Apie gyvūnus

Sekretorius paukštis (Šaulys serpentarius) sekretorius paukštis

Pin
Send
Share
Send


Sveiki atvykę į 404 puslapį! Jūs esate čia, nes įvedėte puslapio, kurio nebeegzistuoja arba buvo perkeltas į kitą adresą, adresą.

Jūsų paprašytas puslapis galėjo būti perkeltas arba ištrintas. Taip pat gali būti, kad įvedę adresą padarėte nedidelę klaidą - taip nutinka net pas mus, todėl dar kartą atidžiai patikrinkite.

Norėdami rasti jus dominančią informaciją, naudokite navigacijos ar paieškos formą. Jei turite klausimų, rašykite administratoriui.

Paukščių sekretorius

Sekretorinis paukštis, arba sekretorius (lotyniškasis Šaulys serpentarius), yra paukštis iš pūlingos rūšies, vienintelis rūšis sekretorių šeimos.


Sekretorius yra grobio paukštis, didžiulis gyvačių priešas, net didelis ir nuodingas, dėl kurio vietinis paukštis įgijo šlovę ir gerą reputaciją tarp vietinių gyventojų didžiuliuose Afrikos žemyno plotuose nuo Senegalo ir Somalio iki Gerosios vilties kyšulio. Kai kuriuose kaimuose ji saugoma kaip nuodingų gyvačių ir žiurkių kovotoja.


Bet ji atrodo gana keista - ir ne erelis, ir ne garnys. Atrodytų, kad ilgos stiprios kojos žada ilgą kaklą, pavyzdžiui, kraną ar garnį. Bet ant šio krano dugno pasodinta paukščio sekretoriaus galva, greičiau kaip erelis, ant trumpo kaklo. Paukštis yra sekretorius ir iš tikrųjų priklauso Falconiformes kategorijai.


Skirtingai nuo savo plėšriųjų brolių, išdidžiai kylančių dangaus aukštyje, sekretorė, norėdama pakilti, pirmiausia turi gerai išsiskirstyti. Tada jie šiek tiek pastūmėja į orą, todėl pirmus metrus jų skrydis atrodo sunkus. Tačiau kuo aukščiau jis yra danguje, tuo skrydis tampa lengvesnis ir elegantiškesnis.


Pats paukštis yra gana didelis, jo ilgis siekia 125–150 cm, o sparno plotis yra didesnis nei 2 metrai. Visa tai labai lengva, jos svoris yra 4-5 kg. Patinai yra šiek tiek didesni nei moterys. Tai yra vienintelis kriterijus, pagal kurį jie gali būti atskirti. Paukščio spalva paprasta ir diskretiška - juoda ir pilka. Bet ant galvos, nuo akių iki snapo, oranžinės odos pleistrai, neapsaugoti plikomis.


Ypatingas sekretoriaus paukščio, už kurį jis gavo savo vardą, skirtumas yra ilgų tamsių plunksnų galvos keteros. Jie auga ant galvos vainiko, tada guli ant kaklo ir siekia tolimesnius pečius. Senais laikais sekretoriai uždėjo žąsų plunksnas per ausis, kurias jie tada rašė, ir šis paukštis tiems valdininkams labai priminė atradėją. Bet lotyniškas šių paukščių pavadinimas labiau apibūdina jų priklausymą maistui nei išvaizdą ir reiškia „gyvatės medžiotojas“.


Be gyvačių, jos racione yra graužikai, paukščiai ir jų kiaušiniai, driežai, vabzdžiai ir maži žinduoliai. Pradėdamas medžioklę, sekretorius plaka garsiai, riaumoja ir riaumoja, pritraukdamas grobį bėgdamas - štai kodėl jis pasiduoda protingam paukščiui. Sekretorius sugauna grobį, padarydamas zigzago judesius, o tai painioja gyvatę. Jis naudojasi galingomis užspaustomis kojomis puolimui, o gynybai - sparnu, pusiau atidarytu ir ištiestu kaip skydas. Tinkamai nukreipdamas smūgį į stuburą, paukštis nužudo auką, o galiausiai įsitikindamas, kad jis negyvas, kelis kartus išmeta į orą.


Sekretorinis paukštis yra vienintelis plėšrūnas, žinantis, kaip meistriškai medžioti žemę. Jos ilgos raumeningos kojos jai padeda, nes jos gali nenuilstamai vaikščioti daugybe kilometrų (iki 30 km per dieną) sausringomis savanomis ir stepėmis.


Paukščių sekretorių veisimosi sezonas prasideda nuo lietaus sezono (birželio – rugpjūčio). Poravimosi sezono metu patinas bando sužavėti pasirinktą patelę savo banguotu skrydžiu. Viena iš pagrindinių pagarbą keliančių paukščių sekretoriaus savybių yra ištikimybė savo partneriui, kuris yra pasirinktas kartą ir visam gyvenimui. Tuo pačiu metu abu partneriai, net medžioklės metu, lieka šalia ir tolsta vienas nuo kito tik regėjimo spinduliu.


Sekretoriai ant medžių viršūnių surenka didžiulius lizdus, ​​kurių skersmuo yra apie 150 cm, kur patelė deda nuo 1 iki 3 baltai mėlynos spalvos kiaušinių. Tik ji užsiima inkubacija. Po 8 savaičių viščiukai peri, kurie vėliau dar 2 mėnesius gyvena lizde. Iš pradžių tėvai juos maitina pusiau suvirškinta mėsa, o kai jie šiek tiek užauga - mažais mėsos gabalėliais. Viščiukai kartais yra baisiai smalsūs ir nekantrūs. Norėdami išbandyti savo skraidymo įgūdžius, jie iššoko iš lizdo. Jei jie negali skristi atgal nuo žemės, tada tėvai turi maitinti savo vaiką ant žemės.


Norint visiškai ar iš dalies nukopijuoti medžiagą, reikalinga galiojanti nuoroda į „UkhtaZoo“ svetainę.

Pin
Send
Share
Send