Apie gyvūnus

Balaenoptera borealis pamoka, 1828 m. - morfil asgellog sei

Pin
Send
Share
Send


  • Buveinė - atviras vanduo.
  • Statusas - pasitaiko visur.
  • Grupių skaičius - 2–5 (1–5) didžiausios grupės, iki 30, maisto vietose.
  • Blauzdos peleko vieta - toli už centro
  • Naujagimio svoris - 725 kg.
  • Suaugusiojo svoris - 20-30 tonų.
  • Naujagimio ilgis - 4,4-4,8 m.
  • Suaugusiojo ilgis - 12-16 m.
  • Mityba - Šiaurės Atlante banginis valgo įvairių rūšių elniasparnius ir eufaziacephalaną, Tolimųjų rytų jūrose, be to, žuvis (saurą, Ramiojo vandenyno sardines, uoslę, gerbeles, sidabrinius spenelius, stumbrius, navagas, skumbrę, jūrų lenoką, silkę, sidabrą, jūrų kruopas). , Kurilų kalnagūbris ir Japonija taip pat galvakojai moliuskai. Pietiniame pusrutulyje meniu yra daugiau nei penkiasdešimt rūšių vėžiagyvių, iki pusantro dešimčio rūšių žuvų ir daugiau nei keliolika sparnuotų ir galvakojų moliuskų rūšių. Antarktidoje pagrindinis vijoklinis pašaras yra tas pats, kaip ir visiems baleniniams banginiams - eufazijos juodgalvių vėžiagyvių.

Lotyniškas vardas borealis reiškia „šiaurinis“ (šiaurinis). Kiti pavadinimai: Sei banginis, pollakas, anglies žuvų banginis, sardininis banginis, japonų žiuželis, rorqual de Rudolphi (Fr), seiwal (Ger), noordse vinvis (NL), sejhval (Dan), sejval (Swe), seihval (Nor) ), balenottera boreale (It), ballena boba, rorcual Norteno (Sp), baleia-sardinheira (Por), iwashi kujira (Jap), seival (Rus). Trečias pagal dydį mažasis banginis. Kitas vardas yra šoninis banginis.

Seivalas pasislenka žemyn, šiek tiek sulenkdamas, todėl jo gomurio stiebo kraštas arba iš viso neiškrinta iš vandens, arba yra žemai nustatytas ir nesudaro puslankiu. Fontanų skaičius yra nereguliarus - nuo 1 iki 5, su pauzėmis tarp jų nuo 4 iki 22 s, kurių aukštis yra nuo 2 iki 5 m. Nardymas trunka nuo pusės minutės iki 12 minučių. Didžiausias sužeistųjų su etiketėmis judėjimo greitis pirmuoju momentu siekia 40–50 km / h, o ganytojų sumažėja iki 5 km / h. Žvėris paprastai plaukia negiliai, tada ant paviršiaus pastebimi sūkuriai, kuriuos sukelia uodegos skilčių veikimas.
Ektoparazitai yra tokie patys kaip pirmųjų dviejų rūšių banginių banginių.

Sayvale yra plačiai paplitęs kaip ir finvalas, tačiau dažniausiai vengia ledo Arktyje ir Antarktidoje, pasirodo ten vėliau nei stambiosios mažo banginių rūšys ir yra mažiau reguliariai migruojantis. Šiauriniame pusrutulyje jis prasiskverbia į Daviso, Špicbergeno, Novaja Zemlijos, Aliaskos, Okhotsko, Kamčiatkos ir labai retai iki Čiukčių jūrų sąsiaurį. Pusiaujo juostoje nedideliais kiekiais pasirodo tik žiemą. Jis yra gausesnis Japonijos vandenyse, netoli Kurilo kalnagūbrio pietinės dalies, netoli Pietų Džordžijos salos ir Pietų Afrikos krantų. Šiaurės Ramiojo vandenyno pakrantė driekiasi nuo Aliaskos iki Meksikos. Šiaurės Atlante jis dažnai lankosi Norvegijos, Hebridų ir Orknio salų vandenyse, rečiau Barenco ir Baltojoje jūrose, o Baltijos jūroje javas yra labai retas.

Seilinis nėštumas trunka apie metus, poravimasis pratęsiamas šešiems mėnesiams, o piko laikas būna žiemos viduryje. Kūdikis gimsta 4,5 m ilgio, maitinamas pienu 5–6 mėnesius ir šiuo laikotarpiu užauga iki 8–9 m.

Lyginant su pelekais, seivalas yra mažiau pastatytas, jo kūnas santykinai storesnis, krūtinkaulio pelekai yra trumpesni, o nugaros pelekai yra labiau išsivystę į priekį iki užpakalinio gyvūno trečdalio pradžios. Nugaros spalva yra tamsiai pilka, šonai šiek tiek šviesesni, o pilvas nestabilus, skiriasi nuo pilkos iki iš dalies baltos (tačiau visas dugnas paprastai yra baltas). Juostų įdubos yra tamsios, pilkos arba šviesios. Šonuose, ypač kaukolės kamiene, rečiau nugaroje, yra nedidelių, šviesių, daugybinių dėmių - ektoparazitų ir mikroorganizmų veiklos pėdsakų. Nugaros pelekai ir uodegos skiltelės yra tokios pat spalvos kaip ir nugara, o krūtininiai pelekai viršuje yra tokie patys kaip ir kūno šonai. Žemyn kaukolės pelekai ir krūtinkaulio pelekai yra blyškesni ir dažniausiai pilki.
Galva sudaro maždaug 1/4 kūno ilgio, o jaunoms moterims ji yra mažesnė nei senoms, o moterims - mažiau nei vyrams. Dangus siauras, baltas arba rožinis. Ant pilvo 40–64 juostelės ilgiausios iš jų baigiasi nepasiekiant bambos. Kaukolėje susiformavo ilgi ir siauri nosies kaulai.

  • išilginis išsikišimas ant galvos
  • aukštas pusmėnulio nugarinis pelekas
  • kaukolės stiebas nėra išgaubtas
  • retai rodo kaukolinę peleką
  • abi galvos pusės vienodai tamsios
  • palyginti žemas fontanas
  • kvėpavimas ir nugaros pelekas, rodomi vienu metu
  • dažnai maudosi arti vandens paviršiaus

Dangaus šonuose yra 300–400 šluotelių plokštelių su plonu, plaukuotu garbanotu pilku pakraščiu. Plokštės yra juodai pilkos, bet kelios dešimtys priekinių yra baltos, aukščiausia iki 80 cm. Plokštės iš pagrindo išauga 6–9 cm per metus.

Nuorodos: „Gyvūnų gyvenimas“, 7 tomas / Žinduoliai / –– Redagavo V. E. Sokolovas - 2-asis leidimas, pataisytas – M .: Švietimas, 1989 - 558 psl., Sokolovas V. E. Reti ir nykstantys gyvūnai. Žinduoliai: Vadovas.-M .: Aukštoji mokykla, 1986.-519 S.I.

Berno konvencijos 2 priedas: Dabartinis

Speciali išvardytų gyvūnų taksonų apsauga („tinkamos ir būtinos teisinės ir administracinės priemonės“), įskaitant visas tyčinio gaudymo ir laikymo bei tyčinio žudymo formas, tyčinį veisimo ar poilsio vietų pažeidimą ar sunaikinimą, tyčinį laukinės faunos trikdymą, ypač veisimosi, auginimo ir žiemojimo laikotarpiais, jei trikdymas būtų reikšmingas atsižvelgiant į šios konvencijos tikslus, tyčinis kiaušinių sunaikinimas ar paėmimas iš laukinės gamtos arba šių kiaušinių laikymas, net jei jie tušti, turėjimas ir vidaus prekyba šiuose gyvuose ar negyvuose gyvūnuose, įskaitant įdarytus gyvūnus, ir bet kokius lengvai atpažįstamus daiktus ar jų darinius, jei tai prisidėtų prie šio straipsnio nuostatų veiksmingumo.

Buveinių direktyvos 4 priedas: Dabartinis

Bendrijai svarbios gyvūnų ir augalų rūšys (t. Y. Nykstančios, pažeidžiamos, retos ar endeminės Europos bendrijoje), kurioms reikalinga griežta apsauga. Jie yra apsaugoti nuo jų ar jų buveinių žudymo, sutrikdymo ar sunaikinimo. Atkreipkite dėmesį, kad šio priedo turinys buvo atnaujintas 2003 m. Balandžio mėn. Pagal Stojimo sutartį.

Prioritetinės rūšys (Šiaurės Airija): Dabartinės

Šiaurės Airijos prioritetinių nykstančių rūšių, kurioms reikia išsaugoti Šiaurės Airijoje, sąrašas. Parengti kriterijai, užtikrinantys, kad prioritetinės rūšys būtų pasirinktos remiantis moksliniais pagrindais (žr. Http - // www.habitas.org.uk/priority/criteria.html). Šis sąrašas yra skirtas padėti tiems, kurie saugo biologinę įvairovę, vadovaudamiesi sprendimais, kur nukreipti veiksmus ir investuoti išteklius.

Apie rūšis

Sei banginiai yra subtropiniuose, vidutinio klimato ir poliariniuose vandenyse visame pasaulyje. Dažnai Norvegijoje aptinkamas su pollaku, pavadinimas "sei" kilęs iš norvegiško žodžio pollack "seje".

Sei banginių populiaciją smarkiai sumažino komerciniai banginiai. XIX – XX amžiais sei banginiai buvo nukreipti į komercinę medžioklę ir banginių naudojimą ir buvo labai išsekę. Manoma, kad dėl mėsos ir aliejaus buvo nužudyta 300 000 gyvūnų.

Komercinis šios rūšies banginių medžiojimas baigėsi 1980 m. Nors banginių medžioklė nebekelia didesnės grėsmės šiai rūšiai, kai kurie moksliniai banginių medžioklė tęsiasi ir šiandien Islandijoje ir Japonijoje. Laivų streikai ir įsipainiojimai šiandien kelia didžiausią grėsmę sei banginiams. Sei banginis yra įtrauktas į nykstančių rūšių sąrašą pagal Nykstančių rūšių įstatymą ir išeikvojamas pagal Jūrų žinduolių apsaugos įstatymą.

„NOAA Fisheries“ ir mūsų partneriai yra įsipareigoję išsaugoti ir atkurti sei banginių populiaciją. Šiems nykstantiems banginiams tirti, apsaugoti ir gelbėti naudojame įvairius novatoriškus metodus. Mes įtraukiame savo partnerius kurdami reglamentus ir valdymo planus, kurie skatina sveiką žuvininkystę ir sumažina įsipainiojimų riziką, sukuria banginių saugios laivybos praktiką ir mažina vandenynų triukšmą.

Statusas

Šiandien šiauriniame Ramiajame vandenyne yra apie 8 600 sei banginių. Tai tik šiek tiek daugiau nei 20 procentų pradinio šios teritorijos gyventojų skaičiaus - 42 000.

Bendras sei banginių skaičius visose JAV. vandenys nežinomi.

Naujausius populiacijos vertinimus galima rasti sei banginių išteklių įvertinimo ataskaitose.

Išvaizda

Sei banginiai turi ilgą aptakų kūną, kurio spalva yra nuo tamsiai melsvai pilkos iki juodos, o apačioje - balta arba kreminė. Kūnas dažnai būna padengtas ovalo formos randais (tikriausiai atsirandančiais dėl sausainių pjaustytojo ryklio ir žvirblio įkandimų) ir kartais turi subtilių „dėmių“ arba spalvos pakitimų ar dėmių.

Sei banginiai turi aukštą, užkabintą nugaros peleką, esantį maždaug du trečdalius nugaros apačioje. Sei banginiuose yra nuo 219 iki 410 balenos plokštelių (ilgos, pirštų nagai panašios į plokšteles, o ne į dantis), kurios yra tamsios spalvos su pilkais / baltais smulkiais vidiniais kutais didžiulėse burnose. Jie taip pat turi 30–65 palyginti trumpus į akordeoną panašius raukšles arba gerklės griovelius, kurie tęsiasi nuo burnos iki jūrų srities. Gerklės griovelių ir balenos plokštelių skaičius gali skirtis priklausomai nuo geografinės populiacijos.

Vandens paviršiuje sei banginius galima pastebėti stulpeliniu arba krūminiu smūgiu, kuris yra apie 10–13 pėdų aukščio. Nugaros pelekas dažniausiai pasirodo tuo pačiu metu kaip ir pūtimo anga, kai gyvūnas kvėpuoja.

Elgesys ir dieta

Sei banginiai dažniausiai stebimi atskirai arba mažomis grupėmis nuo dviejų iki penkių gyvūnų. Jie yra greiti plaukikai, kurie gali pasiekti daugiau nei 34 mylių per valandą greitį.

Sei banginiai neria kitaip nei dauguma banginių. Prieš nardydami jie nesulenkia nugarų ir nerodo savo pūkų, jie tiesiog grimzta žemiau paviršiaus. Jie dažnai palieka „pūkelių atspaudus“ - nedidelius apskritimus ant paviršiaus, kuriuos sukuria pūkus judant po vandeniu.

Vidutinis sei banginis per dieną suvalgo apie 2 000 svarų maisto. Jie gali nugrimzti nuo 5 iki 20 minučių, kad galėtų maitintis planktonais (įskaitant varnalėšius ir krilius), mažomis mokyklinėmis žuvimis ir galvakojais moliuskais (įskaitant kalmarus) tiek gulėdami, tiek nugriebdami. Jie mieliau maitinasi auštant ir gali elgtis nenuspėjamai, maitindamiesi ir maitindamiesi grobiu.

Kur jie gyvena

Sei banginiai yra plačiai paplitę ir gyvena subtropiniuose, vidutinio klimato ir poliariniuose vandenyse visame pasaulyje. Jie labiau mėgsta vidutinio platumo vandenis vidutinėse platumose, juos galima rasti Atlanto, Indijos ir Ramiajame vandenynuose. Vasarą jie dažniausiai sutinkami Meino įlankoje ir Georges banke bei Stellwagen banke prie JAV. pakrantė vakarinėje Šiaurės Atlanto dalyje. Sei banginių judėjimo modeliai nėra gerai žinomi, tačiau paprastai jie stebimi gilesniuose vandenyse, toli nuo pakrantės. Sei banginių pasiskirstymas yra nenuspėjamas. Daugelis banginių gali būti rasti vienoje vietoje tam tikrą laikotarpį, o paskui negrįžti metus ar dešimtmečius. Šis elgesys neįprastas dideliems banginiams, kuriems pasiskirstymas paprastai yra nuspėjamas. Niekas nežino, kur veisiasi sei banginiai.

Gyvenimo trukmė ir dauginimas

Sei banginiai lytiškai subręsta nuo 6 iki 12 metų, kai pasiekia maždaug 45 pėdų ilgį. Paprastai jie poruojasi ir pagimdo žiemą žemesnėse platumose.

Patelės veisiasi kas 2 - 3 metus, nėštumo laikotarpis yra nuo 11 iki 13 mėnesių. Veršeliai yra maždaug 15 pėdų ilgio ir gimimo metu sveria apie 1500 svarų. Motinos laiko savo veršelius 6–9 mėnesiams, prieš atjunkydamos juos, kai jos pageidaujamos šėrimo vietos.

Susipainiojimas

Viena iš pagrindinių sei banginių grėsmių yra įsikibimas į žvejybos įrankius. Jie gali tapti įsipainiojančiais įrankiais, įskaitant spąstus, puodus ir žiauninius tinklus. Įsipainioję, banginiai gali plaukti dideliais atstumais, pritvirtintais prietaisais, dėl to gali atsirasti nuovargis, pablogėti galimybė maitintis ar smarkiai susižeisti. Šios sąlygos gali sumažinti reprodukcinę sėkmę ir mirtį.

Išsaugojimas ir valdymas

NOAA Fisheries yra įsipareigojusi apsaugoti ir atstatyti sei banginius. Tiksliniai valdymo veiksmai, kurių buvo imtasi siekiant apsaugoti šiuos banginius, yra šie:

  • Triukšmo trikdymo padarinių sumažinimas.
  • Reaguoti į per didelius sei banginius.
  • Parengti reagavimo į naftos išsiliejimo planus.
  • Peržiūrimi projektai, galintys pakenkti sei banginiams.
  • Visuomenės švietimas apie sei banginius ir jiems kylančias grėsmes.
  • Stebėti gyventojų gausą ir pasiskirstymą.
Sužinokite daugiau apie mūsų išsaugojimo pastangas

Mokslas

Mūsų tyrimų projektai atrado naujus sei banginių biologijos, elgesio ir ekologijos aspektus ir padėjo mums geriau suprasti iššūkius, su kuriais susiduria visi sei banginiai. Šis tyrimas yra ypač svarbus atkuriant nykstančias populiacijas. Mūsų darbas apima:

  • Atsargų vertinimas.
  • Matuojama sei banginių reakcija į garsą.
Sužinokite daugiau apie mūsų tyrimus

Pin
Send
Share
Send