Apie gyvūnus

Didelio ausies jerboa Jūsų vardas (reikalingas) Jūsų el. Paštas (būtinas) Tema Pranešimas Skundas ▲ ▼ Problema Informacija neteisinga Rašybos, rašybos ir skyrybos informacija prarado aktualumą Nepakankama informacija apie temą Informacija puslapyje kartojasi Dalis teksto puslapiuose nėra įdomi Vaizdai neaktualūs puslapiui Problemos puslapis įkeliamas Koks gyvūnas, jūsų manymu, yra labiausiai ausų? Be abejo, daugelis iš jūsų užtikrintai sakys, kad tai dramblys

Pin
Send
Share
Send


PASKIRTINIS JUVELERIS - (Euchoreutes naso), jerboa šeimos graužikas (žr. JUVELIERIUS). Kūno ilgis - 8 9 cm, uodegos - iki 16 cm., Pailgas kūgio formos snukis, didžiulės ausys, siekiančios nugarą, ir ilgos virpesių juostos, kurios, atsigulus, yra būdingos ... ... Enciklopedinis žodynas

ilgauodegė jerboa - ilgaamžis šoklys statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Euchoreutes naso angl. ilgos ausies jerboa vok. Langohrspringer, Riesenohrspringmaus rus. ilgaausis jerboa ryšiai: platenis terminas - ilgaausiai ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

Jerboa -? Jerboa sand jerboa Jaculus jaculus Mokslinė klasifikacija Karalystė: Gyvūnų rūšis ... Vikipedija

Jerboa -? Jerboa Sandy jerboa ... Vikipedija

Jerboas -? Jerboa sand jerboa Jaculus jaculus Mokslinė klasifikacija Karalystė: Gyvūnų rūšis ... Vikipedija

jurginai - (jerboa), graužikų kategorijos žinduolių šeima. Kūno ilgis 4 26 cm, uodega ilgesnė už kūną. Apie 30 rūšių atviruose Šiaurės pusrutulio kraštovaizdžiuose (išskyrus šiaurę). Pažeisti augalus, kurie stiprina smėlį, gali būti nešiotojai ... ... Enciklopedinis žodynas

Euchoreutes naso - ilgaamžis šoklys statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Euchoreutes naso angl. ilgos ausies jerboa vok. Langohrspringer, Riesenohrspringmaus rus. ilgaausis jerboa ryšiai: platenis terminas - ilgaausiai ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

Langohrspringeris - ilgaamžis šoklys statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Euchoreutes naso angl. ilgos ausies jerboa vok. Langohrspringer, Riesenohrspringmaus rus. ilgaausis jerboa ryšiai: platenis terminas - ilgaausiai ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

Riesenohrspringmaus - ilgaamžis šoklys statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Euchoreutes naso angl. ilgos ausies jerboa vok. Langohrspringer, Riesenohrspringmaus rus. ilgaausis jerboa ryšiai: platenis terminas - ilgaausiai ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

Išoriniai ženklai

Šio gyvūno galva yra nepaprasta pailgos kūgio formos žandikauliams su kiaulės formos snukiu, kuris labai išsikiša į priekį ir nuobodu gale. Milžiniškos jo ausys, kurių viršūnės siekia sakralinę sritį. Ausų ilgis siekia 5 cm - tai yra šiek tiek daugiau nei pusės jo kūno ilgis. Taigi šis gyvūnas nusipelno visiškos teisės būti vadinamas „didžiausiu gyvūnu“ planetoje. Vibrissai yra ilgi, beveik pasiekdami uodegos pagrindą jų galais.

Užpakalinių galūnių ilgis yra 4 kartus didesnis nei priekinių. Vidinis kaktos pirštas yra gana gerai išvystytas ir turi ilgą lenktą nagą su aštriu viršūne. Užpakalinės galūnės yra siauros ir labai pailgos, su trim ilgais viduriniais pirštais ir dviem žymiai trumpesniais šoniniais pirštais, tačiau vidurinis pirštas vos išsikiša iš gretimų pirštų galų (2 ir 4), pagalvėlės pirštų galuose yra stipriai išsivysčiusios ir padalytos į segmentus. . Šoninių pirštų (1-ojo ir 5-ojo) apačioje, apatiniame paviršiuje, yra maži gumbai („kukurūzai“). Standžių plaukų šukutės kuta pirštus, o tai padeda gyvūnams judėti palaidoje dirvoje, nenukritus pro šalį. Ilgauodegės jerbojos blauzdikaulio santykinis ilgis yra didžiausias šeimoje, tai yra, ilgiausia koja tarp jurginų. Šio žavaus graužiko uodega yra dvigubai ilgesnė už jo kūną. Šepetys uodegos gale prie pagrindo yra dažytas juodai, o distalinėje dalyje - baltas, tačiau jis nėra išlygintas. Plaukų linija aukšta, stora, minkšta.

Skiriamieji bruožai

Ilgaamžis Jerboa Euchoreutes naso - Mažas gyvūnas, kurio kūno ilgis svyruoja nuo 80 iki 90 mm, o jis sveria 24–35 gramus. Ši jerboa nuo kitų rūšių skiriasi pailga kūgio galvute, išplėsta galvos gale ir tokiomis didžiulėmis ausimis, kad jei jūs juos paimsite atgal, jie pasieks kūno galą. Viršuje jerboa yra nudažyta pilka spalva su rausvai priemaiša, ypač šalia uodegos pagrindo, o jos šonai ir apačia yra balti. Ilgaaulė jerboa turi labai ilgą uodegą: 157–162 mm. Ilgų plaukų šepetys uodegos gale yra gerai išvystytas, tačiau ilgi plaukai auga aplink uodegos veleną nesudarant plokščios „juostos“, šepetys prie pagrindo yra baltas, vidurinėje dalyje juoda, o galas baltas.

Šermukšnių rūšys

  1. Ilgaaulė jerboa. Jis gyvena Kinijoje ir Sibiro pietuose. Ausinės jerboos kūno ilgis yra 9 cm, labai ilgos ausys ir uodega, kuri baigiasi juodu kutu. Kailio spalva yra pilka su rausvu atspalviu, o gyvūno šonai yra balti.
  2. Jerboa džemperis. Gyvūnas turi gana didelį dydį, apie 18–22 cm, jo ​​kailis turi gelsvai rudą spalvą. Šie gyvūnai gyvena Vidurinės Azijos dykumose ir stepėse, gali gyventi net kalnuose iki dviejų kilometrų aukštyje virš jūros lygio.
  3. Himrančikas. Ši trijų pirštų jerboa yra stepių gyventoja, paplitusi Volgos regiono pietuose, Kazachstano stepėse - Dniepro. Rūšių atstovus taip pat galima rasti smėlinguose dirvožemiuose, nors gana retai. Gyvūnas gali užaugti iki 12 cm, turėti smėlio spalvos odą ir ilgą uodegą su kutu.

Buveinių jerboa buveinės

Pirmasis šios jerboos pavyzdys buvo pastebėtas ekspedicijos metu į Gobi dykumą, kurią vykdė Londono zoologijos draugija kaip EDGE programos dalį.

Pagrindinės šio gana reto gyvūno buveinės yra Kinija ir Mongolija (Gobi dykuma). Ilgaaulė jerboa gyvena neprieinamuose požeminiuose tuneliuose. Gyvūnas palieka namus tik naktį.

Atitinkamai, jūs galite tai pamatyti tik naktį, kai jerboa daro savo „naktinius žygius“.

Gyvenimo būdas

Žiobrai stabiliai laikomi šalia greitkelių ar atviroje vietoje su autostopu. Kazachstane ir Vakarų Sibiro pietuose įsikūręs dirvožemio, pakrančių stepių ar druskingų ežerų žemėse. Dykumose jis mieliau gyvena priemolio dirvožemiuose. Jis gali gyventi mieste iki 1600 m aukščio. Stepėse ir dykumose jis turi vieną gyvenimo būdą. Su panašiais gyvūnais gana mažai susisiekia. Buitinėmis sąlygomis neįmanoma išlaikyti 2 ir daugiau skerdenų tuo pačiu metu, nes jos tampa bendra drauge.

Paprastai skerdenos juda į užpakalines letenas aukščiu arba bėga, tačiau jas galima šiek tiek išjungti, kai to nereikia; Tushkanchik yra megztinis, be to, jo šuolio ilgis yra apie 1,2 m. Gyvūno judėjimo greitis yra gana didelis - iki 50 km / h. Aprašytos šių gyvūnų rūšys bėgiojant nedaro didelių šuolių, o nuo greitų juos atitraukia galingi, švelnūs trūkčiojimai. Gyvas maistas yra gana sudėtingas ir nuolatinis burbuliavimas. Ten jis gyvena vasarą ar žiemą. Gyvūnas turi ekstazę ir laikiną sprogimą. Pagrindinės skylės horizontalioji dalis gali ištempti 5–6 m, o nuo jos viduryje yra nedidelis nuokalnis, kuris yra trumpas, laisvai leidžiasi žemyn. Taip pat yra keletas rezervuotų išėjimų. Lizdas spalvingas, pagamintas iš samanų, plunksnų, vilnos, sausos žolės ir pūkelių. Žiemos urvas yra gilus (iki 200–250 cm), jame yra 2 lizdų kameros.

Gyvūnas paprastai būna žiemą. Prabunda kovo arba balandžio mėn. Nėštumas maišelyje trunka 20–25 dienas, įtraukos gali būti 2–12 mėnesių. Paprastai laukiama apie 5–6 vaikus. Jie su mama gyvena 45–50 dienų. Išaugusi jaunų skerdenų subrendimas pasiekiama antraisiais gyvenimo metais. Gamtoje šie gyvūnai gyvena iki 2-Z metų.

Rudenį, po pirmojo užšalimo, skerdenos žiemoja, o tai gali tęstis priklausomai nuo gyvenamojo ploto nuo 4 iki 6 mėnesių. Bo gyvūnai kurį laiką gali sušilti. Jie nedaro žiemos atsargų, bet nėra parduodami vasarą, kad jie visi padidėtų 1,5-2 kartus, o po to susidaro stori, stori riebalai.

Jerboa dieta

Dienos jorboa maisto norma yra 60 gramų. Maistas apima augalų sėklas ir šaknis, kurias jie gauna iškasdami skylutes.

Jie mėgsta valgyti vabzdžių lervas. Jie mėgsta vaišintis vaisiais, javų grūdais, daržovėmis. Jerboas praktiškai negeria vandens! Visa drėgmė gaunama iš augalų.

Svarbu! Džerbojos uodega daug pasako apie sveikatos būklę ir mitybą. Jei jis yra apvalus, tada gyvūnas valgo gerai ir reguliariai. Uodega plona, ​​išsikišę slanksteliai, rodantys išsekimą.

Dietą daugiausia sudaro sėklos ir augalų šaknys. Jie kasa jerboas, palikdami skyles. Vabzdžiai ir jų lervos taip pat valgomi. Gyvūnai praktiškai negeria vandens. Jie gauna drėgmę iš augalų. Naktį ieškodamas maisto, vienas graužikas savo maisto keliais gali nukeliauti iki 10 km.

Per dieną vienam gyvūnui reikia 60 g įvairių pašarų. Ši populiacija daro didelę įtaką dykumų, pusiau dykumų ir stepių dirvožemiui ir augmenijai, taip pat naudojama kaip maistas vietiniams plėšrūnams. Tuo pačiu metu gyvūnai gali platinti pavojingas infekcines ligas iki maro.

Veisimas

Dauginimasis jerboa vyksta 1–2 kartus per metus ir prasideda po žiemojimo.

Nėščios moterys pasirodo nuo kovo iki liepos. Nėštumas trunka 25 dienas. Vienoje pakratėje nuo 1 iki 8 (dažnai 4–6) kūdikių. Gimdymui uodega yra paskirta speciali skylės skylė. Kūčiai gimsta akli ir nuogai, išoriškai jie atrodo kaip žiurkių šuniukai. Maitinimas trunka 1,5–2 mėnesius.

Pirmą kartą išėję iš skylės, jaunikliai atrodo beveik kaip suaugusieji. Iš pradžių jie būna šalia motinos, seka paskui ją ir naudojasi jos skylute. Pasiekę 200–220 g kūno svorio, jauni jurginai pradeda savarankišką gyvenimą.

Šermukšnių gyvenimo trukmė gamtoje yra iki 3 metų.

Savybės, padedančios išgyventi

Ilgaaulės žandikaulio ausys yra ne tiek ilgos, kiek didžiulės (kūno paviršiaus atžvilgiu). Kodėl? Dykumoje vasarą oras gali sušilti iki 50 laipsnių, o neįprastai didelis ausų kraujagyslių tinklas padeda graužikui atvėsti (iš tikrųjų, kaip ir drambliui). Įdomu tai, kad pabudusio gyvūno ausys visada jaučia įtampą. Jie greitai sulankstomi (pavyzdžiui, bėgant nuo pavojaus). O poilsio metu ausys yra minkštos, sumažėja jų aprūpinimas krauju.

Ant ilgaaulės jurginos užpakalinių kojų auga specialūs žiliai plaukai, kurie padeda išsilaikyti laisvose smėlingose ​​dirvose. Tvirtos trinkelės - leidžia nemandagiai judėti aplink uolėtą plokščiakalnį. Ilgoji uodega yra susijusi su atstumimu nuo dirvožemio pirmojo šuolio metu, vėlesniuose šuoliuose ji yra ištiesinta ir naudojama kaip savotiškas vairas keičiant judėjimo kryptį. Trumpos priekinės galūnės reikalingos skylėms iškasti, vabzdžių lervoms iškasti, o atliekant šią veiklą padeda pleišto formos (kiaulės) nosis. Su savo priekinėmis letenėlėmis graužikas išlaiko grobį, sudaro žandikaulius urvams.

Jerboa namuose

Laikant nelaisvėje jurginą, būtina pasidaryti audinę, kurioje jis galėtų pasislėpti nuo visų dienos metu. Jie yra labai švarūs, naminiai jurginai. Jei vis dėlto nusprendėte, labai tvarkingas gyvūnas, jis visus savo „reikalus“ vykdo tolimiausiame kampe.

Jiems būtinas gryno vandens laikymas narve, taip pat pakankamas pašaro kiekis. Dėl to naminiai jurginai labai mėgsta javų grūdus, vaisius, augalų sėklas, duonos trupinius, visų rūšių žalumynus, daržoves, įvairius vabzdžius, pavyzdžiui, žalčius, muses, dyglius ir kitus. Narvelyje laikomų jerboa nuotraukų nėra nedažnai, tačiau to nepadarykite. Jerboa reikia daug bėgti, todėl, jei nesate pasirengę naktį leisti nemokamai, tuomet geriau jo visai nepradėti.

Džerbos vertė

Dykumos biocenozei jerboos yra labai svarbios. Gyvendami, šie graužikai daro įtaką augmenijai ir dirvožemiui jų buveinėje. Šie gyvūnai turi daug natūralių priešų, tarp jų ir šeškai, kuriems jie yra maisto šaltinis. Tačiau jerboa vaidmuo ne visada yra teigiamas. Jie gali pakenkti sunaikindami augaliją, sutvirtinančią smėlį, ir pažeisdami pasėlius. Kadangi jerboa atrodo gana miela, sunku manyti, kad ji gali tapti tokios pavojingos ligos, kaip maras, sukėlėja. Ir tai nėra vienintelė liga, kurios nešiotojas yra šis stepinis gyvūnas.

Ilgaaulė jerboa - labiausiai „ausies“ būtybė planetoje

Tarp labiausiai ausies ausų turinčių planetos gyvūnų, ilgaaulė jerboa (Euchoreutes naso) teisėtai užima pirmaujančią vietą. Šis retas mažas, ne didesnis kaip 9 cm dydžio gyvūnas turi ilgiausias ausis pasaulyje, palyginti su kūno ilgiu.

Tarp labiausiai ausies ausų turinčių planetos gyvūnų, ilgaaulė jerboa (Euchoreutes naso) teisėtai užima pirmaujančią vietą. Šis retas mažas, ne didesnis kaip 9 cm dydžio gyvūnas turi ilgiausias ausis pasaulyje, palyginti su kūno ilgiu. Jo ausų ilgis siekia 5 cm, tai yra daugiau nei pusė jo kūno ilgio. Palyginimui: afrikinio dramblio ausų ilgis yra mažesnis nei ketvirtadalis kūno ilgio.

Gyvūnas juda trūkčiojančiais šuoliais, naudodamas savo ilgąsias užpakalines kojas, uždengtas specialia patranka, leidžiančia jam likti ant smėlio paviršiaus. Vabzdžiai tarnauja kaip maistas ausų dykumos gyventojui.


Ilgos ausys, judančios kūnu judant kūnu, aštrus snukis mažomis akimis ir plona ilga uodega daro šį neįprastą padarą labai juokingą. Labai smagu stebėti šios ausinės mini kengūros šuolius, tai padarė angliški zoologai ekspedicijos metu per Gobi dykumą.

Ar tau patinka straipsnis? Parašykite savo nuomonę komentaruose.
Prenumeruokite mūsų FB:

Ilgaaulė jerboa

Su šiuo neįtikėtinu gyvūnu pirmą kartą susitikau 2011 m. Rugpjūčio mėn. Transbaikal Gobi mieste, Mongolijoje. Jis vadinamas ilgaausiu jerboa (Euchoreutes naso) ir teigia, kad yra laikomas ilgiausiai ausį užimančiu gyvūnu Žemėje. Ilgaaulė jerboa aptinkama tik sausiausiose ir labiausiai neprieinamose Gobi dykumos vietose, palyginti nedidelį jos diapazoną sudaro dykumos juosta pačiame Mongolijos pietvakariuose ir gretimuose Kinijos regionuose.

Apie jį mažai žinoma. Kaip ir visi jurginai, dienos šviesą jis praleidžia urvuose, iš kur išeina tik prasidėjus tamsai.

Niekas niekada nematė to momento, kai iš ausies išdygo ilgaausė jerboa, tačiau, kaip ten bebūtų, jerboa iškyla į paviršių naktį (teikia pirmenybę mėnulio neturinčioms naktims) ir juda per dykumą būdingu „šokinėjimo“ keliu vienu žinomu maršrutu.

Skirtingai nuo daugelio jerbojų, kurių raciono pagrindas yra augalinis maistas, ilgaausės jerbojos daugiausia valgo vabzdžius, ir labai tikėtina, kad net daugiausia jų. Matyt, čia, norint padėti jam, be išvystyto kvapo, ateina didžiulės ausys - galų gale, jūs turite ieškoti grobio tamsoje. Tačiau didelės ausys nėra neįprasta dykumų gyventojams. Manoma, kad tai yra vienas iš būdų padidinti kūno paviršiaus plotą ir tokiu būdu išmesti šilumos perteklių per tokį „radiatorių“, kad būtų išvengta perkaitimo. Tačiau šiuo atveju turime reikalų su neabejotinu įrašu - ausų ilgis yra daugiau nei pusė kūno ilgio.

Ilgaaulė jerboa valgo vabzdį iš skėrių šeimos

Ilgauodegės jerbojos skylės yra gilios, ir jis jas kasa labai tankiu ir akmenuotu dirvožemiu, nes tipinė ilgaausės jerbojos buveinė yra žvyrduobė dykuma. Pasirodo, gana patikima apsauga tiek nuo plėšrūnų, tiek nuo tyrėjų su kastuvais.

Žmogui tai atrodo kaip žvyro dykuma (aukščiau) ir jerboa (žemyn žemiau)

Žvėris yra gana retas - skirtingai nuo kai kurių kitų rūšių, kurios, kaip sako zoologai, yra „fonas“, niekada nebūna daug ilgaausių jurginų. Ir niekada negali būti tikras, kad tam tikru sezonu tam tikroje vietoje jūs netgi galite jį rasti - nepaisant to, kad iš principo jis yra čia.

2013 m. Aš dalyvavau ekspedicijoje, kurios tikslas buvo ilgaausė jerboa - kaip BBC komandos, sukūrusios filmą apie jį, dalis. Tiksliau sakant, teisingiau būtų sakyti - ne filmas, o kelių minučių trukmės trumpas pasakojimas, kuris vėliau pateko į programą apie įvairius gyvūnų išgyvenimo kraštutinėmis ir neįprastomis gyvenimo istorijos aplinkybėmis aspektus.

Aviary filmavimui

Taip, kadrų (40: 18–43: 40), kurie mirga televizoriaus ekrane per kelias minutes, metu buvo surengta visa ekspedicija, tačiau tai tikrai unikalūs kadrai.Lokalumo ypatumai, judesių pobūdis ieškant ir valgant grobį - visa tai yra be galo įdomu, nes mes kalbame apie gyvūną, apie kurį vis dar žinome tiek mažai.

Nuotrauka © George'as Rurikovas, „Trans-Alta Gobi“, Mongolija.

Pin
Send
Share
Send