkų laukuose jis kartais laikomas kenkėju, tai daugeliu atžvilgių yra netinkamas, nes dažniausiai renkasi žemės ūkio augalų vabzdžiai. Kaip ir visos kaukolės rūšys, jis turi galingas analines liaukas, naudojamas potencialiems plėšrūnams atgrasyti.

Dauginimas:

Dauguma suaugusių moterų nėščios iki kovo pabaigos. Paprastai nėštumas trunka apie 60 dienų. Gimimas vyksta balandžio ir gegužės mėn. Pusė jaunų suaugusių buvo pastebėta liepos pabaigoje ir rugpjūčio viduryje, o iki jauno rugpjūčio pabaigos jie pradėjo skirtis. Paukščių dydis yra 4–6 asmenys, nors dažniausiai: 3: 58–4.

Baltosios nugaros dalies apibūdinimas

Patinų kūno ilgis siekia 57 centimetrus, o moterų - 54 centimetrų. Baltųjų nugarėlių dalys svyruoja nuo 1,1 iki 2,7 kilogramo, retais atvejais siekia 4,5 kilogramo.

Baltakaulė kaukolė (Conepatus mesoleucus).

Uodega pūkuota ir ilga. Snukis yra prailgintas nosies segtuku be plaukų; jo plotis yra apie 20 milimetrų.

Šnervės atsidaro žemyn. Ausys mažos. Kiekviena letena baigiasi penkiais pirštais ir stipriomis letenomis.

Nagai yra stiprūs, todėl jie puikiai tinka kasti. Priekinės kojos yra labai stambios, nei užpakalinių kojų.

Kailis yra gana šiurkštus ir ilgas, apatinis kailis yra storas. Jaunų individų, taip pat suaugusių patelių ir vyrų spalva yra vienoda. Nuo galvos pradžios iki uodegos ištempiama balta plati juostelė. Uodega balta, po juo juodi plaukai. Likusi kūno spalva yra juoda arba tamsiai ruda.

Baltosios nugarinės sruogos, kaip taisyklė, gyvena uolėtoje vietoje, apaugusioje krūmais.

„White-Skunk Skunk“ gyvenimo būdas

Tai dažniausiai naktiniai gyvūnai, tačiau jie taip pat gali būti aktyvūs dienos metu.

Jos analinių liaukų paslaptis, kaukolė su balta nugara atbaido plėšrūnus.

Skirtingai nei jų kolegos - dryžuotos drožlės - baltos spalvos nugaros nugrimzta į vienišą gyvenimo būdą, sukurdamos poras tik poravimosi sezono metu.

Baltos nugaros skandalai nėra baimingi gyvūnai. Jei kaukolei gresia pavojus, jis apsisaugo muskuso paslaptimi, turinčia stiprų nemalonų kvapą.

Be labai nemalonaus ir nuolatinio kvapo, baltos spalvos kaukolės paslaptis dirgina akis, dega ir lemia momentinį regėjimo praradimą.

Kiaulės žąsys žiemoja savo urvuose, kuriuos jie sudaro uolėtose tuštumose. Denyje skundai maitina palikuonis. Tai, kad skundas gyvena netoliese, galima suprasti iš būdingos „ariamos“ žemės, išmėtytų medžio gabalų ir apverstų akmenų, tai yra tų vietų, kuriose skundai ieškojo maisto.

Rytiniame Teksaso valstijoje ši kaukolės rūšis laikoma išnykusia.

Kiaulienos racionų racionas yra gana įvairus, jie valgo vabzdžius, augalus, sraigės, graužikus ir roplius. Ištyrus Teksase gyvenančių baltųjų nugarėlių skrandžių skrandžius, tapo žinoma, kad didžiąją raciono dalį sudaro vabzdžiai - apie 52–82%, vorai sudaro 4–12%, apie 2–6% yra ropliai, 3% yra augalija, 5 % - sraigės ir 3–9% - maži žinduoliai.

Natūralūs baltagalvių skundelių priešai nežinomi.

Baltųjų nugarėlių dauginimas

Veisimo sezonas yra nuo vasario iki kovo. Nėštumas trunka 2 mėnesius. Kiekviena patelė pagimdo 2–4 šuniukus. Mažyliai gali judėti lizde net prieš atidarant žiogelį.

Balta nugaros kaukolė nuo kitų skiriasi tuo, kad ant nugaros dalies yra didelė balta juostelė, uodega taip pat balta.

Tokiame jauname amžiuje jie jau sugeba apsiginti, purškdami sekretus iš raumenų liaukų. Rugpjūčio mėn. Dauguma jaunų skunktų nustoja valgyti motinos pieno ir pradeda savarankišką gyvenimą. Baltųjų nugarkaulių liauka atsiranda 10–12 mėnesių.

Kiaulių odos pranašumai ir žala žmonėms

Baltakrūtinės kaukolės yra naudingi gyvūnai, nes jie naikina kenksmingus vabzdžius. Tačiau patys skunksai iš dalies kenkia žemės ūkio laukams. Ir kartais jie vagia viščiukus ir jų kiaušinius.

Skunksai, kaip ir jų artimieji giminaičiai - lapės ir meškėnai, yra pasiutligės nešiotojai, todėl žmonėms ši liga yra labai pavojinga.

Baltosios nugaros skunkų populiacija

Baltosios nugarėlės yra labai reta rūšis, kurią reikia apsaugoti. Staigaus gyventojų skaičiaus mažėjimo priežastys nėra visiškai suprantamos.

Skiriama 11 kiaulių porūšių:
• Conepatus m. Filipenis gyvena pietų Meksikoje
Conepatus mesoleucus figginsi gyvena Kolorado valstijoje,
• Conepatus m. Nikaragva yra paplitusi Nikaragvoje,
• Conepatus m. Venecija randama Arizonoje,
• Conepatus m. Fremonti gyvena Kolorado valstijoje
• Conepatus m. Nelsoni, jų buveinė yra Centrinė ir Vakarų Meksika,
• Conepatus m. Mearnsi paplitę centriniame Teksaso valstijoje,
• Conepatus m. Sonoriensis gyvena šiaurės vakarų Meksikoje,
• Conepatus m. Fremontai gyvena Kolorado pietinėje dalyje
• Conepatus m. Pedikuliai gyvena šiaurės Meksikoje
• Conepatus m. Telmalestes gyvena Pietryčių Teksase.

Jei radote klaidą, pasirinkite teksto dalį ir paspauskite „Ctrl“ + „Enter“.

Aprašymas

Asmenys> ir priekinės kojos bei pečiai yra prov>

Prieš sujungiant amerikietiškas šerpeto nosis, rytinis šerno nosis skundas, Conpatus leuconotus paprastai yra didesnis nei vakarinis šerno nosis, Conpatus mesoleucus. Moteriškos rytinės šerninės nosys yra 58–74 cm ilgio ir 19–34 cm ilgio. Jie sveria nuo 2,0 iki 4,0 kg. Vyriškos šerninės nosys yra 56–92 cm ilgio ir 22–41 cm ilgio. Jie vidutiniškai sveria nuo 3,0 iki 4,5 kg. Vakarinė šerno nosis buvo 40–84 cm ilgio, 13–35 cm ilgio ir 1,1–2,7 kg svorio. Patinai yra didesni nei moterys ir kartais gali sverti 4,5 kg. Dantys mažesni C. mesoleucus nei į C. leuconotus.

Diapazonas

Rytinė kiaulės nosis yra tik Pietų Teksase, Verakruso valstijoje, Meksikoje ir Arizonoje. Molinos kiaulės nosis, dar žinoma kaip Andų skunkas, (C. chinga) randama Argentinoje, Bolivijoje, Brazilijoje, Čilėje, Peru ir Urugvajuje. Humboldto skandalo skundas, dar žinomas kaip Patagonijos skrodžiamas skundas (C. humboldtii) gyvena savo buveinėje atvirose žolėtose vietose Patagonijos Čilės ir Argentinos regionuose. Vakarų skiauterėC. mesoleucus) yra Teksase, Arizonoje, Naujojoje Meksikoje, Siera Gvadalupe, Koahuiloje, Kolimoje, Hondūre, Sonoroje ir Nikaragvoje. Dryžuotas šerno nosies skundas, C. semistriatus yra Verakruse, Kosta Rikoje ir Gvatemaloje.

Habatatas

Kai jų diapazonas sutampa su įprastų skunkstų diapazonu, vietinis jų pasiskirstymas yra praktiškai vienodas. Jie gyvena vandens telkinių dugnuose, kur gausu augalijos ir maisto tiekiama daug, arba kanjonuose ir uolėtose kalnų šlaituose.

Norėdami apsaugoti juos, šernai su nosimi turi savo urvus, paprastai krante ar po uola ar medžio šaknimis, tačiau nedvejodami pasisavinkite kitų gyvūnų apleistus pilkapius ar natūralias ertmes. uolų. Dėl griežtai naktinių įpročių jie dažniausiai būna rečiau matomi nei paprasti skundai, net ir tose vietose, kur jų yra daug. Stebėjimai registruojami iš šepečių buveinių ir pusiau atidaromų pievų. Buveinėse taip pat gali būti uolėtas reljefas ir upelių vagos dykumų krūmynuose ir mesquite pievose.

Nedažnai pastebimi amerikietiški skiautiniai su raganais kelia nerimą dėl apsaugos būklės.

Pin
Send
Share
Send