Apie gyvūnus

Juostelė („Coluber karelini“)

Pin
Send
Share
Send


Plotas Rytų Iranas, Turkmėnistanas, Uzbekistanas, Pietų Kazachstanas, į šiaurę iki Mangyšlako, Šiaurės Aralo jūra, Chu upė, Šiaurės Kirgizija, Vakarų Tadžikistanas, Afganistanas, Pakistanas, šiaurės vakarų Indija.

Ši gyvatė turi mažą liekną kūną, ilgį iki 90 cm, o viršutinė kūno dalis yra nudažyta šviesios pelenų spalva. Juodos dėmės yra išsibarstę visame kūne. Gyvatės snukis turi būdingą smailią formą. Gyvatė gyvena akmenuotose ir molingose ​​dykumose, dažnai gyvena fiksuotame smėlyje ir papėdėse. Gyvūnas maitinasi mažais žinduoliais, driežais ir paukščiais. Jis taip pat gali lipti į paukščių lizdus ir valgyti jų kiaušinius. Medžiojant demonstruojamas didelis miklumas ir judėjimo greitis. Jis lengvai lipa akmenimis ir krūmų šakomis. Veisimosi sezono metu patelė deda kiaušinius, iš kurių išperėja jaunos gyvatės.

Pin
Send
Share
Send