Apie gyvūnus

Baltieji garniai - Egretta

Pin
Send
Share
Send


Lotyniškas pavadinimas:Egretta garzetta
Būrys:Ciconiiformes
Šeima:Garnys
Neprivaloma:Europos rūšių aprašymas

Išvaizda ir elgesys. Garnys yra vidutinio dydžio, pastebimai mažesnis nei didelis baltas, bet didesnis nei geltonas ir egiptietis. Kūno ilgis 55–65 cm, svoris 350–550 gramų, sparnų plotis 88–95 cm. Jis turi labai elegantišką kūną ir mažą galvą su ilgu ir plonu snapu. Paukščiams poravimosi metu, be sodraus „peteliškės“ subtilių egzeto plunksnų nugaroje, apatinėje kaklo dalyje yra ilgas „pakabukas“ ir kelių (dažniausiai dviejų) ilgų siaurų plunksnų keteros, o tai niekada nebūna su dideliu baltu garniu.

Rudenį ir žiemą egretas, pakabukas ir keteros nėra išreikšti. Patikimiausiu skiriamuoju požymiu galima laikyti, kai mažas baltas garnys demonstruoja kojas: geltoni pirštai smarkiai kontrastuoja su juoda priekine rankena. Jis mėgsta likti mažose grupėse negiliame vandenyje, yra gana judrus ir nėra ypač atsargus. Šie garniai dažnai skraido pakuotėse ir retai išsirikiuoja pleištu ar linija, dažniausiai skraido krūvoje kaip žvaigždės. Aktyvus daugiausia dienos metu.

Aprašymas. Bet kurio amžiaus ir bet kurio sezono paukščiai yra visiškai balti. Bukas ir kojos juodos, poravimosi suknelės pirštai yra ryškiai geltoni, žiemą nuobodu ir purvina geltona spalva, tačiau visada skiriasi spalva nuo liemens, net ir jauniems paukščiams, kuriuose jie labiau žalsvi. Bukas yra juodas visais metų laikais (jauniems paukščiams jis yra tamsus su gelsva apatinio žandikaulio pagrindu). Plika oda aplink akis ir kamanos yra melsvos rudenį ir žiemą, o geltonos (iki oranžinės) poravimosi sezono metu. Jauniems paukščiams šios sritys yra pilkšvos. Bet kurio amžiaus akys geltonos.

Balsas labiausiai primena praktiškai varnos tembro sukramtymą. Šaukia gana dažnai.

Pasiskirstymas, statusas. Veisimo diapazonas apima pietinius Europos regionus, Afriką, Pietų Aziją ir Australiją. Europos Rusijoje jis randamas pietuose, palei Juodosios, Azovo ir Kaspijos jūrų pakrantes ir į jas tekančių upių žemupį. Daugelyje vietų jis gyvena gana dažnai, kai kuriose vietose jis yra labiausiai pastebimas ir gausus iš garnių. Migruojantis paukštis, artimiausia žiemojanti Užkaukazėje.

Gyvenimo būdas. Paprastai jis lizdas kolonijose, ant medžių, rečiau nendrėse, palei įvairius rezervuarus, dažnai kartu su kitais paukščiais šalia vandens. Ant medžių lizdai, pastatyti iš plonų, ilgų, sausų strypų, tvirtinami ant horizontalių šakų, kartais labai toli nuo kamieno. Lizdo forma, kaip ir kitų rūšių garnys, primena apverstą kūgį su permatomomis sienomis.

Abu partneriai stato lizdą, o patinas atveža medžiagą, o patelė įdeda jį į lizdą ir apsaugo pastatą nuo kitų kaimynystėje esančių garnių. Sankaboje 4–5 žalsvai mėlyni kiaušiniai. Moteris inkubuoja daugiausia 25 dienas. Pailsėję jaunikliai persikelia į medžio šakas, kur praleidžia didžiąją dienos dalį, kai pasirodo jų tėvai, viščiukai skuba į savo lizdą, kur gauna maisto.

Skraidantys jauni paukščiai pirmą kartą maitinasi šalia kolonijų ir grįžta į juos nakčiai. Jie maitinasi bestuburiais, mažomis žuvimis ir kitais tinkamais gyvūnais.

Mažasis kiaušinisEgretta garzetta)

Didysis šiaurinis kiaušinis Egretta alba alba (Egretta alba alba)

Jis lizdas nuo Dunojaus vidurio ir Balkanų pusiasalio vakarinių dalių (Slavonija, Juodkalnija, Vengrija) iki šiaurinės Kinijos ir šiaurinės Japonijos. Į pietus jis lizdas Balkanų pusiasalyje iki maždaug 40 ° C. w. (Albanija, Makedonija), Mažojoje Azijoje, Persijoje ir Afganistane (bet ne Indijoje), Kašgare. Iš šiaurės jis lizdas Besarabijoje ir upių žiotyse, tekančiose Juodojoje, Azovo ir Kaspijos jūrose, Umano regionuose. Orelio, Dnepropetrovsko, Valkovskio ir Sarpinskio ežerai Irgizo ir Turgai žemupyje, Atbasarsky rajone (ir, galbūt, prie ežerų tarp Ishim ir Tobol aukštupių), Zaysan depresijoje, Mongolijoje ir Amūro regione iki Amūro žiočių. Žiemoja šiaurės Afrikoje (kur lizdai nebuvo įrodyti) ir kai kuriose lizdų vietose: rytinėje Užkaukazijos ir Kaspijos regiono dalyje bei Turkestane, Kašgarijoje, Aliasane, taip pat Mesopotamijoje, Belyuchistane, nedaug šiaurės Indijoje, išskyrus rytines dalis Indijoje. Kinija. Ispanas yra (arba skraido, bet neina lizdą, priešingai nei tam tikri nurodymai) Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje ir Kryme, pasiekdamas net Kanarų ir Britų salas, Švediją, Lenkiją, Kuršą, Minsko, Charkovo, Voronežo, Kamyšino, Tomsko regionus.

Didžioji eglytė Egretta alba modeta (Egretta alba modeta)

Jis lizdas visoje Indijoje ir Indijos Kinijoje bei išilgai tarpinių salų iki Australijos imtinai į pietus ir į Kiniją, Korėją bei pietinę ir vidurinę Japonijos dalis šiaurėje. Patelė poravimosi aprangoje 1885 m. Balandžio 15 d. Sidemi ir žiemos plunksnos egzempliorius (nenurodant lyties ir datos) Abreko įlankoje buvo sugautos Pietų Rusijos Iurisk teritorijoje.

Vidurinis kiaušinis Egretta intermedia (Egretta Intermedia)

Tipiniame porūšyje (E. int. Intermedia) lizdai yra Indijoje, Indijos Kinijoje ir Kinijoje, Filipinuose ir Sundos salose rytuose ir pietuose bei Japonijoje šiaurės rytuose, įskaitant Esso. Kiti labai artimi porūšiai lizde Australijoje, E. int. plumifera (Gould) su daugiau ar mažiau geltonu blauzdikauliu ir visada geltonu snapu - o tropinėje Afrikos dalyje E. Int. brachyrhyncha yra šiek tiek didesnė nei Australijos forma, kuri yra nepaprastai panaši.

Azijietiškų vidutinių kiaušinių porūšis, E. intermedia intermedia, yra įvežamas į mūsų fauną remiantis visiškų veislinių plunksnų egzemplioriumi, kurį 1923 m. Sąjunginėje parodoje atrado ir atpažino Buturlinas, įdarytų vietinių paukščių grupėje iš Vladivostoko (dabar Maskvos valstybinio universiteto muziejuje). Šis paukštis buvo sugautas 1922 m. Gegužės 9 d. Popovos saloje. Bet iš egzempliorių, kuriuos Tachanovskis cituoja pavadinimu E. a, modeta, viena patelė, gauta rugpjūčio mėn. Sideme (deja, nenurodžius plikų gluosnių dalių spalvos per visą žiemos plunksną), vertinant pagal dydį, priklauso tai pačiai rūšiai: sparnas 352 mm, metatarsus 137 mm, snapas nuo kaktos plunksnos 90 mm. Atitinkami pavyzdžio matavimai iš parodos 192,3 g: 307, 101, 96 mm, puošiantys nugaros plunksnas 105 mm, viršija uodegos galą. Beje, reikėtų pažymėti, kad šiai formai Hartert nurodyti matmenys, būtent metatarsalinis bukas, yra labai toli nuo ribos, tiek į apatinę, tiek ypač į viršutinę pusę.

Baltoji eglė

Vidurinis kiaušinis - Egretta intermedia - reta, netaisyklingai lizduojanti rūšis. RSFSR ežere buvo įkurtas baltojo eglės lizdas. Hankoje, kur 1971 m. Vienoje iš pilkų, raudonų ir didelių baltųjų garnių kolonijų buvo rasti 2 lizdai. Labiausiai tikėtina, kad jis lizdas kitose Pietų Primorės vietose. Geriau lizdus kaupti rezervuaruose, kuriuose yra tankūs nendrių, krūmų ir sumedėjusių augalų storokai, mišriose kitų cikiciforminių augalų kolonijose.

Migracijos ir migracijos laikotarpiais vidutiniai baltieji garniai laiko po vieną, po du arba sudaro 3–10, retai 20–25 paukščių pulkus.

Tai vidutinio dydžio garnys, kūno ilgis 65–72 cm, jis gyvena Afrikoje, Pietryčių Azijoje ir Australijoje. Yra žinomi du porūšiai.

Garnys

Heronas Tik kojos, tik kaklas, Likusi dalis nesąmonė, Likusi dalis yra tik kūnas, štai kur eina maistas. Vandenį užpila ilgu snapu, Kaip žarna su durtuvu, o žuvis ir varlės sugeria visą. Na, o vakare jis pavargs, užriš koją ir jis sušals vienišas, kaip riteris Don Kichotas. Į

Garnys

Heronas Tik kojos, tik kaklas, Likusi dalis nesąmonė, Likusi dalis yra tik kūnas, štai kur eina maistas. Vandenį užpila ilgu snapu, Kaip žarna su durtuvu, o žuvis ir varlės sugeria visą. Na, o vakare jis pavargs, užriš koją ir jis sušals vienišas, kaip riteris Don Kichotas. Į

Garnys

Heronas Pagrindinė savybė: savarankiškumas ir savarankiškumas. Veiklos laikotarpis: pavasaris. Yra daug veislių garnių, įskaitant karčiąjį ir baltąjį garnius (atminkite, kad gandrai ir gervės yra visiškai skirtingi paukščiai). Garniai gyvena pelkėtose vietose ir sekliame vandenyje.

Mokslinio darbo tema „Nauji duomenys apie Egretta tarpinio terpės egretės lizdus Hankos ežere“ tekstas

Taip pat stebėjome medetkos puolimą ant žąsų, skriejančių į lizdą su balandžiu jo letenose. Falkas kelis kartus smogė į trumpus vanago mėtymus iš viršaus, todėl jis buvo priverstas atsisakyti grobio ir nuskristi.

Vasaros klajonių metu sausakimšai falšai aktyviai ieško grobio, skraido aplink didelius plotus.

Aprašyti medžioklės būdai yra veiksmingi tik tuo atveju, jei paukščiai kasdien judėja per paprastosios pelyno buveines (Vitovich 1989). Ir toks judėjimas (kasdienis ar sezoninis) vyksta tik dideliuose upių slėniuose. Karačajuje-Čerkesijoje tai Kubano, Teberda, Aksauto, Maruhi, Bolšijaus Zelenchuko, Urupo, Bolšijos Labos slėniai. Visose šiose vietose gyvena varnėnai.

Vitovičius O.A. 1989. Peregrine falcon Karachay-Cherkessia // Ornitologiniai ištekliai

Šiaurės Kaukazas: Santrauka. doc. mokslinis ir praktinis. konf. Stavropolis. Mnatsekanov P.A. 1989 m. Lagonaki aukštumos lizdaviečių pelynų link. // Stavropolio teritorijos ir gretimų teritorijų ekologinės problemos: Abstrakcijos. doc. regioninis mokslinis ir praktinis. konf. Stavropolis. Mnatsekanov P.A., Tilba P.A. 1990. Šaltalankių mityba Krasnodaro srityje // Retai, maži ir mažai tyrinėjami Šiaurės Kaukazo paukščiai: mokslinės ir praktinės medžiagos. konf. Stavropolis. Tilba P.A. 1985. Apie Vakarų Kaukazo centrinėje dalyje lizdą besisukiojančius falusus // Šiaurės Vakarų Kaukazo paukščiai. M. Khokhlov A. N., Vitovich O.A. 1990. Dabartinė retų rūšių paukščių būklė Stavropolio teritorijoje ir jų apsaugos problemos // Reti, maži ir blogai ištirti Šiaurės Kaukazo paukščiai: mokslinės ir praktinės medžiagos. konf. Stavropolis.

Rusijos ornitologinis žurnalas 2000, ekspreso leidimas 114: 20–22

Nauji duomenys apie Egretta intermedia lizdus Khankos ežere

Ussuri pedagoginis institutas, Nekrasova g. 35, Ussuriysk, 692500, Rusija. 2) Khankai valstybinis gamtos rezervatas, Ershov St. 6, Spassk-Dalniy, Primorsky Krai, 692210, Rusija

Gauta 2000 m. Spalio 3 d

Pirmieji du vidutinio paprastosios egretės „Egretta intermedia“ lizdai Rusijoje buvo rasti 1971 m. Pietiniame Khankos ežero gale mišrioje garnių kolonijoje, esančioje upės žiočių dalyje. Migla (Lefu) (Polivanova, Gluščenko, 1977). 1973–1980 metų vasarą vidutinis baltasis

garniai buvo stebimi beveik kasmet visame pietiniame ir rytiniame ežero krantuose. Khanka, o jaunų asmenų susitikimai 1976–1977 m. Liepos viduryje – rugpjūčio pradžioje privertė manyti, kad jie netaisyklingai lizdus randa Khanka žemumos rytinėje dalyje (Glushchenko 1981). Tačiau periodiškas minėtos kolonijos tyrimas, atliktas iki 1994 m., Nedavė teigiamų rezultatų.

Atnaujinant paieškas toje pačioje kolonijoje, 1999–2000 m. Buvo rasta vidutinio baltųjų garnių gyvenvietė, suskaičiavus (vertinant pagal išgąsdintų paukščių, skriejančių virš kolonijos, skaičių, taip pat remiantis antžeminės dalies gyvenvietės dalies tyrimais), atitinkamai, 20–30 ir 30–40. veisimosi poros. Gyvenvietė buvo įsikūrusi didelėje difuzinėje daugialąsčių garnių ir didelių kormoranų „Pha-lacrocorax carbo“ kolonijoje, kompaktiškai užimančioje nedidelį gluosnių krūmynų plotą. Mažiausias atstumas tarp vidutinių baltųjų garnių lizdų siekė 105 cm, o visa gyvenvietė užėmė apie 600 m2 plotą.

1999 m. Birželio 22 d. Visuose tirtuose vidutinio baltojo garnio lizduose buvo rasta plunksninių viščiukų, tuo tarpu 2000 m. Gegužės 25 d. Buvo rasta 2000 gniaužtų tiek su neišperintais kiaušiniais, tiek su skirtingais perinimo etapais. Pastaruoju atveju buvo išsamiai ištirti 7 lizdai, iš kurių penki turėjo 3 kiaušinius, viename - 4, viename - 1 kiaušinį. Lizdai buvo išdėstyti 115–180 cm aukštyje nuo žemės (arba nuo vandens). Vidutinis lizdų aukštis buvo 141 cm., Lizdai buvo santykinai maži, laisvi ir beveik plokščių struktūrų, beveik vien tik iš sausų gluosnių šakelių, o sausų nendrių stiebai, įprasti didelių baltųjų eglynų Egretta alba lizdams, sudarė tik nereikšmingą dalį. atskirų lizdų statybinė medžiaga.

Lizdo storis buvo 9-35, vidutiniškai 21,3 cm. "Tankios" lizdo dalies skersmuo buvo 27-49, vidutiniškai 33,9 cm. Bendras lizdų skersmuo, atsižvelgiant į galus, išsikišusius į šonus, svyravo nuo 39 iki 65 cm. , vidutiniškai 53,9 cm. Padėklas buvo silpnai išreikštas, o apytikslis jo skersmuo buvo 15,5–24,0, vidutiniškai 19,5 cm.

Kiaušiniai turėjo gardams būdingą spalvą, skiriasi pailgesne forma. 20 kiaušinių dydžiai, mm: 44,7-58,3x32,3-38,8, vidutiniškai 53,1x36,6.

Kitose trijose 2000 m. Gegužės – birželio mėn. Apžiūrėtose garnių kolonijose, esančiose Prikhankaiskaya žemumos pietinėje pusėje (įskaitant koloniją Kalugino saloje), vidutinių baltųjų garnių nebuvo.

Taigi, susidaro bet kokia reikšminga vidutinio baltojo garnio gyvenvietė ant ežero. „Hanka“ įvyko 1995–1999 m. Vis dar sunku numatyti būsimą šios gyvenvietės likimą. Akivaizdu tik tai, kad teigiamas poveikis nustatant šios rūšies, esančios Rusijos raudonojoje knygoje, lizdų populiaciją, bus ankstyvas visos upės žiočių dalies įtraukimas. Purvas Khan-kai rezervate. Tai sumažins paukščių trikdymo faktoriaus įtaką kolonijoje ir maitinimo vietose bei sudegusio tirštėjimo rizikos veiksnį, kur tai vienintelė mūsų šalyje žinoma veisimosi gyvenvietė „Egretta intermedia“.

Šį darbą rėmė Pasaulio laukinės gamtos fondas (dotacija 2440 / RU0075.01 / GLM).

Gluščenkos J.N. 1981. Khankos žemumos lizdinių paukščių faunai //

Retieji Tolimųjų Rytų paukščiai. Vladivostokas: 25-33. Polivanova H. H., Gluščenko ju.N. 1977. Nauji duomenys apie keletą retų ir mažų Primorės paukščių // 12-osios sąjungos medžiaga. ornitolis. konf. Kijevas: 95–96.

Rusijos ornitologinis žurnalas 2000, ekspreso leidimas 114: 22–23

Apie žaliuojančią Phylloscopus trochiloides nuosėdą Pskove ir jo apylinkėse

Riazanės pedagoginio universiteto Zoologijos katedra, Ryazan, 390000, Rusija, gauta 2000 m. Rugpjūčio 28 d.

Žalioji 1843 m. Phylloscopus trochilus viridanus Blyth lūšna rytuose pradėjo įsikurti per XX amžiaus pradžią. Pskovo srities teritorijoje pirmą kartą ją pastebėjo N. A. Zarudny (1910) 1902 m. birželio mėn. Savinos dykumos mišriuose miškuose netoli Pskovo. Retas susitikimas su ja Pskovo ir Izborsko apylinkėse vyko kitais metais - 1903, 1905 ir 1906 m. 1906 m. N. A. Zarudny stebėjo kelis asmenis taip pat netoli Horo dvaro buvusiame Porkhovo rajone. Tais pačiais metais šalia Sankt Peterburgo, Estijoje ir Suomijoje atsirado žaliuojantis purvas (žr. Malchevsky, Pukinsky 1983). Pirmoji stipri aptariamų rūšių perkėlimo banga buvo pastebėta 1930-aisiais, kai pirmieji Leningrado srities teritorijai buvo rasti Karelijos sąsmaukoje netoli Zelenogorsko. lizdai (ten pat).

Kitas susitikimas su žaliąja lazdele Pskovo srityje. įregistruota 1959 ir 1960 metais (Meshkov 1961). 1963 metais prie upės. Tolba kaime Eli-Zarovo prie Pskovo rado pirmąjį lizdą regiono teritorijoje (Uryadova, Shcheblykina 1993). 1962 m. Estijoje pirmą kartą buvo įkurtas žalumynų lizdas (Lillelecht 1963 - cituota iš: Malchevsky, Pukinsky 1983). Vėlesniais metais apie šią rūšį nebuvo užsimenama iš Pskovo srities. nepasirodė literatūroje. Remiantis žodiniu A. B. Bardino pranešimu, aštuntajame dešimtmetyje netoliese Pechoros miesto kasmet būdavo sutinkama nedaug dainuojančių žalių kelmų.

2000 m. Birželio mėn., Kai mes reguliariai stebėjome paukščius ir maršrutų tyrimus Pskove ir jo apylinkėse, mes sugebėjome juos aptikti

Herono aprašymas

Garnio išvaizda, ypač jo spalva, labai priklauso nuo rūšies, kuriai paukštis priklauso. Tačiau galima atkreipti dėmesį į tam tikras išorines savybes, būdingas visiems šios šeimos garniams. Taigi, garniai yra pelkiniai paukščiai ant ilgų ir plonų kojų be membranų. Yra mažų, vidutinių ir didelių garnių dydžio. Visi garniai turi specialius miltelius, su kuriais jie dulkina plunksną, o ne sutepa ją, priešingai nei kiti paukščiai šalia vandens. Ant garnio pėdos yra specialus pirštas, kuris skiriasi savo forma (jis yra šiek tiek ilgesnis) - jo garnys naudoja jį kaip „šuką“. Sparnai galuose yra neryškūs. Kaklas yra išlenktas, S formos. Bukas ilgas, didelis ir galingas. Garniai turi tipišką kūno sudėjimą: ilgos kojos ir kaklas, vertikaliai išdėstyti kūno plotai.

Baltojo garnio aprašymas

Baltieji garniai yra vidutiniai ir dideli. Plunksnose visada yra baltas tonas, nepriklausomai nuo veislės (žinoma labai daug šio paukščio porūšių). Spalva gali būti arba balta (pavyzdžiui, mažame garnys), arba tiesiog egzistuojanti (mėlyna košė). Kartais tai gali pasireikšti tik tam tikrame paukščių amžiuje - kaip jauname mėlyname garnyje. Kojos yra tamsiai pilkos spalvos.Kūno svoris - apie 1 kilogramą, priklausomai nuo gyventojų.

Egipto garnys aprašymas

Egipto garniai turi trumpesnį buką, palyginti su kitais genties nariais. Kaklas ir galva dažyti geltonai ochros tonu, kūnas baltas, bukas geltonai citrininis. Poravimosi metu atsiranda tam tikrų Egipto garnio išvaizdos pokyčių - jis turi geltoną keterą ir nesulenktas pailgas plunksnas to paties gelsvo atspalvio užpakalinėje srityje. Rudenį jie iškrenta. Sparno ilgis siekia nuo 22 cm iki 25 cm.

Pilkosios garnys aprašymas

Pilkasis garnys turi didelį kaklą ir kojas. Plunksna yra nudažyta pilkais ir pilkais atspalviais. Tamsios juostos eina per visą viršutinę garnio kaklo dalį. Billis yra rudas, sparnai tamsesni už kūną, kojos pilkšvai geltonos. Ant pilkos garnys galvos yra vadinamasis paršelis (savotiška galvos „skrybėlė“). Kūno svoris kai kuriais atvejais siekia 2 kg, standartinis pilkųjų garnių svoris yra 1,5 kg. Patinai paprastai būna didesni nei moterys. Pirmojo sparno ilgis yra maždaug 47,2 cm, o pastarojo - 45,8 cm.

Garnių rūšys

Yra daugybė garnių, kurie sudaro ne tik rūšis, bet ir porūšius . Apskritai šiai garnių šeimai priklauso 63 rūšys, priklausančios 16 genčių. Garsiausi ir labiausiai paplitę garnių tipai:

  • pilkasis garnys (susideda iš 4 porūšių),
  • eglė (susideda iš mažiausiai 12 porūšių),
  • Egipto garnys
  • raudonasis garnys
  • garnys ir pan.

Garnių įpročiai

Garnys pirmiausia yra pelkinis paukštis, todėl jo įpročiai yra tinkami. Jis suformuoja ištisas kolonijas, įtaisydamas lizdus nendrių raukšlėse, ant apsnigtų medžių ar krūmų, augančių netoli pelkėtų tvenkinių. Garnių judesiai yra lėti ir didingi, juos lydi kaklo tempimas į priekį. Garnys gali medžioti vienas arba grupėmis. Garnys aktyviausias sutemose ir dienos metu (šiuo metu jis gauna savo maistą). Vėlų vakarą jis bando prieglobstyje.

Pilkasis garnys ilgą laiką praleidžia stovėdamas ant vienos kojos, visiškai nejudėdamas. Visos šio paukščio rūšys yra ganėtinai agresyvios šėrimo metu, todėl dažnai pasiima vieną pagautą maistą iš kito. Jei gresia pavojus, garnys praplečia kaklą ir užšąla, tačiau yra pasirengęs bet kurią akimirką kilti. Medžiodamas garnys laikosi nuleidęs galvą, ieškodamas grobio. Jei jis būna didelis, tada garnys pirmiausia smarkiai trenkia į jį, tada griebia jį savo snapu ir purtosi. Egipto garniai turi šiek tiek skirtingus įpročius, nes jie visada laikosi didelių gyvūnų (paprastai laukinių kanopinių) bandų, kurių nugarą jie praleidžia labai ilgai.

Garnių buveinės

Egipto garnys daugiausia randamas pietiniame pusrutulyje. Neseniai buvo matyta prie Volgos žiočių. Jis plačiai gyvena Afrikoje, kur jis yra paplitęs nuo žemyno pietinių regionų iki rytinės pakrantės ir Senegalo. Čia taip pat gyvena Pietų Azijos teritorijos. Jis randamas B. Sundos salose, Filipinuose ir Japonijos pietuose. Baltieji garniai yra labiau paplitę ir randami visur, išskyrus Antarktidą. Ypač daug jų yra Afrikoje. Rusijoje gyvena daugiausia trys rūšys - pilkieji, maži ir dideli balti garniai.

Pilkasis garnys yra paplitęs daugiausia Azijoje, Europoje (vidutinio klimato šalyse), gyvenančiose zonose nuo Japonijos salų ir Sachalino iki Atlanto vandenyno pakrantės (šiaurėje - iki Jakutsko ir Sankt Peterburgo, pietuose - iki Ceilono ir šiaurės vakarų Afrikos). ) Raudonasis garnys aptinkamas Iberijos pusiasalio pietiniuose regionuose - jo veisimosi vietos per Vengriją ir visą Balkanų pusiasalį patenka į Pakistaną ir Iraką. Jo taip pat galima rasti Hindustane, Indokinijoje, Kinijoje, Ceilone ir Primorėje. Rytuose ji apima Taivano, Ryuko, Filipinų salas, pietuose - M. Sunda ir Sulavesis teritorijas. Tai nėra reta Afrikoje.

Kur gyvena garnys?

Bet kuris garnys pirmiausia gyvena pelkėje. Tačiau specifika šiuo atveju labiausiai priklauso nuo rūšių, kurioms priklauso garnys. Pavyzdžiui, Egipto garniai gali gyventi tarp kanopinių bandų (hipopos, raganosių ir kt.), Kurių nugarose jie praleidžia didžiąją laiko dalį. Pilkasis garnys yra tipiškas paukščių, aptinkamų ežeruose, upeliuose, upėse ir pelkėse, atstovas. Tuo pačiu metu vandens druskingumas jiems nesvarbus. Dėl garnių pagrindinis veiksnys yra seklus vanduo. Baltasis garnys gyvena prie vandens telkinių, esančių ir žemyne, ir prie jūros. Mėgstamiausios jos gyvenimo vietos yra mangrovės, druskos ir gėlo vandens ežerai, krantai, potvyniai ir pelkėtos žemumos. Jis randamas tarp žemės ūkio plantacijų, laukuose, kanalizacijos kanaluose.

Ką valgo garnys?

Pagrindinę bet kurios rūšies garnių dietą sudaro varlės, žuvys, vėžiai, gyvatės, neskoningi varliagyviai, graužikai. Garnys taip pat maitinasi visų rūšių vabzdžiais (vėžiais, žiogais) ir jų lervomis, pelėmis lauke, žiurkėmis, vidutinio dydžio žiogais ir driežais. Raudonasis garnys gali nuskinti skėrius, o Egipto garnys gali valgyti erkes ir apatinius kūno vabzdžius, kuriuos gaudo vilna ir gyvūnų odelėse. Baltasis garnys dažnai valgo žvirblių ir kitų vidutinio dydžio paukščių jauniklius.

Garnių medžioklė

Garnių medžioklė Rusijos Federacijoje draudžiama - dėl mažo šio paukščio skaičiaus. Jo gamybos pikas įvyko XIX a. Tada bajorai turėjo tokią privilegiją, tačiau paprastiems žmonėms buvo griežtai draudžiama medžioti garnius, nes garnys buvo laikomas kilniu. Garnys anksčiau buvo klasikinis trofėjus medžiojant falšus ir ginklus.

Klasė - Paukščiai / Poklasis - Naujagimis / Eskadra - Ciconiiformes

Vidutinis baltasis garnys (lot. Egretta intermedia) yra heronų šeimos paukščių rūšis.

Daugiausia randama iš rytinės Afrikos palei tropinę Pietų Azijos zoną iki Australijos.

Garnys vidutinio dydžio.

Paprastai vyrai yra šiek tiek didesni nei moterys. Plunksna yra visiškai balta. Bukas ilgas, tiesus, nudažytas geltonai. Kojos ir pirštai yra ilgi, tamsiai pilki. Kaklas yra ilgas, S formos.

Paprastai lizdai būna kolonijose su kitais garniais, dažnai ant platformų, pagamintų iš medžių šakų ir krūmų krūvų. Patelė deda 2–5 kiaušinius.

Garniai gyvena gėlo ir sūrių vandens telkinių pakrantėse ir seklumose. Shikotan saloje paukščiai lizdus pelkėtame upelio slėnyje apaugo nendrėmis ir Kurilo bambuku su atskiromis medžių grupėmis. Pavasario migracijos balandžio - gegužės mėn., Rudenį - rugsėjį. Lizdas, rastas Shikotan saloje, buvo gluosnio kamieno šakėje, 5 m nuo žemės paviršiaus. Statybinė medžiaga: gluosnių šakos, Kurilijos bambuko stiebai ir sausa žolė. Liepos 12 ir 13 dienomis lizde buvo 2 jaunikliai. Gyvenimo būdas netirtas. Pagrindinis maistas yra žuvis ir vandens vabzdžiai.


Jis ieško maisto užtvindytuose laukuose, maitinasi, lėtai klaidžiodamas negiliame vandenyje. Kartais grobio jis ieško iš žemų medžių šakų. Jis maitina varles, vėžiagyvius ir vabzdžius.


Žemu lygiu. Viena paukščių pora lizdavosi Shikotan. Sachaline migracijos ir vasaros migracijų metu dažniausiai buvo stebimi vieniši paukščiai.

Baltoji eglė ir žmogus

Garnių medžioklė draudžiama. Svarbu išsaugoti pelkes, pašalinti trikdžių faktorių, apriboti varnų skaičių šios rūšies lizduose ir saugoti paukščius ant lizdų.

Bendrosios ir lauko charakteristikos

Plonas vidutinio dydžio garnys (kūno ilgis apie 70 cm) ir tipiškas „garnys“. Plunksna yra puri, grynai baltos spalvos. Poravimosi aprangoje, nugaroje, yra išskirtos ilgos plunksnos (egretės), išsikišusios 10–15 cm už uodegos viršaus. Apatinėje kaklo pusėje ir goiteryje apžiūrimos iki 20 cm ilgio plunksnos, sudarančios „mane“. Pailgų plunksnų ant galvos nėra. Būdingas sezoninis buko spalvos pasikeitimas.

Jis yra didesnio dydžio nei mažasis ir geltonžiedis, tačiau mažesnis už pietinius ir didelius baltuosius garnius. Kalbant apie skrydį ir judėjimo žemėje pobūdį, jis taip pat užima tarpinę vietą tarp santykinai mažų (mažų, geltonžiedžių) ir didelių (didelių ir pietinių) baltųjų garnių. Be to, jis skiriasi nuo geltonuodegių ir mažų baltųjų garnių vienais pirštais (juodais, o ne geltonais), o poravimosi aprangoje - tuo, kad ant galvos galo nėra pailgų plunksnų ir palyginti ilgesnių egrečių, gerokai pailgėjusių už uodegos viršaus. Be mažesnių ir didesnių pietinių eglių, jis visiškai skiriasi savo juodomis kojomis, aukšta prie pagrindo ir trumpu snapu, o poravimosi apranga - ilgų tirtų plunksnų buvimu ant goiterio. Nedideliu atstumu pastebima, kad viduriniame baltajame garnyje burnos kampas baigiasi tiesiai po akimi ir neina daug toliau, kaip ir dideliame baltame garnyje (Cramp, 1977, Beaman, Madge, 1998).

Skrydis ramus ir tiesus, su giliomis plačių sparnų atvartomis. Jis nusileidžia greitai ir lengvai. Skrydžio metu kojos ištiestos už uodegos viršaus, o kaklas sulenktas vertikaliai ir traukiamas į pečius. Gyvena šlapynės. Apsigyvena su kitomis garnių rūšimis. Klajonių ir migracijos metu jis renkasi buvimą grupėse, dažnai derindamasis su kitomis baltųjų garnių rūšimis, maitindamasis formuodamas nedideles grupes. Nesubrendę paukščiai vasarą gyvena klajoklių gyvenimą, patenkantys toli už veisimosi ribų.

Konstrukcija ir matmenys

Lieknas paukštis. Kaklas yra ilgas ir plonas, tačiau atrodo pastebimai storesnis ir trumpesnis nei kitų baltųjų garnių, kojos ilgos. Bukas yra šiek tiek trumpesnis ir aukštesnis nei kiti Rusijoje aptinkami baltieji eglynai.

Matmenys (mm). Patinų sparnų ilgis yra 290–325, „Tarsus 110–130“ ir bukas 70–96 (Stepanyan, 2003). Paukštis, sugautas Primorėje (lytis nenustatyta), turėjo 307 sparno ilgį, verpstės ilgį - 101, o snapo ilgį - 96 (Buturlin ir Dementiev, 1935). Patinų ir moterų iš Kinijos dydžiai: sparno ilgis 280–330, priekinės rankos ilgis 98–100, buko ilgis 67,5–100 (Ivanovas, 1961). Asmenys iš šiaurės. Korėja: moteriškasis sparnas 313, tarsas 114, uodega 122, bukas 74, neribotos lyties paukštis - sparnas 308, tarsus 111, uodega 118, bukas 71 (Tomek, 1999). Ant Sachalino pagauti paukščiai: patinai (n = 2) - 303 ir 313 sparnai, 117–118 žiupsneliai, 76 ir 76,5 bukas (Takahashi, 1937), patelės - 290 sparnas, 105 žiupsnelis, 123 uodega, 71 bukas (Nechajevas) , 1991).

Paukščiai, sugauti Primorsky teritorijoje: patinai (n = 2) - 300 ir 300 sparnų ilgiai, 105 ir 115 tarpsnių ilgiai, 75 ir 75 bukų ilgis, patelės (n = 3) - 295, 300 ir 300 sparnų ilgis, 100 cm ilgio. , 103 ir 105, buko ilgis 70, 74 ir 75, paukščiai, kurių lytis neįrengta (n = 3) - sparno ilgis 290, 295 ir 300, stuburo ilgis 103, 108 ir 110, buko ilgis 70,71 ir 72 (skambinkite) BPI FEB RAS ir FENU, Vladivostokas).

Pogrupio vyrų ir moterų dydžiai (mm) E. i. tarpinis (Cramp, 1977): sparno ilgis vidutiniškai 299 mm (275-327, n = 13), uodegos ilgis - 118 (103-135, n = 7), buko ilgis - 72,8 (66-76, n = 14), dilbio ilgis yra 106 (93–111, n = 7).

Paukščių iš Kinijos masė: patinų (n = 2) - 470 g ir 642 g, patelių - 600 g, paukščių, kurių lyties nėra nustatyta, - 700 g (Ivanovas, 1961). Moteris žvejojo ​​į pietus. Sachalinas, svėrė 458 g (Nechaev, 1991).

Molingas

Visiškas suaugusių paukščių liejimas kasmet vyksta nuo liepos iki lapkričio. Dalinis išankstinis molingas įvyksta žiemojimo metu. Jaunieji paukščiai lizdų aprangoje rugpjūtį pradeda keisti mažas plunksnas, tęsiasi rudenį ir pasibaigia žiemojimo metu, antraisiais gyvenimo metais jie išgyvena visišką kasmetį purvą.

Salės plote sugauti du paukščiai. Olga (Primorskio kraštas) 1980 m. Gegužės 20 d. Buvo poravimosi aprangoje, tačiau patino bukas buvo geltonas su tamsia viršutine dalimi, o patelės - juoda su geltonu pagrindu. Iš trijų ežere sugautų paukščių. Khanka, vienas 1978 m. Birželio 30 d. Egzempliorius, jo neišmetė. nuo 1977 m. liepos 15 d. prasidėjo mažo slyvuko lipdymas, suaugusi patelė, sugauta 1980 m. liepos 25 d., buvo visiško pelėsio viduryje (apie trečdalis musių ir uodegos plunksnų buvo prarastos arba jos augo, intensyvus mažo slyvuko formavimasis).

Pogrupių taksonomija

Poliptipinė rūšis, kurios geografinis kintamumas pasireiškia bendru plunksninių kūno dalių (bukas, kojos, kamanos) dydžiu ir spalvos kitimu. Trys porūšiai, iš kurių Rusijoje žinomi tik nominantai.

1.Egretta intermedia intermedia.

Ardea intermedia Wagler, 1829 m., Isis, stb. 659, „Java“.

Bendrieji matmenys yra šiek tiek didesni, o neapsisprendusi blauzdikaulio dalis yra juoda, o ne gelsvai oranžinė, kaip ir kituose dviejuose porūšiuose. Neveisimo sezono metu bukas yra geltonas su juodu viršumi. Gyvena pietuose., Pietryčiuose. ir, iš dalies, Rytai. Azija

E. ir plumifera (Gould, 1848) (2) porūšiai, paplitę Australijoje, apie. Naujoji Gvinėja ir gretimos salos yra mažesnio dydžio, o jaunų kūno dalių spalva artėja prie Afrikos rasės. E. ir brachyrhyncha porūšiai (A. E. Brehm, 1854) (3) paplitę centre ir pietuose. Afrika savo dydžiu artėja prie nominacinio porūšio, tačiau turi gelsvai oranžinį buką ir neuždengtą liūto dalį.

Taksonomijos užrašai

Vidurinis kiaušinis kartais vadinamas monotipine Mesophoyx Sharpe gentis (1894) (dažniau traktuojamas kaip Egretta genties porūšis) arba dedamas į Casmerodius Gloger gentį, 1842, kartu su didžiąja egre. DNR hibridizacijos tyrimai parodė glaudesnį vidutinių ir didelių baltųjų garnių ryšį su Ardea gentimi nei su Egretta (Sheldon, 1987). Taigi sistemingą vidutinio egretės padėtį reikia toliau tirti ir tobulinti.

Paskirstymas

Lizdų asortimentas. Centro ir pietų. Afrika, Šri Lanka, Birma, Indonezija, Kinija, Japonija, Korėjos pusiasalis, Molukas, Šiaurės. ir Rytai. Australija (Spangenbergas, 1951, Stepanyan, 2003, Vaurie, 1965, Dickinson, 2003 ir kt.). Vidutiniai vardinių porūšių baltažiedžiai lizdai centriniame ir pietiniame Kinijos regionuose, Taivano ir Hainano salose (Mackinnon, Phillipps, 2000), Honkonge (Carey ir kt., 2001), Korėjos pusiasalio centriniame ir pietiniame regionuose (Won Pyong-oh, 1996, Tomek, 1999), Japonijoje - Honshu, Shikoku, Kyushu ir Sado salose (Japonijos paukščių kontrolinis sąrašas, 2000 m.), Taip pat Indijoje ir Šri Lankoje.

59 pav.
a - lizdų diapazonas, b - nurodytos izoliuotų lizdų vietos, c - šiaurinių populiacijų žiemojimo zonos. Porūšiai: 1 - egretė i. tarpinis, 2 - E. i. plumifera, 3 - E. i. brachyrhyncha.

Rusijos Tolimųjų Rytų pietuose lizdai fiksuojami ežere. Khanka (Polivanova, Gluščenko, 1977; Gluščenko, Mrikot, 2000) ir dėl kun. Shikotan, Kuril salos (Dynets, 1996). Lizdavimo bandymas buvo pastebėtas Olgos įlankos rajone, Primorskio krašte (Labzyuk, 1981). Be to, lizdai numatomi kraštiniuose pietvakariuose nuo Primorye (Litvinenko, Šibajevas, 1999).

60 pav.
a - paskirta lizdų vieta, b - paukščių aptikimo vieta sezoninių ir vasarinių migracijų metu, c - numatoma lizdų vieta, d - paukštis.

Žiemoja

Paskirtinių porūšių paukščiai žiemoja Pietryčiuose. Azija: Kinijos pietuose, Taivano ir Hainano salose (Cheng Tso-Hsin, 1987, Mackinnon, Phillipps, 2000), Filipinuose, Kalimantane, Indonezijoje (Vaurie, 1965), Vietname (Vo Kwi, 1983), Tailande. (Lekagul, Round, 1991), pietiniuose Japonijos regionuose (Kyushu sala ir salos, esančios į pietus) (Japonijos paukščių čekis, 2000), Honkonge (Carey ir kt., 2001).

Pirmieji skrydžiai į Primorskio teritorijos teritoriją buvo užfiksuoti XX amžiaus pradžioje (Buturlinas, Dementjevas, 1935 m., Belopolskis, 1955 m.). Nuo septintojo dešimtmečio jie tapo dažnesni ir reguliaresni (Litvinenko, Šibajevas, 1965, Labzyuk ir kt., 1971, Elsukov, 1974, Gluščenko, 1981, Labzyuk, 1981, 1990). Skrydžiai buvo pastebėti Žemutinio Amūro regione (Babenko, 2000), Sachalino (Nechaev, 19916), Moneron (Nechaev, 1975), Yuzh. Kurilų salos: Kunashir (Nechaev, 1969) ir Shikotan (Dykhan, 1990) ir Kamchatka (Artyukhin ir kt., 2000). Šiaurinėje Japonijos dalyje skrydžiai buvo užfiksuoti maždaug. Hokaido (Japonijos paukščių kontrolinis sąrašas, 2000 m.).

Migracijos

Pietuose. Primorijų pavasario migracijos vyksta balandžio pabaigoje ir gegužę. Anksčiausias pasirodymas buvo užfiksuotas 1993 m. Balandžio 14 d. Atokiausiuose Primorės pietuose prie upės žiočių. Migla (duomenys apie J. N. Gluščenką), 2004 m. Balandžio 26 d., Ussuriysko apylinkėse (Gluščenko ir kt., 2006), 1994 m. Balandžio 27 d. Ant ežero Khanka (Gluščenko ir kt., 2006) ir 1979 m. Balandžio 27 d. Salėje. Olga (Labzyuk, 1981). Klajonės po lizdą ežere. „Khanka“ įvyksta rugpjūtį, o paskutinis patikimas susitikimas rudenį buvo pastebėtas 1973 m. Rugsėjo 17 d. Vladivostoko apylinkėse (Šmitovkos upės žiotys) vienas asmuo buvo pastebėtas 2007 m. Rugsėjo 16 d. (J. N. Gluščenkos duomenys). Apie. Dviejų paukščių Shikotan buvo pastebėtas 1986 m. Spalio 16 d. (Dyhan, 1990).

Buveinė

Prie Hanko upės žiočių dalyje buvo dvi kolonijos, kuriose laikėsi vidutiniškai balti garniai. Dumblas užtvindytų gluosnių juostoje, apsuptoje ežero-pelkės masyvo. Maitinimo vietos čia yra žalios pievos, žolingos pelkės, negilūs ežerai ir ryžių laukai. Apie. Šikotaniniai paukščiai lizdus supo pelkėtoje upelio vagoje, nendrinėse lovose su Kurilijos bambuko užuolaidomis ir medžių grupėmis (Dynets, 1996). Sezoninių ir vasaros migracijų metu baltieji egretai aptinkami ežerų, upių ir rezervuarų pakrantėse, ryžių laukuose, drėgnose pievose ir žolėtose pelkėse tiek vidaus, tiek pakrantėse.

Kinijoje, Korėjos pusiasalyje ir Japonijoje vidutinio dydžio garniai gyvena žolėtose pelkėse, drėgnose pievose, eitynėse, purvo pakrantėse ir ryžių laukuose (Azijos paukščių lauko gidas,

1993).Japonijoje jie tvarko lizdus ant pušų ir bambuko krūmynų (Jahn, 1942), Korėjos pusiasalyje - ant medžių, supančių ryžių laukus (Gore, Won Pyong-oh, 1971).

Skaičius

Ant ežero „Hanka“ lizdai ne reguliariai ir su kintamais skaičiais. Pirmą kartą du lizdai buvo rasti upės žiočių dalyje. Purvas 1971 m. (Polivanova, Gluščenko, 1977). 1973–1980 m. rūšis buvo užregistruota beveik kasmet vasarą Prikhankaiskajos žemumos pietiniame ir rytiniame regionuose, o 1976–1977 m. Buvo pastebėti jauni individai, o tai rodo jų netaisyklingą lizdą šiuo laikotarpiu (Gluščenka, 1981). 1999-2002 m vidutinių baltųjų garnių vėl buvo rasta veisimosi toje pačioje kolonijoje, tačiau jų gausa, nustatyta 1999 ir 2000 m. atitinkamai 20–30 ir 30–40 lizdų porų (Gluščenka, Mrikot, 2000) pasirodė esanti per didelė. Tiesą sakant, čia galėjo lizdą nuo 7 iki 10 porų (Glushchenko ir kt., 2003). 2000 m. Lizdus sudarė 8 poros, o trijuose tirtuose lizduose buvo 1,3 ir 4 kiaušiniai. 2002 m. Rūšių čia nebuvo rasta, o 2003 m. Birželio mėn. Viename iš upės deltos subkolonijų buvo pastebėta nuo 1 iki 3 paukščių. Šiltas. Vienišas taip pat buvo maitinamas pievose netoli. Sivakovka (Gluščenko ir kt., 2003).

Pakrantės salėje. Olga (Primorskio teritorija) prie upės žiočių. Avvakumovka pažymėjo nesėkmingą bandymą lizdą: paukščiai pradėjo statyti lizdą, bet vėliau paaiškėjo, kad jo atsisakyta (Labzyuk, 1981). Be veisimosi populiacijos pietiniuose ir rytiniuose Primorskio teritorijos regionuose, šiltuoju metų laiku (daugiausia nuo gegužės iki liepos) buvo reguliariai sutinkami atskiri pavieniai paukščiai ir jų grupės, sudarančių iki 10 ar daugiau paukščių (Litvinenko, Šibajevas, 1965, 1999, Labzyuk ir kt.). 1971 m., Yelsukovas, 1974 m., Vološina ir kt., 1999 m., Labžiukas, 1981 m., 1990 m., Gluščenka, Nazarovas, originalus.). Apie. 1988 m. Shikotan rado lizdą su dviem viščiukais (Dinets, 1996).

Japonijoje vidutinis egretas vasarą nėra gausus, o žiemą mažiausias ekstremaliuose pietuose (1982 m. Lauko gidas Japonijos paukščiams). Kinijoje tai paplitusi rūšis (Mackinnon, Phillipps, 2000), Honkonge ji paplitusi tiek vasarą, tiek žiemą (Carey ir kt., 2001), šiaurėje. Korėjoje lizdai yra reti (Toshek, 1999) ir pietuose. Korėjos veisimosi sezono metu nėra daug (Won Pyong-oh, 1996).

Mityba

Pagrindiniai mitybos objektai yra vandens ir sausumos bestuburiai (moliuskai, vorai, vabzdžiai ir jų lervos) bei stuburiniai (žuvys, varliagyviai) gyvūnai. Apie užklupto paukščio skrandis. Sachalinas 1974 m. Gegužės 26 d. Turėjo vandens vabzdžių lervų liekanas (Nechaev, 1991). Paukščio, gauto 1978 m. Birželio 30 d., Skrandyje ant ežero „Khanka“ pasirodė kaip rotano galva (.Perccottus glenii) ir trys laumžirgių lervos bei trys plaukikų lervos, voras ir vabzdžių chitino (Gluščenko, orig.) Liekanos, rastos individo, gauto ten 1980 m. Liepos 25 d., Skrandyje.

Priešai, neigiami veiksniai

Kolonijoje ežero pakrantėje. Hanko garniai patiria galingą pagrindinio konkurento - didžiojo kormorano - spaudą. Kitas reikšmingas neigiamas veiksnys yra didelis žmonių ir gyvulių nerimas. Tai ypač puiku sausais metais, kai pelkėta žemuma tampa lengvai prieinama (Gusakov, Vinogradov, 1998). Katastrofiškos pasekmės lizdams prie ežero. Paukščių gabalas gali sunaikinti gluosnių tirščius per gaisrus kolonijoje per sausą orą (Gluščenka, 2005).

Japonijoje praeityje vidutinis egretų skaičius buvo gausus, tačiau dėl buveinių užterštumo ir paukščių trikdymo kolonijose nuo 1960 m. (Martinez-Vilalta, Motis, 1992).

Ekonominė vertė, apsauga

Kaip labai retos rūšies ekonominė vertė neturi. Jis įtrauktas į Rusijos Federacijos Raudonąją knygą (2001 m.) Ir Primorskio krašto raudonąją knygą (2005 m.). Kolonijos vieta ant ežero. Khanka yra Khankų valstybinio rezervato apsaugos zonos dalis. Rekomenduojama padidinti šio rezervato plotą, į jo sudėtį įtraukiant nurodytos kolonijos teritoriją.

Žiūrėkite vaizdo įrašą: LIETUVOS PAUKŠČIAI: Gandriniai Būrys (Liepa 2020).

Pin
Send
Share
Send