Apie gyvūnus

Cacatua (Plyctolophus) galerita Sieros žievėmis kakadu didelis

Pin
Send
Share
Send


Geltonaakių kakadu gimtinė laikoma Australija, būtent: Tasmanija ir Naujoji Gvinėja. Šios papūgos mieliau gyvena miškuose, kur auga eukaliptas ir palmės, taip pat vietose, kurias žmonės augina - soduose, parkuose, fermose. Jie mėgsta įsikurti savanose ir laukuose, kur yra aukšti medžiai ir tvenkiniai.

Išvaizda

Nepaisant didelio dydžio, sieros suktinukas kakadu turi mažą galvą. Kūno ilgis - nuo 48 iki 55 cm, ilgis - nuo 30 iki 40 cm, svoris - 800–1000 gr.

Ant galvos yra geltona ketera, kurią sudaro siauros plunksnos. Netoli akių yra šviesiai pilkos vietos, neuždengtos plunksnomis. Vyrų akių rainelė yra juoda, moterų - rudos spalvos. Kojos ir bukas juodos ir pilkos spalvos.

Plunksnos turi apvalią formą, plunksnų spalva yra balta su šiek tiek gelsvu atspalviu. Uodegos ir sparnų apačia yra ryškiai geltona. Kaklas ir plunksna ant skruostų taip pat yra citrinos spalvos.

Sieros suktinukas kakadu

Yra 4 stambiažiedžio kakadu porūšiai:

  • „Cacatua galerita fitzroyi“.
  • „Cacatua galerita galerita“.
  • „Cacatua galerita triton“.
  • „Cacatua galerita eleonora“.

Šio paukščio ilgis yra nuo 45 iki 55 cm, sparnų ilgis yra 25–35 cm, ausis dengiančios plunksnos yra šviesiai geltonos spalvos. Jų gyvenimo trukmė yra apie 55 metai. Didelis geltonžiedis kakadu lengvai treniruojamas ir greitai pritvirtinamas prie žmogaus. Jie sugeba įsiminti keletą žodžių ir pakankamai garsiai šaukti, jei jiems kažkas nepatinka.

Sieros suktinukas kakadu

Mažos geltonžiedės kakadu rūšys apima 4 porūšius:

  • Cacatua sulphurea abbotti.
  • Cacatua sulphurea citrinocrist (apelsinų žievė).
  • Cacatua sulphurea parvula.
  • Cacatua sulphurea sulphurea.

Mažo geltonžiedžio kakadu kūno ilgis yra nuo 33 iki 38 cm, sparnų - 21–27 cm, ausis dengiančios plunksnos yra ryškiai geltonos. Vidutinė mažo geltonžiedžio kakadu gyvenimo trukmė yra 45 metai. Jiems sunku išmokti kalbėti, tačiau jie yra gerai išmokyti ir gali vaidinti cirko pasirodymuose.

Mažo geltonžiedžio kakadu balsas šiurkštus, net kreivas ir greitai virsta gurkšniu. Krūtinės spalva gali būti geltona arba oranžinė.

Laisvas gyvenimas

Geltonasis kakadu mėgsta gyventi pulkuose, kuriuose yra iki 30 paukščių. Tuo pačiu metu jie miega medžių viršūnėse. Jie aktyviausi anksti ryte arba vėlai vakare.

Dienos metu geltonieji kakadu maisto ieško medžiuose, retai žemės paviršiuje. Jie grupuojami ant medžių dideliuose pulkuose, kur jie valgo pušies riešutus, pumpurus, gėles, įvairius vabzdžius ir kt. Žemėje jie maitinasi augalų šaknimis.

Geltonžiedžių kakadu papūgų balsas gana garsus ir niūrus. Jie gali rėkti skrisdami ar labai išsigandę. Jų riksmą galima išgirsti dideliais atstumais. Taip pat galite išgirsti švilpimą ar gurkšnį. Papūgų gyvenimo trukmė yra nuo 60 iki 80 metų.

Turinys

Geltoni kakadu turi būti laikomi narveliuose arba uždaruose aptvaruose. Narvą reikia pagaminti daugiau nei 70 cm pločio ir 100 cm aukščio. Narve turėtų būti miegamasis namas (taip pat 1 m aukščio ir 40 cm pločio). Taip pat aprūpinkite augintinį pramogomis - skersinėmis, kopėčiomis, žiedais.

Geriamąjį vandenį reikia keisti kiekvieną dieną, kartą per savaitę reikia visiškai išplauti ir dezinfekuoti ląstelę ir jos turinį.

Įdomu tai, kad šiems paukščiams optimali dienos temperatūra turėtų būti kaip kambaryje, o naktinė temperatūra turėtų būti +5 o. Jie turi pakankamai natūralios šviesos.

Organizuokite vonią narve su vandeniu, nes jie mėgsta plauti, vis tiek galite purkšti ant papūgų nuo purškalo.

Daugiau nei 2 valandas per dieną atkreipkite dėmesį į paukščius, kitaip, jei norite atkreipti jūsų dėmesį, jie nuolat rėks ​​ar plėšys savo plunksnas.

Šie paukščiai mėgsta žaisti, todėl jiems reikalingas fizinis ir psichinis kasdienis stresas. Be to, jie turi gerą atmintį, o kai kuriais atvejais gali atkeršyti tam, kuris juos kažkada įžeidė.

Kad jiems nebūtų nuobodu, geriau juos laikyti poromis.

Mityba

Sieros žievės kakaduose patinka saulėgrąžų sėklos, soros, moliūgų sėklos, avižos, kviečiai, riešutai, soros. Galite duoti burokėlių, vynuogių, minkštų kukurūzų, ankštinių augalų, morkų, agurkų, raudonųjų paprikų, įvairių vaisių. Į paukščio meniu būtinai įtraukite žalumynus (salotas, kiaulpienes). Į meniu kartais galite įtraukti gyvūninės kilmės maisto produktų - mažų kaulų iš žuvies, varškės, virtų kiaušinių ir kt.

Jokiu būdu negalima išleisti geltonųjų kakadu, jei namuose yra mažų graužikų, nes jie sugeba juos užmušti.

Negalite šerti paukščių šokolado gaminių, petražolių, avokado, cukraus, sūraus ir kepto maisto.

Paukštis racioną laikys razinomis, bananais, graikiniais riešutais ir migdolais.

Maitinkite papūgą 2 kartus per dieną, o pusryčiai turėtų būti 6 valandą ryto.

Veisimas

Paukščių veisimosi sezonas pietinėje Australijoje prasideda rugsėjį ir baigiasi sausį, šiauriniuose regionuose - gegužę – rugsėjį, Gvinėjoje - rugpjūtį – vasarį.

Geltonžiedžiai kakadu lizdai medžių daubose, dažniau tai eukaliptas, augantis prie vandens telkinių. Lizdas gali būti 3,5–30 metrų aukštyje ir gali būti išsidėstęs uolų plyšiuose. Tik patelė kiaušinius perina naktį, o dienos metu pakaitomis. Lizdavimo metu patinas atveria uodegą ir juda link patelės, purtydamas galvą. Jei ji pasirinks jo teismingumą, bus suformuota pora, paruošta poruotis. Kiaušinių perinimas trunka 30 dienų. Viščiukai iš lizdo išskrenda apie 70 dienų, tačiau lieka pas tėvus dar metus.

Veisimas

Norėdami veistis geltonžiedėmis papūgomis, kakadu reikia nusodinti kitus paukščius, jei jie yra vyresni nei 4 metai. Jiems padarykite medinį namą, kurio apačia būtų padengta pjuvenomis. Šiuo metu žmogus neturėtų žiūrėti į lizdą, kitaip paukščiai sunaikins savo pačių mūrą. Sulaukę 3–4 mėnesių, jaunus žmones reikia atskirti nuo tėvų.

Gyvenimo būdas gamtoje

Šie paukščiai gyvena poromis arba mažais pulkais nuo 10 iki 30 individų, teikdami pirmenybę atviroms miško erdvėms. Juos sunku pastebėti medžių vainikėliuose, tačiau juos lengva aptikti skrydžio metu, jie skrenda greitai ir, kaip taisyklė, lydi skrydį garsiai šaukiant. Jie labai dažnai lankosi laukuose, žmonių žemėse ir naikina pasėlius, kuriuos daugelis laiko kenkėjais Australijoje.

Dideli geltonžiedžiai gyvūnai gyvena Naujojoje Gvinėjoje, Australijoje, Tasmanijoje, o maži - Sundos salose (Indonezija) ir Sulavesyje.

Paskirstymas

Kūno ilgis 46–50 cm, sparnai 26–35 cm, svoris 550–693 g. Patinas yra didesnis nei patelė. Plunksna yra balta. Musės sparnai, uodega ir skruostai gelsvi. Krūva citrinos spalvos, sulenkta. Perorbitalinis žiedas yra šviesiai mėlynas. Bukas tamsiai pilkas. Kojos yra pilkos. Patino rainelė yra juoda, patelė ruda su rausvu atspalviu.

Paskirstymas |

Pin
Send
Share
Send