Apie gyvūnus

Mustela felipei, Kolumbijos weasel

Pin
Send
Share
Send


Kolumbijos weasel - Mustela felipei - 1994 m. Įtrauktas į „Raudonąją knygą“. Jis gyvena Kolumbijoje ir Ekvadore. Kolumbijos žvirblis yra seklus sausumos plėšrūnas, įsikuriantis palei upių ir upelių krantus akmenuotuose urvuose. Sumažėjus įprastinėms buveinėms ir žmogaus veiklai, sumažėja weasels skaičius.

Rūšis žinoma iš 5 gyvūnų, rastų atogrąžų Šiaurės Ekvadoro Anduose ir Centrinės bei Vakarų Kolumbijos Kordiljeros aukštumose 1750–2700 m aukštyje, kalnų miškų apylinkėse ir prie upių, ramiai vykstančiomis. Kolumbijos žebenkšties svoris yra 138 g. Ant letenų esančios membranos ir buveinė prie vandens suteikia pagrindo manyti, kad vėžiai gyvena vandens gyvenseną.

Kilmė:

Jis gyvena nedideliame plote Kolumbijos vakaruose ir Ekvadoro šiaurėje. Didžioji dalis žinomų mėginių yra renkama pakrančių teritorijose, esančiose nuo 1750 iki 2700 metrų virš jūros lygio, kur vyrauja rūkstantys atogrąžų miškai. Tai įvyksta ribotoje vietoje, kur klesti miškai. Kolumbijos žvirblis yra tikriausiai rečiausias mėsėdis Pietų Amerikoje.

Aprašymas:

Kailis yra gana ilgas, minkštas ir tankus. Viršutinė kūno dalis ir visa uodega yra vienodai juodai ruda, o apatinė - šviesiai oranžinės-rudos spalvos. Ant krūtinės yra mažos rudos dėmės. Uodega trumpa, tvirta ir pūkuota. Kojos trumpos, pėdos juodos. Visi keturi padų paviršiai yra pliki ir turi dideles tarpslankstines membranas, kurios, kaip manoma, yra pritaikytos pusiau vandeniniam gyvenimo būdui. Kūnas lieknas, galva ir kaklas pailgi. Akys ir ausys yra mažos.

Pin
Send
Share
Send