Apie gyvūnus

Šeškas šeškas

Pin
Send
Share
Send


Tada norite sužinoti daugiau apie šeškų gyvenimą gamtoje, apie jų draugus ir priešusSpustelėkite čia: Šeškai

Perskaitykite apie marteno gyvenimą ir turinį: furą, šešką, apie šešką ir furą

Vardas: (rusų, anglų) Furo, naminis šeškas. Atėnų vardas: Mustela putorius furo

Mokslinis naminio šeško pavadinimas Mustela putorius furo maždaug reiškia „smirdantis mažas vagis“.

Šiuo metu kailiai visame pasaulyje yra laikomi namuose kaip augintiniai. Gamtoje šiuo metu nerandama.

Ji buvo veisiama maždaug prieš du tūkstančius metų kažkur pietvakarių Europoje. Greičiausiai Iberijos pusiasalyje.

Šiuo metu dekoratyvinių šeškų veisime pirmaujančios šalys yra Amerika ir Japonija. Šeškai Prancūzijoje įgijo nepaprastą populiarumą.

Rusijoje šeškas, kaip augintinis, pradėtas laikyti ne taip seniai, prieš 10–15 metų.

Aprašymas: Šie gyvūnai yra vidutinio dydžio. Išvaizda (kūno forma ir jo proporcijos) nesiskiria nuo juodo ar stepinio bambos.

Spalva: Šeškos yra dvi pagrindinės spalvos: sable ir albino. Albinosų šeškai turi baltą kailį ir rausvas akis. Jei sable spalvos patelė yra poruojama su vyrišku albinu, tada visi šuniukai gimsta sable spalvos, tačiau jie nešios albino geną. Kai kableliai, turintys albinoso geną, veisiasi tarpusavyje, albinosai gimsta 25% visų šuniukų. Veisiant seilus ir albinosą šeškus, negalima gauti baltų šuniukų su tamsiomis akimis, nes šie pokyčiai yra susiję su skirtingais genų rinkiniais.

Sable šeškai yra labai panašūs į laukinius šeškus. Jie turi juodas letenėles ir uodegą, su balto ar geltono apatinio sluoksnio mišiniu ir tamsiai rudais ar juodais plaukais palto galuose. Apytiksliai dviejų savaičių amžiuje tamsių kaukių aplink šiltų šeškų akis pasirodo. Kaukė labiau primena vertikalią tamsią juostelę tarp akių, kol šeškas užauga (pagal šią juostelę jauni šeškai gali būti atskirti nuo suaugusiųjų).

Šeškai išmetami pavasarį ir rudenį, kai kuriuose šeškuose vasaros ir žiemos kailis šiek tiek skiriasi.

Dydis: 33–40,6 cm, vidutiniškai - 36,8 cm.

Svoris: Patinai sveria apie du kilogramus, moterys - perpus mažiau: nuo 600 iki 950 gramų.

Tikėtina gyvenimo trukmė: furos nelaisvėje paprastai gyvena nuo penkerių iki šešerių metų, kartais tinkamai prižiūrimos ir įvairios mitybos, iki aštuonerių iki devynerių metų.

Buveinė: Šiuo metu yra žmonių buveinė. Prieš prijaukinimą - linų ir miško stepių plotai, esantys šalia natūralių rezervuarų.

Priešai: laukinės katės, šunys gali pulti. Tačiau, kaip ir naminis gyvūnas, furo neturi natūralių priešų.

Maistas: Apie šešką galime pasakyti, kad jis yra beveik visaėdis. Tačiau jo dietos pagrindas yra gyvulinės kilmės produktai. Nelaisvėje šie gyvūnai valgo mėsą, žuvį, pieną, varškę, kiaušinius, tačiau labiausiai mėgsta gyvą maistą: peles, žiurkes, paukščius, varles, kurias jie maitina gamtoje.

Elgesys: Gamta pasirūpino, kad eidami šeškai neprarastų. Šiame amžiuje jie turi vadinamąjį tolesnį refleksą - šeškai bėga po bet kurį judantį objektą. Gamtoje tai dažniausiai būna jų motina. Nelaisvėje gyvūnai gali bėgti, susikabinti grandinėje, už vaikščiojančio žmogaus kojų, už judančio laikrodžio žaislo, riedėjimo rutulio ar dar ko nors.

Žaidžiantys kailiniai vejasi vienas kitą pūkuotomis uodegomis, šokinėja, griebia vienas kitam už kaklo skaučių ir visomis keturiomis letenomis kovoja su broliais. Tuo pat metu jie tyliai girdi savo gurkšniais balsais. Bandydami pritraukti motiną į žaidimą, šuniukai puola ją iš skirtingų pusių, ir ji išmeta juos neatsargiais judesiais. Kartais ji pati pradeda linksmai siautėti dėl savo kūdikių.

Šeškams patinka grumtis žemėje, po užuolaida, o ant žemės gulintis senas supuvęs kamienas su įdubomis yra tik jų radinys. Gyvūnai, turintys tokį ekstazį ir kruopštumą, kaupia dulkes nuo bagažinės, tarsi tai būtų viso jų gyvenimo tikslas. Tada jie skuba vienas po kito išilgai susidariusių tuštumų, iššokdami iš vienos skylės, paskui iš kitos.

Kai susitinka du nepažįstami vyrai ar dvi moterys, prasideda muštynės. Šeškai susigriebia vienas kitą už dantų drožlę (šioje vietoje gyvūnų oda yra daug storesnė nei kitose kūno vietose, todėl jie labai retai padaro žalą vienas kitam) ir ragauja, kol kas nors atsilaisvina. Nugalėjęs gyvūnas apibarsto paslaptį ir prapliupo riksmai, o nugalėtojas baisiu atvėsimu ištiesė nugarą, beveik tiesiomis kojomis, persekios jį, kol dings į prieglaudą. Bet net ir ten nugalėtojas bando jį užpulti, o pralaimėjęs ir toliau desperatiškai rėkia. Po tokių kovų šeškai gerai prisimena vienas kitą. Nugalėtas gyvūnas, pamatęs kitą kartą savo priešininką, skuba į prieglaudą, slepiasi ten, kol neišeina, ir paprastai stengiasi kuo rečiau pasižiūrėti.

Kaip ir laukinių giminaičių, furo po uodega turi gerai išsivysčiusias liaukas, užpildytas pūlingomis išskyromis. Laukiniai miško šeškai jį naudoja gana dažnai: arba susitvarko daiktus tarpusavyje, arba šeškas gąsdina žmogų. Žmonių vis dar yra pasakų, kad šeškas, įsmeigtas į viščiukų kooperaciją, išskiria savo pliką paslaptį, nuo kurio kvapo vištos krenta iš ešerių, o gyvūnas gali tik jas pasiimti. Furo paslapties kvapas labai panašus į jo laukinio giminaičio paslapties kvapą. Tačiau žmogus, kuris gyvena su furu, retai gali išgirsti šį atstumiantį kvapą. Paprastai gyvūnas kvepia saldžiai iš gyvūno odos.

Šeškas turi gražų kailį, kurį tikrai reikia prižiūrėti. Šeškai toleruoja ramiai skalbdami, kai kurie labai mėgsta maudytis.

Suaugę šeškai miega apie 15 valandų per dieną. Paprastai jie derina savo įpročius ir suderina savininką su grafiku.

Kai šeškai susijaudina, išsigandę, nusiminę ar tyrinėja naują teritoriją, jie dažnai laikosi būdingos pozos. Tokiu atveju šeško uodega tampa didelė ir pūkuota. Tai normalus šeško atsakas į aplinkos dirgiklius. Paprastai tai trunka tik keletą minučių, tada uodega normalizuojasi.

Socialinė struktūra: nervinga, bendraujama namuose, jie gyvena tarpusavyje ir su kitais naminiais gyvūnais.

Šeškai mėgaujasi vienas kito kompanija, mėgsta miegoti krūvose ir žaisti specialius žaidimus. Šeškai mėgsta kovoti, kramtyti ir persekioti vienas kitą melagingoje kovoje.

Reprodukcija: dauginimasis vyksta taip pat, kaip juodųjų ir stepinių trobų.

Kai furosas kerta juodus šeškus, atsiranda gyvūnų, daug daugiau nei pusantro karto didesnių nei jų tėvai, su gražia įvairių atspalvių oda, nuo beveik juodos iki šviesios.

Visi šuniukai gimsta balti, tačiau albinosai visą gyvenimą išlieka balti, o seilės šeškai pirmosiomis gyvenimo savaitėmis pradeda pilkti. Iki keturių savaičių sunku pasakyti, kokia spalvos bus šeškas, nes beveik visas kraikas yra vienos spalvos.

Sezonas / veisimosi sezonas: Dauginti galima ištisus metus

Pubertizmas: Furo subręsta sulaukęs šešių mėnesių amžiaus.

Nėštumas: 40-45 dienos.

Palikuonys: patelės paprastai atsiveža dešimt šuniukų, kartais 15–16 ir puikiai maitina visus. Kai kurie švilpia du ar net tris kartus per metus. Paprastai tai nutinka, kai miršta pirmasis kepsnys, tačiau medžiotojai rado išeitį: jie atima kūdikius nuo nušvitusios patelės ir paguldo ant kitos motinos. O moteris po kurio laiko vėl atneša palikuonius.

Furo šuniukai gimsta akli, kurčiai, be dantų ir visiškai bejėgiai. Lizde jie visada stengiasi būti arti vienas kito, susipynę, kad negalėtumėte iškart išsiaiškinti, kur yra kas. Toks jų elgesys leidžia moteriai ramiai palikti savo jauniklius kurį laiką pavalgyti ar tiesiog bėgti. Vaikams bus šilta kartu, o jie niekur nesislaps.

Maždaug po mėnesio gyvūnai atmerkia akis, ir jauni šeškai pradeda lėtai išlįsti iš lizdo. Pirmieji jų žingsniai yra labai nepatogūs, šuniukai sūpuoja ant dar stiprių kojų, dažnai suklupo ir įkiša nosį į žemę. Pamažu vaikai stiprėja, pradeda ne tik vaikščioti, bet ir bėgioti. Jie žaidžia vieni su kitais arba klaidžioja netoli savo namų, ieškodami kokios nors pramogos.

Nauda / žala žmonėms: Furo nelaisvėje yra labai gerai sutramdytas. Dėl šios priežasties jie buvo laikomi namuose kovojant su žiurkėmis ir medžiojant triušius, o tai yra labai populiaru Europoje, ypač Vokietijoje. Medžioklė su furu yra labai savotiška. Ant gyvūno veido uždedamas nedidelis snukis, o kartais ir apykaklė su varpeliais, kad garsu būtų girdimas, kur šeškas varo triušį. Į specialią dėžę šeškas atvežamas į pilkapius, ten leidžiamas ir uždaromas vienu iš siūlomų triušių įėjimų tinklu. Dėl snukio furo negali padaryti jokios žalos gyvūnui. Išsigandęs triušis išskrenda iš savo namų ir įsipainioja į ištemptą tinklą, o šeškas vėl dedamas į dėžę ir pernešamas į kitas skyles.

Šeškai yra daug mažesni ir judresni nei katės ir gali įsiskverbti už graužikų į mažas skylutes. Greičiausiai būtent dėl ​​šios kokybės žmonės pradėjo juos sutramdyti. Šeškai kartais naudojami traukti elektros ar telefono laidus per ilgus vamzdžius.

Šeškai yra nuostabūs aktoriai, jie mėgsta elgetauti, net jei visai nėra alkani. Naminiai šeškai gerai reaguoja į mokymą. Šeškas reaguoja į vardą, vaikšto pavadėliu. Jei norite, šešką galima išmokyti atlikti įvairius triukus.

Ilgą laiką furo kilmė liko nežinoma. Kai kurie manė, kad tai prijaukinta juodojo šeško albino forma. Kiti yra prijaukintas stepinis šeškas - stepių ir pusiau dykumų gyventojas. Dar kiti - kad tai yra ypatinga juodojo šeško Šiaurės Afrikos forma, saugoma tik kaip augintinio.

Tik nuodugniai ir įvairiapusiškai ištyręs šiuos gyvūnus paaiškėjo, kad furo yra prijaukintas įprasto juodojo šeško albinosas. Ji buvo veisiama maždaug prieš du tūkstančius metų kažkur pietvakarių Europoje. Greičiausiai Iberijos pusiasalyje. Jie vietoj kačių laikė šiuos gyvūnus kovai su žiurkėmis.

Žinoma, kad naminio šeško istorija siekia 2500–3000 tūkstančių metų. Senovės Egipte šeškai buvo laikomi naminiais gyvūnais ir buvo naudojami kovojant su graužikais. Herodotas (484–425 m. Pr. Kr.) Paminėjo namų chorą. IV amžiuje prieš Kristų Aristotelis rašė apie rankinį chorą. Strabo (64 m. Pr. M. E. - 23 m.) Rašė apie Libijos chorą, su kuriuo ispanai medžiojo triušius. Įžymybės, tokios kaip Čingischanas, Ričardas II iš Anglijos, Frederikas II iš Vokietijos, taip pat norėjo medžioti su chorais.

Aprašymas ir savybės

Šeškas (dar žinomas kaip furo arba naminis šeškas) - žinduolis iš martenų šeimos, yra naminis gyvūnas. Tai mažas gyvūnas, pasižymintis savo aktyvumu ir linksmumu. Šeškai yra baltos, juodos, rudos, taip pat mišrių spalvų. Rečiau galite pamatyti aukso atspalvio gyvūną, pvz foto šeškas.

Naminiai šeškai yra maži, palyginti su laukiniais partneriais: patinai sveria iki 2 kilogramų, patelės - tik 1,2 kilogramo. Šeškas užauga iki 46 centimetrų ilgio. Uodega siekia 13 centimetrų ilgį.

Šeškas turi ilgą kūną, pasižymintį lankstumu ir elastingumu. Dėl stiprių letenų, bėgdamas gyvūnas išvysto gana greitą greitį, sugeba labai gerai plaukti. Šeškai turi ilgas ir aštrias nagas. Snukis yra pailgos, mažomis pailgomis ausimis. Nosis paprastai būna šviesiai rausvos spalvos, tačiau gali atsirasti ir tamsus pigmentas.

Iš viso yra 3 šeškų tipai:

1. Juodoji koja arba amerikinis šeškas - mažas plėšrūnas, suaugęs individas siekia 910 gramų ir 40 centimetrų ilgio masę. Šiuo metu tai nykstanti rūšis, nuo 1967 m. Įrašyta į Šiaurės Amerikos raudonąją knygą.

1937 m. Amerikos šeškas Kanadoje buvo visiškai sunaikintas, tačiau šiuo metu padėtis, susijusi su rūšies populiacija, žymiai pagerėjo. Šeškėliai su juoda koja kojomis gyvena prarijose, tačiau kalnai dažnai gali pakilti. Gamtoje jų raciono pagrindas yra goprai ir pievų šunys. Apie 100 pievų šunų per metus gali suvartoti šios rūšies šerną.

2. Stepas arba lengvasis šeškas - jis, būdamas didžiausias tokio tipo atstovas, gali sverti iki 2 kilogramų, o jų kūno ilgis yra 56 centimetrai, o uodega užauga iki 18 centimetrų. Savo artimųjų atžvilgiu jis turi neproporcingai trumpas, bet stiprias galūnes, kurių pagalba jis gerai lipa į skylutes.

Stepių šeškas iš kitų rūšių išsiskiria ilga plaukų linija, tačiau jis yra gana retas. Išoriniai plaukai yra tamsios spalvos, smėlio spalvos, kavos ar pieno atspalviai. Gyvenimas laukiniai šeimos šeškai daugiausia Vakarų, Rytų ir Centrinėje Europoje. Plėšrūnas įsikuria atviroje vietoje. Stepe jis gaudo peles, žiurkes ir žiurkėnus, kuriuos dažniausiai valgo. Dažnai meškėnas valgo driežus, paukščių kiaušinius ir žuvis.

3. Miško arba paprastasis šeškas (tamsusis arba juodasis šeškas) - tipiškas kanklinių šeimos atstovas, turintis dvi prijaukintas formas: šešką ir furą. Šeškas turi ryškią sabalo spalvą, yra labai aktyvus, smalsus ir linksmas.

Be to, šeškas gali būti treniruojamas namuose, taip pat gali išmokti vaikščioti dėkle, vaikščioti gatvėje specialiais šaudmenimis. Furo yra albinas, šios rūšies šeškų akys raudonos. Miško šeškas turi pailgą kūną, kurio ilgis nuo 36 iki 48 centimetrų, svoris iki 1,7 kilogramo. Troche mitybos pagrindas yra pelės, žiurkės, varlės, rupūžės, paukščių kiaušiniai ir dideli vabzdžiai.

Gyvenimo būdas ir buveinė

Gamtoje suaugę šeškai gyvena vienišas, savarankiškas gyvenimo būdas. Jie nėra pakankamai draugiški vienas kitam, sąmoningi ir kartais netgi gali būti agresyvūs. Nepaisant to, horiai yra labai žaismingi ir smalsūs, palyginti meilūs asmeniui.

Didžioji dalis šeško gyvenimo yra svajonė. Paprastai jie gali miegoti vidutiniškai 3–4 kartus per dieną, o miegas yra labai gilus, juos pažadinti praktiškai neįmanoma. Ir tai padaryti nepageidautina, nes pažadinti gyvūną miego metu yra pavojinga jo sveikatai.

Šeškai yra unikalūs plaukikai. Dėl stiprių ir galingų galūnių jie sugeba labai gerai plaukti, dažnai gamtoje juos galima pamatyti perplaukiant upę ar kitą vandens telkinį. Šeškai yra naktiniai, ypač aktyvūs nuo vėlaus vakaro iki aušros.

Šeškas gyvena stepėse, miško pakraščiuose, miške. Gyvūnas mieliau įsikuria negyvenamose vietose, tačiau gali sustoti netoli fermų, kur yra viščiukų kooperacija.

Mityba

Šeriant gyvūną, tokį kaip namų šeškas, nepamirškite, kad tai plėšrūnas. Tai reiškia, kad dietos pagrindas yra raumenų mėsa ir subproduktai. Gamtoje šeškai retai valgo daržoves ir vaisius.

Jei taip atsitiks, tada jie turi valgyti tik maistą, kuriame nėra daug skaidulų. Taip pat jokiu būdu neduokite savo augintiniui klampių, lipnių ir saldžių vaisių bei daržovių, riešutų.

Svarbu atsiminti, kad pažeisdami augintinio šėrimo taisykles, ty pateikdami pavojingų ir kenksmingų produktų jų sveikatai, šeškas gali sunkiai susirgti ar net mirti. Todėl labai svarbu laikytis dietos, būdingos plėšrūnui natūralioje aplinkoje.

Pirmiausia reikia išsiaiškinti, kokią mėsą gyvūnas turėtų valgyti. Šeškai neabsorbuoja augalinės kilmės baltymų (pavyzdžiui, sojos). Taigi kokią mėsą galite duoti savo augintiniui?

Mėsa: vištiena, jautiena, ėriena, kalakutiena, antis, putpelės.

Jūros žuvys: jūrų lydekos, sidabrinės ešeriai, ešeriai, stumbrai, menkės, tyulkos, barzdotosios, rasos, upėtakiai, skumbrės, stauridės ir kt. Žuvyje yra plėšrūnui reikalingo fosforo.

Košė (nedideliame kiekyje): grikiai, avižiniai dribsniai, ryžiai.

Šeškams taip pat turėtų būti duoti kiaušiniai ir varškė. Jokiu būdu negalima bandyti gyvūno šerti pienu, troškiniais, netoleruojant laktozės. Labai sunku dauginti natūralų maistą, artimą natūraliai aplinkai (ypač jei esate pradedantysis egzotiško gyvūno savininkas).

Turite duoti savo augintiniui visus vitaminus ir mineralus, reikalingus patogiam virškinimui, taip pat laikytis draudimo šerti pavojingą maistą. Jei nesate pasirengęs prisiimti tokios atsakomybės, tada mūsų laikais galite kreiptis į specialią šeškų pašarų liniją.

Geros sudėties pašaras turi visus būtinus elementus jūsų augintiniui. Verta atkreipti dėmesį ne tik į populiarias pašarų linijas (jos toli gražu ne visada būna aukštos kokybės), bet ir į kompoziciją. Sausuose pašaruose turi būti didelis dehidratuotos arba šviežios mėsos procentas. Paprastai bent jau aukščiausios klasės klasės pašarai turi gerą sudėtį, todėl verta šerti šešką.

(!) Pavojingas maistas: saldus, keptas ir rūkytas maistas, šokoladas, miltiniai produktai, riešutai.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Nepriklausomai nuo rūšies, šeškai veisiasi ištisus metus, tačiau iki pavasario jų lytiniai organai padidėja. Akivaizdūs pasiruošimo poravimuisi požymiai matomi maždaug mėnesį. Trochaicinių šuniukų brendimas prasideda nuo 6 mėnesių. Patelės turėtų megzti 10 mėnesių amžiaus, kai lytiniai organai yra pakankamai išsivysčię.

Mezgimas gali būti atliekamas praėjus 2-3 savaitėms po moteriškos kilpos patinimo. Jei poravimasis įvyko anksčiau, tada gimsta tik 4 šuniukai. Jei poravimas vyksta laiku, kraikas yra daug didesnis - iki 12 kūdikių. Jei poravimasis įvyko vėliau, palikuonių nebus.

Nėštumas trunka apie 40–45 dienas. Sėkmingai pagimdžiusi patelė pagimdo kurtus, aklus ir be dantų šuniukus. Kūdikiai atmerkia akis po 1 mėnesio. Vidutiniškai Hori palikuonių susilaukia iki 2 kartų per metus. Vidiniai šeškai gali vaikščioti iki 4 kartų per metus. Šeškas gali neiti pasivaikščioti, jei nesilaikysite gyvūno dietos.

Iki vieno mėnesio amžiaus šeškas šeškas sveria apie 150 gramų. Naminiai asmenys paprastai įgyjami šiame amžiuje, nes jie gali lengvai išsiversti be motinos. Jau 6 mėnesių amžiaus rudagalvė praktiškai nustoja augti, poreikis dideliam kiekiui maisto gali staigiai sumažėti.

Jei gerai maitinate augintinį, jis gali apaugti laukiniais kolegomis. Tačiau net ir čia būtina žinoti priemonę. Nuo per didelio maitinimo patinai gali susirgti galūnių ligomis, todėl jauniems šeškams turėtų būti suteikiama aktyvesnė judesiai. Visi gerbėjai anksčiau ar vėliau susidomi klausimu: Kiek šeškų gyvena? Vidutiniškai jų gyvenimo trukmė yra 10 metų.

Namų priežiūra ir priežiūra

Jei nuspręsite turėti tokį unikalų gyvūną kaip šeškas, svarbu žinoti rūpinimosi juo ypatybes. Dauguma žmonių neturi šeškų laikymo patirties, todėl kai kurie niuansai gali būti nemaloni staigmena.

Šeškai yra labai žaismingi gyvūnai, pozityvūs žmonėms. Tačiau verta paminėti, kad žaidimų metu jie gali įkandti savininkui, pirštai dažniausiai kenčia nuo dantų.

Vienintelis būdas atsikratyti nemalonių įkandimų yra nežaisti su augintiniu. Taip pat galite nukentėti nuo aštrių nagų, todėl turite juos supjaustyti laiku. Jūs galite nusipirkti kirpimo mašiną bet kurioje parduotuvėje.

Šeškai turi nelabai malonų kvapą. Taip yra dėl to, kad šeškai nežino, kaip plauti, kaip tai daro kiti plėšrūnai (pavyzdžiui, naminės katės). Kvapas gali suintensyvėti, jei ligonis susirgs, taip pat stipriai išgąsdinus.

Šeškas atbaido priešus dėl savito nemalonaus kvapo, kurį suformuoja specialūs fermentai. Namuose tai gali sukelti neigiamas emocijas namų ūkiuose, tačiau nepamirškite, kad tam įtakos turi gamta, o ne augintinis.

Iš viso šeškai yra pritaikyti gyvenimui namuose. Jie gerai mokosi, gali vykdyti paprastas komandas, eiti pasivaikščioti po specialiais antkakliais ir mažais pavadėliais. Šeškai yra pritaikyti eiti į tualetą dėkle ir tai daro 4 iš 5 atvejų.

Kadangi jie nėra pritaikyti ilgą laiką ištverti, verta dėti dėklą kiekviename savo buto kambaryje. Nekaltinkite dėl to gyvūno, nes elgesys jokiu būdu neturės įtakos. Ekskrementai gyvūnų šeškas praktiškai neturi nemalonaus kvapo, todėl juos pašalinti nėra taip sunku.

Šeškai patinai gali žymėti patalpose, taip pat verta tam pasiruošti, jei pasirinkote vyrišką šešką. Augintinis namuose turi turėti savo vietą, jis turi būti švarus ir valomas, kai tik įmanoma, nes tai gali žymiai sumažinti gyvūno ligos, susijusios su infekcijomis, riziką.

Šeškas šerti du kartus per metus (pavasarį ir rudenį). Norėdami prižiūrėti savo augintinio plaukus, turite nusipirkti šukutę ar furminatorių, kad pašalintumėte plaukų perteklių. Hori iš prigimties yra labai smalsus. Nusausinti ir paslėpti mažą įdomią smulkmeną yra mėgstamiausia jų pramoga.

Jei jums svarbu neprarasti vertybių, turite jas paslėpti nuošalioje vietoje, į kurią gyvūnas negali patekti. Patikimai paslėpti daiktai namuose yra vienintelis būdas apsisaugoti nuo nervų ir nuostolių.

Šeškai yra žinomi dėl ilgo ir sveiko miego. Vidutiniškai jie miega nuo 14 iki 18 valandų per dieną. Todėl nereikia nusivilti, jei retai matote naminį gyvūnėlį linksmoje būsenoje, nes jie naktį būna labai aktyvūs.

Turinio trūkumai apima meilę kasti skyles, kurti labirintus. Nenustebkite, jei radote žvėrį labai netikėtoje vietoje. Geriau pašalinti vazas ir puodus į nepasiekiamą vietą, kad šeškas neturėtų pagundos iškasti gilios skylės.

Aš esu šeškas ar šeškas?

Taigi, kas aš esu - šeškas, šeškas ar Furo?

Galvosite tiek daug vardų ir kaip teisingai pavadinti šį gyvūną:

  • šeškas
  • furo arba
  • naminis šeškas (lat. Mustela putorius furo ).

1758 m. Linnaeusas pavadino šešką Mustela Furo (šiuolaikinis mokslinis vardas). Prieš tai buvo vardai lotyniškai, pirmiausia viverra, vėliau furectus, furetus ir furo.

„Mustela“, yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio mus (t. y. pele) ir reiškia „pelės žymekliai“.

„Putorius“ kilęs iš žodžio putotojas (trafaretas, lat.), nurodantis savotišką muskuso kvapą.

„Furo“ reiškia „vagis“ iš lotynų kalbos kailis.

Gyvūno vardas priklausys nuo to, kur jūs gyvenate, tiksliau, kurioje šalyje ar žemyne. Taigi daugeliu Europos kalbų vartojamas ne vienas, kaip rusų kalba, o du žodžiai. Anglų kalba yra meškėnas ir šeškas . Žodžiu meškėnas yra vadinami gamtoje gyvenančiais laukiniais šeškais, ir šeškas - jų prijaukinti giminaičiai (kurie tapo Rusijos „šešku“).

Ir kaip jau minėta, visur ji bus vadinama skirtingai:

  • Anglijoje - šeškas
  • Švedijoje - Tam-iller
  • Olandijoje - Fret
  • Vokietijoje - Frettchen
  • prancūziškai - Furet
  • Italijoje - „Furetto“
  • Ispanijoje - Huronas
  • Suomijoje - „Fretti“
  • čekų kalba - „Fretek“.
  • Lenkijoje - Fretka, taip pat šis žodis vartojamas slovakų ir latvių kalbose.

Ir mes jau pasiskolinome iš jų, nes, remiantis šaltiniais mūsų buvusios SSRS teritorijoje, choreografija atkeliavo iš korinių korių iš Lenkijos.

Po truputį kasant kai kuriuose šaltiniuose paaiškėjo, kad Anglijoje žodis šeškas verčiau kilęs iš vidurinės anglų kalbos furetas, ir ji yra iš senosios prancūzų kalbos furetaskuris savo ruožtu yra iš vulgarios lotynų kalbos fritas ir mažybinė lotynų kalba kailis, tai yra vagis.

Taigi jūs galite suprasti, kad „šeškas“ ir „naminis šeškas“ yra sinonimai. Daugelis naminių šeškų savininkų naudoja žodį šeškas, o ne šeškas, nes žodis šeškas dar nėra paplitęs.

Naminių šeškų lotynišką pavadinimą į rusų kalbą galima išversti kaip „dvokiantis vagis, kuris gaudo peles“.

Kaip vadinti gyvūną, priklauso nuo jūsų, tačiau žinokite, kad dekoratyvinis šeškas nėra tas pats, kas laukinis. Naminis šeškas ir laukiniai giminaičiai skiriasi tuo pačiu kaip šuo ir vilkas.

Ir galiausiai toks faktas: Amerikoje ir Europoje puoselėjami naujagimiai šuniukaibet kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Australijoje, jie vadinami kačiukai.

Sveiki atvykę į horepop pasaulį! 🙂

Pin
Send
Share
Send