Apie gyvūnus

Baltojo kaklo monitoriaus driežas ->

Pin
Send
Share
Send


Juodkaklio monitoriaus driežas yra didžiausias jos šeimos atstovas, yra baltojo kaklo monitoriaus driežo porūšis, užauga iki 210 cm ilgio.Ši rūšis yra didžiausia Afrikoje.

Yra atstovų, kurie pagal dydį gali konkuruoti su juodkaklio monitoriaus driežu. Ši rūšis vadinama Nilo monitoriaus driežu, tačiau net ji yra žemesnė.

Uodega yra maždaug tokio pat ilgio kaip kūnas, su labai gerai išvystytais raumenimis. Kūno ir uodegos spalva yra gili, sodri pilka. Bet galvą ir galūnes vainikuoja juodos dėmės.

Žemiau esanti gerklė taip pat dažyta juoda spalva, taigi pavadinimas - monitoriaus driežas su juodu kaklu. Driežo kaulai yra stiprūs, ilgi ir aštrūs, o gyvūnas kasa žemę.

Šis monitoriaus driežas gali būti laikomas namuose, tačiau jūs turite būti pasirengęs suteikti jam visas būtinas gyvenimo sąlygas. Kadangi tai gana didelis gyvūnas, terariumas turėtų būti mažiausiai 270 cm ilgio ir 170 cm pločio.

Juodojo kaklo monitoriaus driežas (Varanus albigularis ionidesi).

Varanas - gyvena sausumoje, todėl ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas akvariumo dugnui, geriausia jį užpildyti smėliu ar specialia gėlių dirva. Į jį taip pat reikia dėti šakas ir plokščius akmenis, nes jie mėgsta lipti ir sušilti ant akmenų. Ir, žinoma, turite sukurti nedidelį tvenkinį, kuris visada bus užpildytas gėlu vandeniu.

Monitoriaus driežo diapazonas su juodu kaklu

Daugybė juodkaklių monitorių driežų apgyvendina Afrikos atogrąžų ir subtropikų miškus, išskyrus Madagaskarą. Taip pat platinamas Australijoje, Azijoje ir Naujojoje Gvinėjoje. Lengvai prisitaiko prie įvairių klimato zonų, todėl yra randami smėlėtose dykumose ir drėgnuose miškuose.

Tačiau juodgalvis monitoriaus driežas, kaip ir visų rūšių monitorių driežai, nėra maistas.

Monitorių driežų mitybos ypatybės

Maistas tikrai nėra išrankus. Jie gali mėgautis vežimais ar mažais driežais, tačiau, paprastai, jie naudoja viską, kas gali judėti. Suaugę šių monitorių driežų atstovai gali nugalėti dideles žiurkes, viščiukus, net triušius ir vidutinio dydžio paršelius. Vabzdžiai taip pat dažnai tampa monitorių driežų - skėrių, didelių Madagaskaro tarakonų - priešpiečiais. Jie maitinasi vidutiniškai du kartus per savaitę, tačiau jauni žmonės valgo 5–7 kartus per savaitę.

Jie dar negali naudoti graužikų ir kitų panašių gyvūnų, tačiau mielai valgo svirplius, chruščiovą, kandis, taip pat kirminus.

Ieškant maisto, driežams padeda regėjimas ir ūmus kvapas. Jie turi gerai išvystytą Jacobsono organą, kuris yra nosyje, jame gausu uoslės receptorių. Fiksuodamas grobį, monitoriaus driežas uždaro žandikaulį ir supurto grobį, netgi trenkia į žemę.

Nėštumo metu padidėja juodojo kaklo monitoriaus driežo moterų apetitas, jos sunaudoja daug daugiau maisto, dirbtinėmis sąlygomis geriau į pagrindinę dietą įtraukti kalcio.

Veisiami ir veisiami juodkakliai nelaisvėje laikomi driežai

Driežai nesudaro porų, jie gali poruotis su keliomis patelėmis iš karto. Kai tik patelė pastoja, patino poravimosi sezonas baigiasi. Laikant terariume, jis turėtų būti nuo jo izoliuotas, nes nėščiosioms tai gali sukelti dirginantį poveikį, o tai nedaro labai teigiamo poveikio kiaušinių vystymuisi.

Po keturiasdešimt dienų patelė bus pasirengusi dėti kiaušinius, tam ji iš anksto ieškos nuošalios vietos, joje temperatūra turėtų būti apie 30 laipsnių.

Pats derinimo procesas vyksta keliais etapais ir gali trukti visą dieną. Patelė retkarčiais daro pertraukas ir palieka pastogę gerti vandens. Sankaboje gali būti iki 70 kiaušinių. Namų veisimo sąlygomis kiaušinius inkubatoriuje geriau dėti 4-5 mėnesiams. Po to gims maži juodalksniai varančiki.

Jei radote klaidą, pasirinkite teksto dalį ir paspauskite „Ctrl“ + „Enter“.

Iš Vikipedijos, nemokamos enciklopedijos

Baltojo kaklo monitoriaus driežas
Karalystė:Eumetazoi
„Infraclass“:Lepidosauromorfai
Infrastruktūra:Platynota
Vaizdas:Baltojo kaklo monitoriaus driežas
Tarptautinis mokslinis pavadinimas

Varanus albigularis Daudinas, 1802 m

Baltojo kaklo monitoriaus driežas šaltinis nenurodytas 618 dienų (lat. Varanus albigularis) - driežų rūšis iš stebimųjų driežų šeimos. Ši rūšis anksčiau buvo klasifikuojama kaip porūšis. Varanus exanthematicus. Konkretus pavadinimas išverstas kaip lat. albumas - „balta“, lat. gula - „gerklė“.

Aprašymas

Galva pilkos arba rudos spalvos, gerklė žymiai lengvesnė. Nosis nuobodu. Kūnas yra padengtas tamsiomis rozetėmis su kremo centrais suaugusiesiems, rozetės yra daug mažiau išraiškingos ir gali suteikti iliuziją apie juosteles aplink krūtinę. Nagai yra aštrūs, sulenkti atgal. Dydis priklauso nuo geografinės padėties ir porūšių. Patinai paprastai būna didesni nei moterys. Kūno ilgis, išskyrus uodegą, yra daugiau nei 50 cm, bendras ilgis paprastai yra nuo 0,85 iki 1,5 m. Reprodukcinio amžiaus vyrų kūno svoris yra nuo 5 iki 8 kg, o moterų - nuo 4,5 iki 6,5 kg. Nelaisvėje laikomi gyvūnai gali būti labai nutukę, kai jų kūno svoris yra didesnis nei 20 kg. Jaunikliai yra maždaug 12 cm ilgio ir sveria nuo 20 iki 25 gramų.

Gyvenimo būdas

Dažniausiai tai yra sausumos gyvūnas, kuris tam tikrą laiką praleidžia ant medžių, ypač veisdamas ir ilsėdamasis. Jis aktyviai medžioja tiek ant medžių, tiek ant žemės, taip pat naudoja medžius kaip pastoges nuo vidurdienio karščio ir priešų, taip pat naktį. Vasarą jis veikia visą dienos šviesą, išskyrus vidurdienį, kai aplinkos temperatūra pasiekia kraštutines vertes. Žiemos mėnesiais gyvūnas yra daug mažiau aktyvus. Driežai paprastai nakvoja savo prieglaudose šaltesniais mėnesiais, tačiau dažnai jų galvos išsikiša iš įėjimo į prieglaudą. Žiemos neveiklumas yra prieinamo grobio stoka, nes dėl eksperimentinio maisto tiekimo padidėjimo 30 kartų padidėjo aktyvumas.

Mityba

Būdamas aktyvus plėšrūnas, neturintis aiškios maisto specializacijos, baltakaklis monitoriaus driežas valgo viską, ką gali sugauti. Lietingo sezono metu sraigės, milijardai, vabalai ir žiogai sudaro didelę jo raciono dalį. Kai vabzdžių migracijos srautai yra ypač dideli, driežai turėtų judėti tik nedideliu atstumu, kad gautų pakankamai maisto. Tačiau gyvatės yra svarbiausias grobio objektas. Namibijoje kobros, viperai ir gyvatės dažniausiai aptinkami baltaodžiais stebimų driežų racione. Tik hieroglifiniai pyondai maiste atrodo reti, greičiausiai dėl didžiulio suaugusiųjų dydžio. Net ką tik išperinti baltaplaukiai monitoriaus driežai veržiasi į gyvates. Šie stebimi driežai taip pat grobia paukščių kiaušinius ir viščiukus, lizdus tiek žemėje, tiek medžiuose. Didžiausias paukštis, kurį valgė šis driežas per raciono tyrimą Namibijoje, buvo tvartinė pelėda. Ūkininkai taip pat praneša, kad driežai valgo viščiukus. Namibijoje baltakakliais stebimaisiais driežais retai maitindavosi žinduolius, nors jie dažnai dalindavosi požeminėmis pastogėmis su Cape Cape molinėmis voverėmis, o kasdienis jų aktyvumas beveik sutapdavo.

Natūralūs priešai

Kaip ir kitos stambios monitorių driežų rūšys, baltakaklis monitoriaus driežas turi nedaug natūralių priešų. Nelabai didelius asmenis kartais gali užpulti stambūs plėšrieji paukščiai, tokie kaip karo erelis, nes šie driežai nėra tokie lankstūs ir agresyvūs, kaip, pavyzdžiui, Nilo monitorių driežai. Didesni plėšrūnai, ypač krokodilai ir didžiosios katės, kartas nuo karto gali valgyti baltaodžius monitorius driežus.

Dryžuotas monitoriaus driežas

Dryžuotas monitoriaus driežas arba vandens monitoriaus driežas („Varanus“ gelbėtojas) yra driežų rūšis, endeminius Pietryčių ir Pietų Azijoje. Tai yra labiausiai paplitę driežai Azijos pasaulyje. Jų diapazonas svyruoja nuo šiaurės rytų Indijos, Šri Lankos, Malajų pusiasalio iki Indonezijos salų. Vandens driežai yra dideli driežai, kurie siekia 150-200 cm ilgio ir sveria iki 20 ir daugiau kg. Jie turi raumeningą kūną ir galingą uodegą. Staigus dryžuotas monitoriaus driežo kvapas padeda jam atpažinti grobį ir jį įveikti kilometrais nuo buveinės.

Arizonos „Venom“ dantis

Arizonos rupūžė arba „Vestment“ (Heloderma įtarimas) yra viena iš dviejų rūšių nuodingų driežų pasaulyje, gyvenanti Čihuahua, Mojave ir Sonoros dykumose šiaurės vakarų Meksikoje ir pietvakarinėse JAV. Šie driežai yra tamsiai rudos spalvos, su geltonos, oranžinės ir rožinės spalvos dėmėmis. Kūno ilgis suaugusiam gali būti 50–60 cm., Liemenė turi ypač skausmingą ir nuodingą įkandimą, galintį nužudyti žmogų. Arizonos dantų čiuptuvas 95% savo gyvenimo praleidžia požeminiuose urvuose ir pasirodo tik norėdamas rasti maisto ir pasilepinti saulėje. Driežai turi didelę riebalų dalį storoje uodegoje, kuri leidžia keletą savaičių išsilaikyti be maisto.

Salvadoro Varanas

Salvadoro driežas arba krokodilo driežas (Varanus salvadorii) yra didelė stebėtojų driežų rūšis, kilusi iš Naujosios Gvinėjos. Tai didžiausia driežas saloje. Salvadoro driežas turi išskirtinai ilgą uodegą (apie du trečdalius viso kūno ilgio). Kai kurie krokodilo monitoriaus driežo egzemplioriai viršijo „Komodo“ monitoriaus driežo ilgį, kuris oficialiai yra didžiausias driežas Žemėje. Salvadoro Varanas gyvena pakrančių miškuose ir mangrovių pelkėse pietinėje Naujosios Gvinėjos dalyje. Jis maitinasi karūnais, paukščiais, kiaušiniais ir mažais žinduoliais. Šioms rūšims gresia išnykimas dėl brakonieriavimo ir miškų naikinimo.

Baltojo kaklo monitoriaus driežas

Baltojo kaklo monitoriaus driežas (Varanus albigularis) yra viena didžiausių driežų rūšių Afrikoje. Jis pasireiškia pietiniame, rytiniame ir centriniame žemyno regionuose. Vidutinis suaugusio žmogaus svoris svyruoja nuo 3 iki 5 kg, o vyrų - nuo 6 iki 8 kg, stambių patinų svoris siekia 15–17 kg. Kūno ilgis gali siekti 150–200 cm. Baltakakliai monitoriaus driežai mieliau gyvena ant medžių, atokiau nuo vandens. Yra žinoma, kad jie yra labai teritoriniai ir, iškilus grėsmei, įkando, subraižo ar plaka galingą uodegą.

Pin
Send
Share
Send