Apie gyvūnus

Babipussa (Babyrousa babynissa)

Pin
Send
Share
Send


Šis gyvūnas priklauso kiaulių šeimai. Tai yra tiek daug skiriasi nuo šeimos narių poilsiui, kad tai yra labai sunku maišyti. Dabar jūs žinote, kodėl.

Būrų BABIRUSA Malajų kalba reiškia "kiaulė-elnias", ir kaip paaiškėjo, pavadinimas, jis nebuvo atsitiktinis. Babiruso dydis yra panašus į vidutinio paršelio - suaugusio žmogaus svoris yra apie 80 kg, kūno ilgis siekia 1 metrą. Oda turi rudos arba pilkos spalvos, praktiškai nėra kūno plaukai. Kalbant gyvūnai, kaip ir pridera daryti kiaulės - Pochrząkiwanie, cypiantis ir skleisdamas. Galva ir ausys yra labai mažos, skirtingai nuo kitų šeimos nariai. Bet labiausiai skiriamasis bruožas - jo viršutinės ir apatinės iltys. Jie auga į milžinišką dydį! Viršutiniai sparneliai užauga ir susisuka virš snukio, jei jie nėra nupjauti, jie gali įkasti ir įstumti gyvūno kaukolę. Tokie ilgi viršutiniai kandžiai yra stebimas tik vyrų Būrų BABIRUSA, moterys išsivysčiusiose tik apatinė ilčių. Nepaisant didelio dydžio ilčių, Būrų BABIRUSA negali kasti juos iš ten ir gauti šaknis, kirminus ir vabalai, šeriant gyvūnus tik lapus ir žolę.

Būrų BABIRUSA - retas gyvūnas, jis gyvena ant Indonezijos saloje Sulawesi, kaip ten yra labai mažos populiacijos apie gretimas salas. Jų skaičius niekada nebuvo didelis, o buveinių neviršijo vietovėje. Tačiau jų skaičius sparčiai mažėja. Iš viso Būrų BABIRUSA yra apie 4000 asmenys. Miškų veda į buveinių šernas-elnių mažinimo, ir vietiniai gyventojai yra sunaikinti juos skanus, maisto mėsos, vertingų odos ir iltimis.

Vietiniai kalbėti apie kai kuriuos mitus, susijusius su šios neįprastos ir įdomių gyvūnų, o ant jo kandžių. Kai vietiniai gyventojai pasakojo, kad Būrų BABIRUSA ilgai riesta iltis tvirtai laikosi prie medžių šakų, ir tokiu nežinioje, kaip atsipalaiduoti.

Maisto yra ne įnoringas Būrų BABIRUSA lengvai priprasti prie naujų vietų, todėl dažnai galima rasti zoologijos soduose skirtingose ​​šalyse, kur ji pati nėra blogas jausmas.

Iš genties Buru BABIRUSA taksonomijos klausimas

Ne visi mokslininkai yra linkę skirti Būrų BABIRUSA atskirame pošeimio, ir šis klausimas išlieka kontraversiškas. Be to, zoologai nėra sutarimo apie porūšius Būrų BABIRUSA. Daugiau ar mažiau aiškiai nustatyta, kad Būrų BABIRUSA turi keletą (apie keturis) morfologines formas ar rases. Vakarų, visų pirma anglakalbių šaltinių, šie rasės kartais išsiskiria ne tik porūšių, skirtingų tipų Būrų BABIRUSA:

  • b. celebesensis - „Babirussa Sulawesi“ (arba „Celebess“), būdinga daugumai Sulavesio, išskyrus salos pietus.
  • b. babyrussa - standartinė forma, kuri yra randama apie Būrų ir Sula salų. Iš į Būrų salos gyventojai, savo ruožtu, gali būti suskirstyti į dvi formas - šviesesnės spalvos ir su mažais dantų, antra tamsesnis su galingais iltis (dėvėti tarp vietos gyventojų vadinamą "baltųjų kiaulių" ir "kiaulių elnių", atitinkamai). Būrų BABIRUSA Sula Salos labai mažas ir beveik netirta.
  • b. togeanensis - Būrų BABIRUSA su Togian salynas.
  • b. bolabatuensis - retai išleido formą iš pietų Sulawesi.

Išvardytos rasės skiriasi šerių dydžiu, tankiu ir spalva, bandelių dydžiu, o kartais - įpročiais ir priklausomybėmis nuo maisto. Tačiau daugelis zoologai nėra linkę pridėti daug reikšmę duomenų skirtumų ir ne visada tiki šių net porūšius formas. Tas faktas, kad Būrų BABIRUSA, matyt, būdingas didelis morfologinis kintamumas priklauso nuo buveinės. Šis klausimas reikalauja tolesnio kruopštaus tyrimo, kuris, deja, tampa vis sunkiau dėl mažinimo Būrų BABIRUSA gyventojų.

Be to, gyvenimo, yra bent viena forma Būrų BABIRUSA išnykusi, išnykusi jau istorinio laiko.

Gyvenimo būdas ir aplinka

Būrų BABIRUSA gyvenimai Tik kai Indonezijos salų, ypač Sulawesi (Celebes). Nors jie jau yra daug mažiau nei anksčiau, kai jie užėmė visą salą. Dabar jie dažnai gali būti vertinama tik šiaurinėje salos dalyje, iš jų poilsio susidurti tik laikas nuo laiko.

Taip pat mažos populiacijos yra ant kai kurių gretimas salas. Tarp jų verta paminėti, kad, kad gyvena iš Būrų sala. Tai skiriasi nuo visų jų skonio. Bet daugiau apie tai vėliau. Pastaruoju metu kiaulių skaičius ženkliai sumažėjo, o toliau ir toliau mažės.

Visų pirma, tai yra dėl to, kad natūralių buveinių sąlygų Būrų BABIRUSA pažeidimą - dėl miškų naikinimo, taršos. Nepaisant to, kad gyvūnas jau pateko į IUCN Raudonąją knygą kaip pažeidžiama sąrašą, dar ji ir toliau medžioti čiabuvius ir brakonierių. Daugiausia dėl to, kad skanus liesos mėsos ir iltimis.

Galų gale, jos oda, kaip mes sakėme, yra trapi, ir mažai vertės. Pasak vėliau juos dabar gamtoje yra ne daugiau kaip 4000 vienetų. Celebeso bando sukurti saugumo zoną gyvūno buveinių. Tačiau pažanga buvo lėta, dėl lėšų ir neprieinamumas buveinių trūkumas.

Galbūt netrukus gali būti klausimas apie natūralių laukinės gamtos Būrų BABIRUSA egzistavimo principas. Tik šiek tiek guodžia, kad jie išgyventų ir zoologijos soduose, net sugebėjo daugintis. Jei rimtai jų veisimas nelaisvėje, tai galima reguliuoti šiek tiek situaciją, nors ir labai lėtai.

Kaip jie gyvena, yra šeimoje ir patogūs sąlygas jiems dar mažai ištirta. Pernelyg sunku gauti jų buveinių. Jie pasirinkti Rainforest su pelkėta dirvožemio ir nendrių. Dėl mažų salų dažnai galima rasti netoli jūros.

Gyvūnai iš Buru salos paprastai mėgsta lipti šiek tiek aukščiau į kalnus, kur yra uolėtų vietovių, uolėtų dykumų vietų. Jie gulėjo ant lygaus akmenų ir atsipalaiduoti, saule. Juos galima rasti tiek pavieniui ir grupėmis, o jauniklių.

Ši grupė ir sudaro kelios moterys ir jų palikuonių. Paprastai Šeimos narių skaičius yra ne daugiau nei 13-15 žmonių. Vyrai dažnai laikomi atskirai. Ypač seni kirviai, kuri, matyt, dėl to, bloga nuotaika, paprastai gyvena vienutėje. Išsamesnis supratimas gali būti sulankstyti, žiūrėti juos zoologijos soduose.

Jei negalite žiūrėti vieno asmens, bet ir šeimos ar krūva, jūs galite išgirsti, kaip jie nuolat "kalbėti" keičiamasi tam tikrų garsų, kad yra skirtingi. "Tarmė" Būrų BABIRUSA labai panašus į "kalba" ir kitų kiaulių - jie taip pat žviegimas, Pochrząkiwanie, urchat tt

Kuo daugiau šie žmonės labai skiriasi nuo kiaulių - todėl šis atsižvelgiant vonios būdu. Jie mėgsta maudytis. Bet nepatinka, purvo balų kaip naminių kiaulių. Dauguma nori švarus, plauti tekančiu vandeniu. Šilčiausias laikas tą dieną su malonumu panardintas į jį, ir ten ilsėjosi.

Be to, Būrų BABIRUSA puikus plaukti ir plaukti ne tik plačios upės ir net mažose įlankose. Tradiciniai "kiaulė", jie taip pat išsimaudyti, o ne purvo ir smėlio. Lankytinos prieskonių Būrų BABIRUSA nėra įrengta minkšta lova lapų ir žolės, jie mieliau guli ant žemės.

Jie greitai prisitaikyti prie gyvenimo nelaisvėje, net gali būti Prijaukintas. Feel Good, tiesiog reikia daugiausiai minta augalų maisto, o ne įprastą maisto kiaulių. Jų pranašumai prieš kitus kiaulių:

  • yra apsaugota nuo daugelio pavojingų ligų kiaulių,
  • geriau toleruoja šilumą,
  • ramiai reaguoti į didelio drėgnumo.

Dėl šių savybių, vietiniai dažnai laiko juos namuose. Tačiau, kiek jie nėra dažni, nes jie turi mažą vada.

Mityba

Būrų BABIRUSA gyvūnų žolėdis didesniu mastu. Galime sakyti, valgyti tą patį, kaip ir elnių. Tai dar vienas iš jos pagrindinių funkcijų ir skirtumai nuo įprastų kiaulių. Yra žinoma, kad naminių kiaulių negali minta žole ir lapais, tarp kurių yra ląstelienos. Jie tiesiog negali jį suvirškinti.

Virškinimo sistema Būrų BABIRUSA arti atrajotojų ir lengvai konvertuoja celiuliozė. Jie ne kasti į žemę kasti šaknis ir pasiimti tik tai, kas yra ant paviršiaus, vadinamojo ganymui. Taip yra todėl, kad nosyje jie neturi rostralinio kaulo, nosis yra minkšta, jiems prieinama tik biri dirva.

Išsamiau, jo meniu yra riešutų, šaknys, žolės, bet vaisių rūšies. Aktyviai valgo ir jauni lapai nuo medžių, ir nori tam tikrų konkrečių rūšių. Tačiau jis gali valgyti ir baltymų maistas: kirmėlės, vabzdžiais, smulkiais stuburiniais gyvūnais. Bet tai daugiau "malonus" papildymas daržovių dietos.

Tiesiog gyvena apie Būrų kiaulių saloje dažnai eiti į paplūdimį atoslūgio metu ir pasiimti likusius ant smėlio jūros gyvenimą. Kiaulės iš į bendrąjį darbo grafiką į energijos šaltinio, susieto su potvynių salos. Per didelis vandens jie ilsisi, banga neleido jiems ieškoti maisto paplūdimyje. Banga - prasideda valgio.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Jie tampa lytiškai subręsta maždaug 10 mėnesių amžiaus. Patelė sugeba per metus pratęsti tik 2-3 dienas natūra, kad vyrai poreikis tikrai neskuba su mova sukimo momentą. Ateities palikuonys išperėti mumija iš 155 į 158 dienų. Šios kiaulės yra tik dvi krūtys, todėl jie pagimdyti du paršeliai.

Labai retai trijų kūdikių, ir vienas iš jų dažniausiai neišgyvena. Įdomu, bet vienas vados vaikai visada tos pačios lyties. Paršeliai nėra būdingi juostelės ant kūno, kaip ir su kitomis kiaulėmis. Kiekviena kiaulė svėrimo apie 800 g, ir turi apie 20 cm dydžio.

Laukiniai kiaulių Būrų BABIRUSA maitinant palikuonis tiesiogine prasme, „bėga laukiniu būdu“, ji tampa agresyvi ir žiauriai apsaugo savo kūdikius nuo galimo pavojaus. Ji grasina vokalas ir Snaps jo dantis kaip šuo. Pamiršta atsargiai, net sugebėjo užšokti ant žmogaus, jei jis būtų parodyti jos pavojinga.

Pieno tėvų šėrimo paršeliai iki vieno mėnesio, o po to jie pradeda ieškoti maisto. Babirussa gali gyventi iki 24 metų, tačiau tai dažniausiai būna nelaisvėje, laukinėje gamtoje jiems dažniausiai pavyksta gyventi ne daugiau kaip 10–12.

Pavojus žmonėms

Jų išvaizda gali stumti ant pavojų žmonėms idėja. Iš tiesų, jei jūs nežinote, koks tai gyvūnas, galite pasiimti jį už nežinomo pavojingo monstro, kaip įprasta gąsdinti žmones. Tačiau iš tikrųjų viskas yra kitaip. Tiesiog žmogus jiems yra daug pavojingesnis. Jie stengiasi išvengti su juo susitikti.

Pobūdžio, yra buvę atvejų, išpuolių laukinių kiaulių žmonėms, bet ne tai, kad ji buvo Būrų BABIRUSA. Šios kiaulės gali sukurti grėsmės natūra tik tuo šėrimo ir auginimo metu.

Medžioklė Būrų BABIRUSA

Jei norite aplankyti Indonezijos salas, jums gali būti pasiūlyta kaip egzotiškos mėsos vietinėse rinkose Būrų BABIRUSA kiaulių. Ir tai yra ne tik namuose auginamų kiaulių sąlygas. Deja, aborigenai ir dabar toliau juos medžioti, nepaisant griežtų draudimų. Jie Nenutraukite katastrofiškai mažėja šių neįprastų gyvūnų skaičių.

Medžioklė Būrų BABIRUSA paruošti iš anksto, jie yra išdėstyti ant galimų būdų, kaip paleisti kiaulės tinklais ir spąstų. Tada su šunimis Chase kiaulių pagalbą iš anksto nustatytą prietaisų. Yra didelis samolovy pavyzdžiui, kasyklų-spąstų, suteikiančias ilgesnį laiką. Bet kuris iš medžioklės būdų negali būti vadinamas humanišku, o jei gyvūnas yra ant išnykimo ribos, jo medžioklė yra panaši į nusikaltimą.

Būrų BABIRUSA ir žmonės

Būrų BABIRUSA kaip dauguma kitų kiaulių, gerai Prijaukintas ir jei jie minta augalų, o ne įprastą "kiaulė" maisto klestėti nelaisvėje. Jie turi keletą svarbių privalumų, palyginti su tradiciniais naminių kiaulių - yra apsaugota nuo daugelio pavojingų ligų naminių kiaulių, geriau toleruoja šilumą ir didelė drėgmė. Būrų BABIRUSA dažnai būna kaimuose, tačiau jie nepriklauso bendrų ūkinių gyvūnų dėl prastos vada.

Nepaisant iš Būrų BABIRUSA skaičiaus mažėjimas, vietos gyventojai ir toliau juos gaminti. Vietiniai medžioklė su šunimis Būrų BABIRUSA, Łomotanie kiaules iš anksto nustatytą tinklo. Taikyti pat specialų didelį stacionarus samolovy. Kai kuriuose Sulavesio rajonuose dažnai galima nusipirkti babirussa mėsos kaimo turguose, o ne tik auginti nelaisvėje.

Iš Sulawesi, Būrų tautos ir kaimyninių salų Būrų BABIRUSA susijusios su daugeliu legendų ir tikėjimų. Sulawesi pasakyti, kad didžiulis iltis Būrų BABIRUSA reikia kabintis į mažesnes šakas medžių ir taip pailsėti nežinioje (tai vargu ar tiesa). Kita legenda sako, kad Būrų BABIRUSA gyvena tik tol, kol dantys nėra vrastut kaukolė (tada, tariamai, ir mirtis įvyksta nuo ilčių protknuvshih smegenis) - ir, siekiant išvengti ankstyvos mirties ir sumalkite Būrų BABIRUSA tupit iltis medžių. Dėl Būrų medžiotojų žmonių saloje žaizdos tiki Būrų BABIRUSA gali greitai paleisti tiesiog į kalną, ir kalnus, priešingai, lėtai, nes kai organizmas yra pakreipiamas žemyn savo simpatiją plaučius vidų ir neleidžia kvėpuoti giliai. Iš vietinių gyventojų pasakojimai, kad rutina Būrų BABIRUSA priklauso nuo mėnulio gali reikalauti patikrinti fazių, bet greičiausiai jie - tik prietaras.

Būrų BABIRUSA į klasikos

Būrų BABIRUSA minėta Jules Verno romano "20.000 mylių po vandeniu". Vienas iš pagrindinių romano veikėjus, profesorius Pjeras Aronnax vyks Būrų BABIRUSA:

- tai kolekcija profesorius? - paklausė Conseil.
- Mes su jais susidoroti vėliau.
- Kaip tai padarė! Archioterijos, gyracoterijos, oreodonai, heropotamai ir kiti fosilijų skeletai ...
- Jie bus pervestas į viešbutį.
- tai Būrų BABIRUSA?
- Ji bus pamaitinti mūsų nėra ...

Kaip tai atrodo pusiau elnias?

Šis gyvūnas užauga iki vieno metro ilgio, o sveria Babirussa, kaip ir eilinė kiaulė, apie 80 - 90 kilogramų. Kūno beveik nėra plaukai, ir oda nudažyta pilka arba ruda. Vyrai iš didesnių patelių.

Buru BABIRUSA (lot. Babyrousa babyrussa)

Į Buru BABIRUSA santykinai ilgas ir plonas kojos. Gyvūnas neturi pernelyg didele galva, palyginti su kūno. Uodega puošia mažytė teptuku gelsvu atspalviu.

Svarbiausias išvaizdos bruožas, išskiriantis babirussa iš kitų kiaulių šeimos atstovų, yra jo sparneliai arba ragai (kaip jie dar vadinami). Šie kaulingas ataugų ant gyvūno veido auga iš apačios į viršų, iš keturių vienetų iš viso.

Amazing iltys ir ragai Būrų BABIRUSA.

Viršutinė žiuželių pora yra šiek tiek susukta, o tai suteikia gyvūnui juokingą, viena vertus, ir nuostabų žvilgsnį, iš kitos. Verta pažymėti, kad ilgą viršutinės šunų dantys yra tik vyrai. Moterims, šie ataugų nėra taip išvystyta. Mokslininkai rūšies minėtais atvejais, kai jis yra per ilgas "ragai" tiesiog pavirsti prastos Būrų BABIRUSA tiesiai į kaktą!

Gyvenimo būdas ir įpročiai gamtoje gyvūno

Būrų BABIRUSA nėra pripratę gyventi didelėse bandose. Labiausiai jiems patinka, ar Solitude, arba mažų grupių. Šie padarai gyvena netoli jūros, nendrių. Kartais jie gali būti rasti aukštumose, kur akmenų daug. Tai ant uolų paviršiaus Būrų BABIRUSA meilės praleisti laiką atsipalaiduoti.

Būrų BABIRUSA ieškoti maisto.

Dieną Būrų BABIRUSA paprastai miegoti. Aktyvus gyvenimas, įskaitant ieškant maisto prasideda naktį.Mokslininkai nustatė, kad šie kiaulių šeimos žinduoliai - yra puikūs plaukikai. Apskritai, Būrų BABIRUSA kaip atsigulti karštą dieną į vandenį. Tačiau skirtingai nuo jų brolių šeimoje, Būrų BABIRUSA nori šildytis gryno vandens.

Tai keista kiaulė valgo iš Indonezijos salų

Verta paminėti, kad Būrų BABIRUSA - ne įnoringas maiste. Daugiausia šis padaras maitina augmeniją. Jo virškinimo sistema yra puikiai pritaikytas prie pluošto virškinimui.

Vegetariški patiekalai - iš dietos Būrų BABIRUSA pagrindas.

Jos gyvena gyvūnas ieško tik paviršiuje. Kasti ieškoti įvairių šaknų grunto augalai Būrų BABIRUSA nebus.

Reprodukcijos Buru BABIRUSA

Kasmet šie kiaulių giminaičiai pagimdo ne daugiau kaip du paršelius, nes patelės kūnas nėra pritaikytas maitinti daugiau jauniklių: ji turi tik du spenelius.

Apvaisintas moterų palikuonių uostai Buru BABIRUSA apie 150 dienų. Po gimdymo jos mažai paršelių, naujos-rado motina labai pavydi savo sargybinių. Būti gana įkyrūs ir bandyti gauti arčiau pažvelgti vaikams, jūs galite gauti karšto ranka ... arba tiksliau - aštrių ilčių ir sunkiai kanopas.

Būrų BABIRUSA CUB vis dar negavote bauginanti iltis.

Visą mėnesį patelė maitina mažus naujagimius su savo pienu. Po to, jie pradeda turėti savo pašarų augalų maisto, po motinos. Lytinės brandos įvyksta šių gyvūnų per 10 mėnesių, ir gyventi gamtos Būrų BABIRUSA šiek tiek daugiau nei 10 metų, nors nelaisvėje, šis laikotarpis yra dvigubai.

Medžioklė kiaulių raguotas

Žmonės, būtent vietiniai Indonezijos salų gyventojai, jau ilgą laiką naikino šiuos padarus dėl skanios ir maistingos mėsos, taip pablogindami jų padėtį gamtoje. Iki šiol, remiantis oficialiais duomenimis, pasaulyje yra tik 4000 asmenys šios rūšies, labai mažai, matote? Ir jie toliau dingsta ...

Jei radote klaidą, pasirinkite teksto dalį ir paspauskite „Ctrl“ + „Enter“.

Pin
Send
Share
Send