Apie gyvūnus

Ploveras paukštis

Pin
Send
Share
Send


Dideli vasaros žvyneliai su pilka, juodai balta viršuje ir juoda apačia, su stipriu trumpu snapu, su išsipūtusia, išgaubta viršutine žandikaulio puse, tamsiomis kojomis, su metatarsaline tinkleliu, su labai mažu, bet su užsegtu pirštu. maža membrana ties viduriniu ir išoriniu pirštais. Žiemą ir jaunai dugnas yra daugiau ar mažiau baltas. Taip pat yra anatominių skirtumų nuo artimos genties (Charadrius), su kuria jie kartais neteisingai sumaišomi.

„Thules Pluvialis squatarola“ („Squatrol Pluvialis“)

Suaugusiesiems vasarą viršutinė kūno pusė yra šviesiai pilka su juodomis ir balkšvomis žymėmis, kakta, galvos šonai ir kaklo priekis su goiteriu, krūtinė ir pilvas yra juodi, o ši spalva ant kaklo galvos ir šonų yra apsupta balta juostele, sparno apatinė ir apatinė dalys yra baltos, bet ašinės. Visada juoda, vidinių muselių pagrindas yra baltas, uodegos paslėptos yra baltos, kaip ir jos pagrindas, o uodegos plunksnos turi tamsias skersines juosteles ar dėmeles viršūnėse. Patelė paprastai yra apatinė pusė su baltų plunksnų priemaišomis. Žieminės aprangos viršutinė dalis yra juodai ruda su pilkšvai baltais viršūniniais kraštais ir dėmėmis, kakta, veidas ir apatinė pusė yra balti, ant veido ir goiterio su krūtiniu su rusvomis žymėmis. Jaunųjų apranga panaši į žiemą, tačiau krūtinė ir šonai yra labiau margi, o viršutinėje pusėje esantys šviesūs ženklai gelsvu atspalviu. Sparnas 17 1/2 / 22-1 / 2 cm, dažniausiai suaugusiems, uodega 1/2 cm, metatarsus 4 1/2 / 5,1 cm, bukas 2 3 / 4-3 1/2 cm.

Jis lizdus suranda Senojo ir Naujojo pasaulių tundroje: pas mus yra labai dažnas lizdinis paukštis Kolgujevas, Kaninas ir Pechoros, Jamalo, Taimiro žemupys bei Jenisejaus, Lenos ir kitų Rytų Sibiro upių žiotys iki Čiukčių žemės. Veislės Naujosiose Sibiro salose ir, tikriausiai, Wrangel saloje. Žiemą jis aptinkamas kraštiniuose Afrikos pietuose, Azijoje, Australijoje ir Amerikoje.

Kai kurie zoologai išskiria vakarietišką rasę, Squ. skv. squatarola yra šiek tiek didesnė, rusvai aukščiau ir - viena mažesnė, o kita didesnė - sparnas, o ne Rytų Sibiro kvadratas. skv. hipomelaena. Realybėje šios rasės yra neišskiriamos. Ar amerikiečių rasės (Squ. Squ. Cynosurae) izoliacija yra išsami - mes nesprendžiame.

Raudonplaukis plūgas Pluvialis dominicus (Pluvialis dominius)

Visais drabužiais jis skiriasi dūmiškai rusvai primenančiu sparno ir ašies kraštu (kartais balkšvais kraštais ir galiukais), vasarą plunksnos viršus šiek tiek mažiau aptemptas auksinėmis, o žiemą plunksnų aukso geltonumo žymės turi ne kraštų dėmeles, o viršutinės plunksnos viršutinius kraštus. Priešingu atveju, kaip ir ankstesnis vaizdas. Sparnas 16 1/2 / 18,9 cm, uodega 6–63 / 4 cm, pakaušis

Jis lizdas tundroje ir miško tundroje nuo Kara jūros (Jamalo pusiasalio) per visą Šiaurės Aziją ir Šiaurės Ameriką nuo Aliaskos iki Hudsono įlankos. Žiemoja Pietų Azijoje, Australijoje, Ramiojo vandenyno salose ir Pietų Amerikoje.

Yra du porūšiai.

Azijos rudagalvis plūgas Pluvialis dominicus fulvus (Pluvialis dominius fulvus)

Jis turi trumpą sparną: 15 1 / 2-17 cm, retai iki 17 1/2 cm. Čia jis suka lizdą nuo Jamalo pusiasalio iki Chukchi pusiasalio, rytinio Sibiro pakraščiuose ir palei Okhotsko ir Beringo jūros pakrantes, žemutiniame Amure, taip pat palei vakarinę pakrantę. Aliaskoje Žiemoja Indijoje ir Indijos Kinijoje, Kinijos pietuose, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje bei Didžiojo vandenyno salose. Retkarčiais skrenda į Europą, Afriką ir Arabiją. Hartert'o prielaida, kad žiemoja Čilėje, vargu ar teisinga.

Aprašymas ir savybės

Charadriiformes tvarka veikia įvairius asmenis. Sunku pastebėti pagrindinius paukščių išorinius bruožus. Tačiau yra keletas bruožų, būdingų visiems būrio nariams. Paukščiai yra prisirišę prie vandens buveinės. Tai jungia visus paukščius. Didėja jų įvairovė nuo šiltų iki šaltų buveinių. Todėl galime drąsiai teigti, kad tai šiauriniai paukščiai.

Ploveriai mėgsta apsigyventi sekliose vietose. Visiems šeimos paukščiams būdingas vidutinis kūno dydis, sutrumpėjęs snapas, kurio gale yra sustorėjimas. Kai kurie charadriiformai priklauso kitai šeimai, jie turi įspūdingesnių dydžių.

Visa Charadriiformes gentis išsiskiria šviesių ar auksinių dėmių buvimu ant juodo kūno. Ilgi sklaidantys sparnai, išsiskiriantys smaila viršūne, padeda atlikti ilgus skrydžius. Kostiume su visu kūnu bukas ir net akių rainelė turi tamsų atspalvį.

Visos „Charadriiformes“ tvarkos atstovai yra maži. Be dydžio ir artimo vandens dažnai vėsių buveinių, jie turi mažai ką bendro. Pastebimi elgesio, dauginimosi ir buveinių ypatumai.

Todėl mokslininkai suvienijo skraidymą daugelyje grupių, tarp kurių yra plungiškių. Tačiau skirtingos šios genties rūšys turi skiriamųjų bruožų. Senovė pusseserė turėjo ančių ir ibis bruožų.

Baltasis Ploveris yra dviejų rūšių šeima. Paukščiai turi baltas plunksnas. Kūno ilgis yra tik 40 centimetrų. Tuo pat metu patinai pasiekia didesnį dydį nei moterys. Sparnai yra maži, jų sparnų plotis siekia ne daugiau kaip 84 centimetrus. Paukštis greitai juda, balandžiams būdingas linkėjimas.

Auksinio plovo masė neviršija 220 g.Kūno dydis yra 29 centimetrai. Sparno plotis yra mažesnis nei paskutiniojo „Charadriiformes“ atstovo - tik iki 76 centimetrų. Bendras vaizdas yra nepatogus. Galva turi pilkai rudą atspalvį, apvalią formą. Plunksnos keitimo laikotarpis keičia vyrus. Ant juodos krūties ir kaklo matomas lengvas ruožas.

Rudasparniai pluoštas Jis yra tamsesnės spalvos ir mažesnio tūrio nei auksinis. Sparno apatinė dalis yra pilkos spalvos, tuo tarpu kiti paukščiai šioje vietoje yra juodai balti.

„Thules“ - didesnis Charadriiformes atstovas pagal svorį - siekia 320 g, tačiau sparnų plotis ir pluošto dydis nepilnavertis.

Patinas poravimosi metu gali pasigirti juodu perpildymu ant kaklo, galvos šonų, kaktos ir nugaros. O po uodega - balta. Patelės nugaros pusėje turi rudus atspalvius. Žemiau matomos baltos dėmės. Vienas iš Tules bruožų yra ketvirtojo piršto buvimas, kurio kiti Charadriiformes neturi.

Vėžių plunksnų kūno ilgis yra iki 40 centimetrų. Moterys ir vyrai iš esmės neturi skirtumų. Išimtis yra bukas, kuris yra šiek tiek didesnis patinams. Kojos ir kaklas išsiskiria, bukas yra svarus, todėl skiriasi ir galvos apimtys.

Jis toks stiprus, kad medžiotojas turi galimybę nulaužti vėžių dangčius. Plunksna iš apačios yra lengva. Bet nugara ir sparnai viršuje yra tamsių atspalvių. Subrendusių asmenų spalva yra tamsesnė nei jaunų gyvūnų. Ir trūksta modelio ant galvos. Paukščiai retai bėga greitai, tačiau jų kojos yra ilgos ir turi pilkai mėlyną atspalvį.

Charadriiformes yra Charadriiformes, Charadriiformes gentis. Ornitologai į savo sudėtį įtraukė tik keturias rūšis:

  • Auksinis skliautas,
  • Thules
  • Borax sparnuotas plūgas.
  • Amerikos rudaplaukis plūgas.

Balta yra atskirta baltojo pluošto šeimoje, kuriai, savo ruožtu, priklauso dvi rūšys. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas vėžių ploveriui. Tai priklauso tai pačiai rūšiai, genčiai, šeimai.

Gyvenimo būdas

Beveik visų būrio narių gyvenimo būdą galima apibūdinti kaip kolonijinį. Paukščiai gyvena didelėmis grupėmis. Darykite ilgus skrydžius. Tačiau yra vienišių, jų yra mažiau. Lizdai, perinimas, taip pat migracija vyksta kolonijose.

Charadriiformes ornitologų šeima stebi Waddeno jūros pakrantėse, taip pat Semangeum. Jo plotas leidžia įsikurti apie 30 rūšių charadriiforms. Pakrantės linija yra lizdų ir žiemos buveinių zona.

Auksinis pluoštas turi apsauginę būklę su minimalia rizika. Tai taikoma kitiems plūgams. Paukščiai gerai prisitaiko prie savo buveinių; atšiaurios klimato juostos platumos neprovokuoja rūšių skaičiaus sumažėjimo.

Individualus lizdų periodas jaučiamas tik drėgnose vietose. Tai yra dykumos, pievos ir net pelkės. Nepaisant jų apsaugos būklės, ornitologai sako, kad paukščių negalima rasti Vidurio Europoje.

Rudasis sparnuočių plūgas teikia pirmenybę sausoms veisimosi vietoms ir visai buveinei. Tundroje atstovus galima rasti ant kalvų. Tai yra vienas iš nedaugelio pievelių, kurie mėgsta vengti pakrančių teritorijų, greičiausiai konkuruodami su „Auksiniais pūkais“.

„Thules“ elgesio įpročiai labiausiai skiriasi nuo likusių vieno didžiojo atsiskyrėlio asmenų ir net piemenėlių šeimos. Paukštis greitai juda, šiuo metu labai staigiai sustoja, kad sugautų lengvai pasiekiamą grobį. Jo racione yra ir vandens gyventojų, ko negalima pasakyti apie rudųjų sparnuočių plūgus.

Vėžių plūgai gyvena didelėmis grupėmis, gyventojų skaičius gali siekti 1000. Tokiomis sąlygomis taip pat vyksta lizdai. Plūgai demonstruoja aktyvų gyvenimo būdą naktį ir aušroje.

Buveinė

Charadriiformes gyvena labai plačiai. Jie daugiausia įsikūrę šiauriniuose regionuose. Kai kurie individai skraido tarp Arkties vandenyno ir Antarktidos salų. Nuo tropikų iki šiaurinių regionų pamažu didėja biologinė įvairovė. Tokį paukščių skaičių padidino osmoreguliacija.

Plunksnų iš Charadriiformes šeimos galima pastebėti Danijos, Vokietijos, Šiaurės jūros, Nyderlandų ir Korėjos pusiasalio pakrantėse. Ploverio gentis gyvena Eurazijos, Šiaurės Amerikos, tundroje ir miško tundroje. Žiemoja Pietų Amerikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, taip pat šiltose atogrąžų Ramiojo vandenyno salose.

Baltasis pluoštas paplitęs Antarktidoje ir labiau pritaikytas atšiaurioms klimato sąlygoms. Lizdas skraido Pietų Džordžijos saloje, Antarkties pusiasalyje, Šetlando salose, taip pat Orknyje.

Aukso pylimo buveinė tęsiasi nuo Islandijos ir Didžiosios Britanijos iki Vidurio Sibiro. Šiaurinėse platumose tai yra Arkties tundros sienos. Skirtingai nei Vidurio Europoje, stebėtiną skaičių paukščių galima rasti šiaurinėse vietose. Europos vakaruose ir pietuose daugiausia buveinės yra pievos ir laukai.

Rudais sparnais plūgas teikia pirmenybę uodegos ir samanų-kerpių tundrai. Paukščiai plinta padidėjusiose Taimiro vietose. Į buveinių zonų sąrašą taip pat įtrauktos keterų šlaitai, kalvotos tundros dalys ir krūmų tundra. Krūmų ploto pasienyje rudaplaukiai plūgai susitinka su auksiniais.

Tules inkubacija ir pagrindinė buveinė vyksta Eurazijos arktinėje tundroje. Tai yra žemės nuo Kanin iki Chukotka. Vidurio Europoje galima stebėti tik šių paukščių skrydžius. Žiemos laukimas vyksta Afrikoje, Pietų Azijoje, Australijoje, Amerikoje.

Vėžių plūgas gyvena Raudonosios jūros, Persijos įlankos žemėse. Abu Dabyje, Irane, Omane, Saudo Arabijoje, Somalyje yra devynios kolonijos. Eritrėjos pakrantėse gyvena 30 kolonijų ir daugiau nei 10 000 individų.

Be to, galite sutikti skraidymą Madagaskare, Seišeliuose, Indijoje, Šri Lankoje, Tanzanijoje, Tailande. Šie paukščiai paprastai nepalieka vandens toliau nei 1000 metrų. Įprastos vietos yra marios, paplūdimiai, upių deltos.

Mityba

Visų Charadriiformes mityba skiriasi priklausomai nuo gyvenimo įpročių ir buveinės. Tai gali būti bestuburiai jūros, dumbliai, vėžiagyviai, augalų sėklos, vabzdžiai. Genties atstovus į racioną įtraukia daugiausia vabzdžiai ir moliuskai. Į meniu įtrauktos uogos, augalų sėklos, esančios buveinėje.

Aukso pluoštai pirmenybę teikia vabzdžiams, kirminams, sraigėms. Visų grobių siekia prieinamumas žemėje. Spygliuočiai, lervos, klaidos ir net skėriai gali patekti į buką. Vėžiagyviai meniu yra reti, priklausomai nuo vietovės.

Augalinis maistas yra dietos dalis. Rudais sparnais plungiškiai taip pat gali valgyti vabzdžius. Tačiau jie mieliau renkasi uogas, augalų dalis. Visų pirma, tai yra bruknė ir piltuvas. Tulės dieta beveik neturi skirtumo. Bet jis mieliau valgo mažus vandens gyventojus. Vėžių pluošto racionas skiriasi. Už kurią ji gavo savo vardą.

Paukščiai, ieškodami maisto, lankosi sekliame vandenyje. Pagrindinis grobis yra vėžiagyviai. Paukštis greitai veikia. Buko dėka jis turi jėgų sunaikinti savo grobio apsauginį apvalkalą. Kartais tai užpuola „Mudskippers“ - žuvį, pagamintą spinduliu. Ypač atkreiptinas dėmesys į baltojo pluošto šėrimo būdą. Jie grobį gauna iš kitų pakrančių gyventojų.

Veisimas

Ploveris yra paukštis monogamiškas. Plunksnos keletą metų gyvena poromis. Ne visi užsiima lizdų kūrimu. Tai gali būti lengva pakratai ar lizdas, paimtas iš kito paukščio. Bet auksiniai pliklediai padaro gilią vietą dirvožemyje, išlygina vietą mūrui.

Paprastai į pasaulį patenka 4 kiaušiniai, ne tik patelės, bet ir tėvas. Korpuso spalva yra tamsiai geltona ir padengta purslais. Viščiukai mato šviesą po mėnesio. Po to jie gali iškart valgyti.

Rudais sparnais plunksnos lizdą padaro šiek tiek mažesnį, tačiau jie perina ir 4 kiaušinius. Apvalkalo spalva yra panaši. Abu šeimos nariai saugo lizdą ir pašalina galimą kenkėją. Viščiukai praveria kiautą liepos viduryje, netrukus pradeda skraidyti, o po mėnesio pasiekia suaugusiųjų dydį.

Tules kiaušinių spalva yra rausva, ruda, alyvuogių. Todėl atskirti, kurį kiaušinį šis padėjo pluoštas nuotraukoje lengva. Perinimas vyksta per 23 dienas. Gimus viščiukams, jie negali iš karto gyventi savarankiškai, nes turėtų praeiti šios 5 savaitės. Paukščio lizdas išklotas plonu žolių ir kerpių sluoksniu.

Baltasis pluoštas lizdus stato ne tik iš žolės, bet ir iš akmenų, kriauklių, kaulų. Netoliese pingvinai, kormoranai lizdus. Paprastai gruodžio – sausio mėnesiais atsiranda 2–3 viščiukai, tik vienas išlieka gyvas. Likusią dalį pasiima pats tėvas. Du mėnesius viščiukas turi likti lizde, kad taptų savarankiškas.

Vėžiai plungiškiai lizdų nestato. Jie kopose daro urvus. Ištraukos yra plačios, netiesioginės. Paprastai pasirodo 1 kiaušinis. Korpuso spalva yra balta. Kelios dienos po viščiukų gimimo visiškai nepriklauso.

Įdomūs faktai

Stebėjimų metu ornitologai ne tik tiria paukščių veisimosi ir elgesio ypatybes. Jie pastebi daug įdomių faktų, kurie žymiai išskiria plūgus nuo kitų sparnuotų.

  • Ploveriai yra nepertraukiamo skrydžio nuotolio rekordininkai tarp kitų paukščių. Taigi jie persikelia iš Aleuto salų į Havajus. Ir tai yra ne mažiau kaip 3000 kilometrų ir 36 valandos.
  • Plovai yra būdingi vandens ir druskos vartojimo reguliavimui. Šis sugebėjimas turi jūrų gyvybę.
  • Juodgalvis plūgas (arba kitame kristale) dar vadinamas kvailu plūgu.
  • Balti pingvinai iš pingvinų vagia ne tik žuvis, bet ir kiaušinius, taip pat mažus viščiukus. Dietos metu taip pat yra gyvybiškai svarbių atliekų.
  • Charadriiformes yra vieni seniausių paukščių, kurie, priešingai nei dinozaurai, išgyveno katastrofą kreidos periodo pabaigoje.
  • Rusijos teritorijoje praleisti laiką šiauriniai plovai.

Plovai yra maži paukščiai, gyvenantys daugiausia šiaurinėse pakrantėse. Jie maitinasi mažais vabzdžiais, augalais, jūrų gyvūnais. Kiaušiniai peri skylėse ir urvuose. Geba ilgiems skrydžiams, gyvena kolonijose, monogamiškai.

Ploverio ypatybės ir buveinė

Pliušinių šeimos atstovai labiau mėgsta gyventi šaltose pasaulio vietose. Jų buveinės driekiasi visoje Rusijos šiaurėje, Kanadoje ir Aliaskoje ir kai kuriose vietose siekia poliarinį ratą.

Tokį paukštį galite pamatyti ir Skandinavijos šalyse bei Vokietijos šiaurėje. Anksčiau jų buvo rasta daugiau Vidurio Europoje, tačiau dabar ją galite ten sutikti tik atsitiktinai.

Kaip paukštis apleistas plūgas Jis pasirenka dideles plokščias erdves, kuriose gali judėti bėgiodamas ir trumpais skrydžiais.Taip ji elgiasi, kai nereikia žiemos keliones į šiltesnį klimatą.

Žiemą šie paukščiai leidžiasi į ilgus skrydžius, o po to renkasi laukti šalčiausių mėnesių Anglijoje, Argentinoje, taip pat Vakarų Europos teritorijose esančiose pakrantėse ir pievose.

Kartais jie svyruoja net Kaukaze ir Centrinėje Amerikoje. Tradiciškai skirtingos sklidimo rūšys teikia pirmenybę skirtingoms skrydžių kryptims. Pavyzdžiui, rudųjų sparnuočių rūšis mieliau įsikuria Argentinoje, tačiau žiemos plūgas palyginti šaltoje Anglijoje yra gana patenkintas aukso pynėju.

Ploveris gyvena tundroje ir pelkėtose pievose bei laukuose teikia pirmenybę vandens telkinių krantams. Kartais plūgai visam gyvenimui pasirenka net tas šalis, kurias potvynio metu užliejo vanduo. Tai leidžia jiems susirasti maisto.

Plovio gamta ir gyvenimo būdas

„Golden Plover“ yra vidutinio dydžio vapsvų šeimos atstovas. Jame yra didelis snapas, galintis suskaidyti kietus daiktus, tokius kaip vidutinio dydžio kriauklės.

Jos plunksnų spalva yra pilkai ruda, tačiau pavasarį patinai turi daug ryškesnę spalvą. Šis paukštis visą savo gyvenimą praleidžia šaltose ir dažnai pelkėtose vietose, kuriose jis, kaip ir dauguma vapsvų, labai greitai bėga, periodiškai čiupdamas grobį savo snapu.

Žiemą plūgas skrenda, paprastai būdamas Šiaurės Europoje. Dažnai žiemą ji pasirenka Angliją. Auksinio pluošto greitis skrydžio metu pasiekia 50 km / h greitį.

Kaip bebūtų keista, plūgas yra išoriškai, keista, daug ryškesnis nei auksinis. Jo plunksnoje yra patys spalvingiausi deriniai. Per nugarą ji turi baltą juostelę, o jos uodega turi tą patį auksinį atspalvį.

Daugeliu atžvilgių ji vadovaujasi tuo pačiu gyvenimo keliu kaip ir sesuo, tačiau ji daro skrydžius daug tolimesnius. Tuo pačiu metu rudaplaukis plūgas neieško maisto ar maisto ir praktiškai nesustoja, kol pasiekia Pietų Amerikos krantus.

Thules yra dar viena charadriiformes rūšis, kuri dažnai išskiriama kaip atskira rūšis dėl savo didelio dydžio, palyginti su kitomis šių paukščių rūšimis. Tačiau jis yra artimas giminaičių plunksnos paprastas ir priklauso tai pačiai šeimai.

Jis turi gana ryškią baltai rudą arba nespalvotą spalvą ir teikia pirmenybę vandens gyventojų maistui, todėl gyvena daug arčiau vandens telkinių nei kiti porūšiai. Nepaisant to, jis gauna maisto ir greitais metimais bėgdamas, arba trumpai nardydamas.

Pin
Send
Share
Send