Apie gyvūnus

Raudonkepuraitė arabė - raudonplaukė ara

Pin
Send
Share
Send


Studijų istorija

Raudonkepuraitė arabė (lot. Orthopsittaca manilata, sinonimas Ara manilata) yra papūgos šeimos paukštis. Vienintelė genties rūšis. Anksčiau buvo įtraukta į makavos gentį.

Paskirstymas

Jis gyvena Brazilijoje, Kolumbijoje, Pietų Venesueloje, Gajanoje, Peru ir rytiniame Ekvadore.

Išvaizda

Šių papūgų dydis yra 48-50 cm, nemaža jų dalis patenka ant uodegos. Lytinis dimorfizmas nėra išreikštas, gana sunku atskirti moterį nuo patino. Šios rūšies spalvoje vyrauja tamsiai žalia spalvota spalva, o krūtinė ir visa apatinė kūno pusė yra šiek tiek šviesesnė nei viršutinė. Ant pilvo yra didelė rudai raudona dėmė. Uodega aukščiau alyvuogių žalia, vidus geltonai žalias. Ant sparnų, jų raukšlės, dangčiai turi mėlyną atspalvį. Plunksnos plunksnos yra mėlynai žalios spalvos. Plika oda priekinėje galvos dalyje yra gelsva. Bill yra juoda, akys yra tamsiai rudos.

Veisimas

Susidaro pora visam gyvenimui. Veisimosi sezonas vėluoja (iki 6 mėnesių). Raudonkepurais makavos lizdai telkšo vandenyje augančių negyvų palmių daubose, toli nuo kitų lizdų. Prie medžio su lizdu visada yra trys paukščiai: vienas tuščiaviduris sėdi ant kiaušinių, du - ant medžio. Vis dar nežinoma, kuriai lytims priklauso trečiasis ašara. Veisimosi sezonas Venesueloje prasideda gegužę, Gajanoje - vasario mėnesį, Trinidade ir Brazilijoje - rugsėjį. Inkubacija trunka 22–26 dienas. Sankaboje dažniausiai būna 2–4 ​​balti kiaušiniai (dydis 42,5x26,8 mm). Viščiukai pabėga būdami 11 savaičių.

Gyvenimo būdas

Gyvena atogrąžų miškai. Kai papūga valgo, ji girdi. Aktyvus dienos metu. Raudonkepuraitė amara yra labai atsargi. Neemigruoja. Pavojaus metu jis užšąla tarp žalumynų. Gyvena, miega ir maitinasi palmės Mauritia flexuosa. Nakvynė grupėse iki 5–10 asmenų, atsižvelgiant į tuščiavidurio vidinį skersmenį. Ryte (7–10 valandą ryto) raudonkepurais makaras skrenda maitintis, grįžta į nakvynės vietas 15–17 val. Neįsiveisimo sezono metu jis palaiko mažus pulkus iki kelių šimtų individų.

Mityba

Jie daugiausia maitina palmių vaisiais, vaisiais ir kitu augaliniu maistu. Dažnai skraido maitintis palmių giraitėse ir kukurūzų plantacijose.

Skaičius

Rūšių yra gana daug savo diapazone. Gyventojų skaičius stabilus. Raudonplaukė araks yra įtraukta į CITES konvencijos II priedą.

Raudonplaukiai amarai ir žmonės

Į Europą jis patenka gana retai nedidelėmis partijomis. Auginami nuo ankstyvo amžiaus, jie tampa labai meilūs ir sutramdyti paukščiai. Tačiau dėl stipraus buko ir garsiai aštraus balso, laikant nelaisvėje, iškyla tam tikrų sunkumų.

Išvaizda, matmenys

Lotyniškas pavadinimas yra Orthopsittaca manilata. Jis priklauso vadinamųjų „mini ara“ grupei. Vidutinis raudonplaukio arako ilgis, atsižvelgiant į uodegą, yra apie 46 cm, o vidutinis svoris yra apie 300 gramų. Pagrindinė spalva yra žalia. Galva melsva, skruostai be plunksnų geltoni. Sparnai turi ryškų mėlyną atspalvį. Pilvo srityje yra raudonai ruda dėmė, todėl ji ir gavo savo pavadinimą. Kojos tamsiai pilkos. Juodas ir pilkas bukas. Rainelė ruda. Patinai ir moterys neturi regėjimo skirtumų. Patikimai nustatyti lytį įmanoma tik atlikus DNR analizę. Viščiukai paprastai yra panašūs į suaugusiuosius, turintys ne tokius ryškius apnašus, tamsesnę ir trumpesnę uodegą. Tačiau ryškiausias viščiukų bruožas yra dramblio kaulo juostelė išilgai viso viršutinio snapo. Ji dingsta sulaukus 1–2 metų.

Namų turinys

Raudonai varpinę arabą namuose, kaip ir bet kurią kitą didelę papūgą, šeimininkui reikės nemažai pastangų. Paukščiui reikės suteikti didelę erdvią narvą-paukštyną su stipriomis lazdelėmis. Tokius modelius galima rasti tarp „Ferplast“, „Triol“, FOP, „Inter-Zoo“, IMAC, FOP ląstelių ir „Golden Cage“ prekės ženklo. Viduje reikia pastatyti polius ir pakankamą kiekį žaislų. Be to, savininkas turės kiekvieną dieną skirti užsiėmimams ir bendravimui su savo naujuoju plunksnos draugu. Priešingu atveju šis labai protingas paukštis gali nuobodžiauti, o tai gali sukelti įvairių sveikatos problemų (pavyzdžiui, užsikimšti savimi).

Mes rekomenduojame visiems pradedantiesiems savininkams susipažinti su šia medžiaga apie naminių gyvūnėlių laikymą:

  • Papūgos priežiūra - čia aprašyti šeši pagrindiniai geros priežiūros komponentai, kurie padeda užtikrinti sveikatą ir ilgaamžiškumą.
  • Maitinančios papūgos - daugelis gyvena tikėdami, kad grūdų mišinys yra dietos pagrindas. Taip nėra. Šioje medžiagoje pasakojama apie tai, kas turėtų apimti gerą dienos racioną.
  • Kaip sutramdyti papūgą į rankas - yra įvairių požiūrių į mokymąsi. Čia aprašoma technika, kuri grindžiama plunksnos ir asmens tarpusavio pasitikėjimo formavimu.

Gyvenimo būdas gamtoje

Gamtoje paplitęs diapazonas yra iš Kolumbijos pietų, rytinio Ekvadoro, rytinio Peru, šiaurinės Bolivijos, rytinėje pusėje jis ribojamas Venesuelos, Trinidado ir Gajanos ir tęsiasi šiaurinėje Brazilijos dalyje. Jie gyvena palmių giraitėse ir miškuose. Didelę dalį natūralios dietos sudaro palmių vaisiai (angliški pavadinimai yra Aguaje ir Moriche). Lizdai gaminami džiovintų palmių ertmėse. Veda sėslų gyvenimo būdą. Dėti 2–4 kiaušinius, kuriuos patelė perina 27 dienas. Jaunas augimas palieka lizdą sulaukus 2,5 mėnesio.

Taksonomija

Raudonkepuraitė arabė ( „Orthopsittaca manilata“ , Boddaert 1783) yra monotipinės genties rūšis „Orthopsittaca“ (Ridgway 1912), viena iš šešių Centrinės ir Pietų Amerikos arabų genčių. Dėl rūšies pavadinimo lytis sutinkama pagal Davidą ir Gosselinsą (2002b). Anksčiau jis buvo klasifikuojamas kaip Makavos manilata („BirdLife International 2004“, „Sibley and Monroe 1990 & 1993“, „Stotz et al.“, 1996). Protonimas buvo Psittacus manilatus . Genties vardas „Orthopsittaca“ iš Gr. Ortosas tiesiogiai psittake papūga, „Cere priekinis šoninis kontūras yra tiesus arba labai šiek tiek įgaubtas, be šnervių išsikišimo“ (Ridgway 1912), Rūšies pavadinimas manilata / miniatilatus iš L. MANUS vakarėliai Latus platus, platus. Taigi, "papūga su plačiomis rankomis, kojomis ir tiesiu nosies vašku".

Raudonkepuraitė amara yra vidutinio dydžio, apie 300 g (11 uncijų) svorio ir apie 46 cm (18 colių), įskaitant ilgą smailią uodegą. Plunksna dažniausiai būna žalia, vaškas ir didžioji veido dalis padengta plikomis garstyčių geltonumo odelėmis, o rainelės yra tamsiai rudos spalvos. Kakta melsva. Smakras, gerklė ir viršutinė krūtinės dalis yra pilkšvos spalvos su žalsvu žvynu, o apatinė pilvo dalis (pilvas) turi didelę bordo spalvos pleistrą. Uodega ilga ir kūgio formos. Apatinėse ir apatinėse pusėse nuobodu alyvmedis - geltonas. Suaugusieji turi tamsiai pilką buką. Kojos ir kojos yra tamsiai pilkos spalvos. Kartu su kitomis papūgomis jie turi zygodaktilo kojas, du pirštus nukreiptus į priekį ir du atgal. Patinai ir moterys turi tą patį plunksną, tačiau vyrai yra didesni ir turi dideles galvas. Nepilnamečiai yra blankesnės spalvos nei suaugusieji ir turi pilką snapą su pastebima balta vidurine juostele, išilgai kulminacijų (viršutinio snapo viršuje). „Macaw Spix“ yra vienintelis kitas macaw, kuriame nepilnamečiai turi panašius baltuosius kulnus.

Elgesys

Raudonas pilvas amaras daro auskarą, auskarą rėkia. Jie praleidžia naktį moriche komunos delne, o aušroje ir prietemoje daugybę jų galima pamatyti apaugusiose vietose (žr. Prieblandą). Jie pasirenka didelius šių palmių medynus, kuriuose yra per daug dzenų skylių. Šiose depresijų grupėse jie miega komunoje. Priklausomai nuo įdubos dydžio, nuo 5 iki 10 paukščių miega kartu. Artėjant sutemai, jie visi susirenka į šiuos bendrabučius ir miega iš peties.

Pasiskirstymas ir buveinės

Raudonkepuraisiais arakais yra labai platus asortimentas visoje Amazonijos dalyje Šiaurės regione, Brazilijoje, išskyrus šiaurės vakarų kvadrantą, kurio centras yra dideliame Rio Negro regione, tekančiame iš Kolumbijos ir Venesuelos. Jis driekiasi per Gvianą, įskaitant nuo Gvianos plokščiakalnio iki rytinės Venesuelos, žemutinio Orinoco baseino ir per visą Trinidado salą.

Jos pietinę Brazilijos sieną, centrinėje ir šiaurės vakarų cerrado dalyje plauna Amazonė.

Paukštininkystė

Šiuos paukščius labai sunku išlaikyti gyvus dėl jų aukštos stygos, mažai riebalų ir daug angliavandenių. Eksportas / importas prekybai gyvūnais dažnai lemia 100% mirtingumą. Nelaisvėje auginamų viščiukų išgyvenamumas yra mažas.

Vienintelė šalis, kuri pastaraisiais metais eksportavo šiuos paukščius, yra Gajana.

Kadangi morikinių palmių riešutų nėra komerciškai, be lukšto nesūdyti žemės riešutai naudojami kaip pagrindinė nelaisvėje laikomų paukščių mityba. Jie neturėtų šerti komercinių naminių paukščių sėklų, ypač riebių saulėgrąžų sėklų, kaip.

Pin
Send
Share
Send